IFO-chef Vansbro kommun

Information

Arbetsgivare: Vansbro kommun
Ort: Vansbro
Kategori: Ledning, Omsorg

Sista ansökningsdag:

26 jan
Sök jobbet

Arbetsplatsen
Hos oss är var och en av oss en viktig del i helheten!
Välkommen med din ansökan.

Vansbro kommun kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel och resultat på arbetsplatsen, därför är det viktigt för oss att du känner dig delaktig i vår utveckling av verksamheten och stolthet över den verksamhet som vi tillsammans skapar för våra medborgare i Vansbro kommun.

Vansbro kommun är den lilla kommunen med det stora innehållet. Längs älven sträcker sig kommunens lokalsamhällen Äppelbo, Vansbro, Dala-Järna och Nås med kringliggande byar i de västra delarna av Dalarna. Vansbro kommun är mycket stolta över sitt goda företagsklimat som också ger en mycket god arbetsmarknad, ett brett och rikt föreningsliv samt god kommunal service i samtliga kommundelar. Hos oss finns en närhet och enkelhet som ger stora möjligheter till livskvalité.

Arbetsuppgifter
Om ditt uppdrag som IFO-chef hos oss
Du har du ett övergripande ansvar för att driva enheten på ett tryggt och stabilt sätt genom de dagliga utmaningar som verksamheten står inför. Du arbetar med en verksamhet som har en bred målgrupp och få dagar är den andra lik, hos oss ställs vi ofta inför utmaningar att lösa. Du planerar, genomför, följer upp och kvalitetssäkrar verksamheten i enlighet med gällande lagstiftning och riktlinjer. Efter långsiktigt strategiskt arbete kan enheten nu konstatera att rekryteringsläget varit mycket gott och det innebär att vi kunnat ersätta tillfälliga lösningar med ordinarie medarbetare.

Som enhetschef leder du både det operativa och strategiska arbetet samt har det övergripande ansvaret för personal, arbetsmiljö och ekonomi. Ledarskapet ska bidra till att skapa förutsättningar för att medarbetarna ska kunna utföra ett arbete med god kvalitet.

Som IFO-chef ska du leda IFO-enheten som består av våra verksamheter inom socialtjänst, integration, budget- och skuldrådgivning samt biståndshandläggning inom SoL och LSS. Du har ansvar för enhetens administrativa stöd. Du har tre stycken förste på din enhet; förste socialsekreterare inom barnhandläggning, förste socialsekreterare inom vuxenhandläggning och förste biståndshandläggare. Du är direkt underställd vår socialchef och ingår i ledningsgruppen. Arbetet är omväxlande strategiskt och operativt, du fokuserar i huvudsak på att stötta medarbetarna i deras vardag genom handledning och dialog. Du har tät kontakt med våra politiker och deltar vid politiska sammanträden. Vi förväntar oss att du ansvarar för att ha ett gott samarbete med våra politiker och andra samverkansparter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen som socionom, gärna med erfarenhet eller utbildning inom juridik och tolkning av juridiska frågeställningar. Du behöver ha erfarenhet av ett eller båda våra verksamhetsområden, socialtjänsten och biståndshandläggning. Du får gärna ha erfarenhet av strategiskt arbete i en politiskt styrd organisation, gärna från en kommun. Därtill ser vi det också som önskvärt att du har erfarenhet av arbete som ledare.

Du har en pedagogisk förmåga och kan förklara komplexa frågor på ett situationsanpassat sätt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har gärna erfarenhet av att både skriva tjänsteutlåtanden och läsa politiska beslut.

Som IFO-chef förväntas du agera på ett engagerat, kommunikativt och jordnära sätt. Du drivs av att skapa samarbeten både inom enheten och med andra aktörer, du har ett genuint intresse för samhällsfrågor. Du visar tillit och förtroende till medarbetare, kollegor och andra som du samverkar med. Du är prestigelös och trygg som ledare. Du drivs av att se dina medarbetare växa. Eftersom vi finns i en händelserik omvärld behöver du vara trygg med att dagarna inte alltid blir som du tänkt dig utan att bli stressad.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Har du adekvat utbildning, de personliga egenskaperna och erfarenhet av en eller ett par av de övriga kvalifikationerna så tveka inte att söka!

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vansbro kommun erbjuder möjlighet till fri tillgång till simhall och gym, semesterdagsväxling samt busskort till förmånligt pris.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas.

Insända ansökningshandlingar återsändes ej.
Ange referenspersoner i ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan
Arbetsgivarens referensnummer: A902736-2019-57
Sista ansökningsdatum: 2020-01-26

Kontaktpersoner
Anna-Lena Hållmats Bergvik
Bitr. socialchef
0281-752 76
anna-lena.hallmats-bergvik@vansbro.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Publicerad: 22 december 2019 kl 21:41
Uppdaterad: 22 december 2019 kl 21:45

Ny på jobbet Visa alla

Eva Klang Vänerklint

Vård- och omsorgschef Mölndals stad

Johan Fröberg

Projektutvecklingschef samhällsfastigheter Skandia Fastigheter

Stefan Branth

Klinikchef Kilafors Herrgård Rehabilitering

15 lediga jobb just nu