IFO-chef barn- och familj

Arboga kommun
Ledning, Omsorg
Sista ansökningsdag:
28 oktober (6 dagar kvar)
Placeringsort:
Arboga
Kontaktperson:
Ann-Catrine Nilsson-Gärd
Telefon: 0733-43 43 41
Publicerad:
12 oktober

Beskrivning

Arbogas nuvarande IFO-chef har fått möjlighet att gå vidare till ett annat spännande uppdrag inom kommunen och nu söker vi hennes efterträdare.

Individ- och familjeomsorgen, IFO, med både myndighetskontor och öppenvård, är inne i ett spännande utvecklingsarbete gällande bland annat organisation och arbetsmetoder. IFO består av två ”spår”: Barn och familj respektive vuxen.

IFO barn- och familj har två team, med varsin teamledare. Det ena teamet består av socialsekreterare och familjebehandlare och det andra av familjehemssekreterare och socialsekreterare/barnföljare. Din uppgift blir att planera, leda, utveckla och följa upp verksamheten. Kommunen har också ett stödboende för ensamkommande som leds av en enhetschef.

Inom verksamheten finns en SAS, särskilt ansvarig socionom, som leder utvecklingsarbetet i nära samarbete med IFOs teamledare och medarbetare.

Tillsammans med IFO-chefen för vuxenspåret leder du IFOs ledningsgrupp och du ingår själv i den förvaltningsövergripande ledningsgruppen där socialchefen är din chef. Du arbetar mot socialnämndens uppsatta mål och ansvarar för verksamhet, ekonomi, personal, kvalité och arbetsmiljö.

Rollen innebär du bevakar omvärlden, regelverk och nya riktlinjer som är nödvändiga för att kunna bedriva verksamheten inom gällande ramar och föreskrifter.

Personliga egenskaper
Som person är du öppen, processinriktad, tydlig och resultatinriktad. Du har en väl utvecklad förmåga att kommunicera men framför allt samverka. Du har drivkraft och kan fatta samt förmedla beslut. Du samverkar internt och externt med tex skolan, regionen och myndigheter.

Vi tror att du är en god förebild och har erfarenhet av att leda och verka i kommunal verksamhet. Därför ser vi att du som ledare har förmåga att leda genom andra, mod att ge mandat och tillåta andra att växa med uppgiften. Ditt ledarskap entusiasmerar och bidrar till en organisationskultur som fortsätter präglas av ett öppet klimat och god arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi vill att du har socionomexamen eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har arbetat inom socialtjänsten med myndighetsutövning. Du har erfarenhet av att leda i en politisk styrd verksamhet i förändring och med budget-, verksamhets-, arbetsmiljö- och personalansvar. Du uttrycker dig lätt i skrift och tal. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Hoppas att du tar chansen att vara med och påverka framtiden inom IFO barn- och familj i Arboga kommun!

Bara en halvtimme från Örebro, Västerås och Eskilstuna ligger Arboga. I Arboga finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger endast en promenad eller cykeltur bort. Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Här finns plats och tid att tänka nya tankar. Tid att vara tillsammans.

Välkommen du också!

Anställningsvillkor
Omfattning: heltid

Ansökan
Referensnummer: 201177929

Välkommen med din intresseanmälan senast 28 oktober 2018.

Kontakt
Frågor besvaras gärna av rekryteringskonsult Ann-Catrine Nilsson-Gärd 0733-43 43 41.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
30 lediga jobb just nu