Idrotts- och fritidschef

Lunds kommun
Kultur, Ledning
Sista ansökningsdag:
11 augusti (24 dagar kvar)
Placeringsort:
Lund
Kontaktperson:
Urban Olsson
Telefon: 046-35 52 14
Publicerad:
25 juni

Arbetsuppgifter
Kultur- och fritidsförvaltningen har cirka 350 medarbetare och ansvarar för verksamheten inom områdena idrott, fritid, bibliotek och kultur. Fritidsverksamheten består av sju fritidsgårdar samt ComUng som bedrivs i samverkan med socialförvaltningen där ungdomar får stöd till god etablering. Därutöver finns fältgrupp, mobil fritidsverksamhet, äventyrspedagogik i Skrylle, bidragshandläggning, arbete med inflytandeforum för unga samt inkluderingsfrågor. Primär målgrupp är 12-25 år. Verksamheten syftar till att ge ungdomar i Lund möjlighet till inflytande och delaktighet, god hälsa och lika möjligheter. Idrottsverksamheten består av Högevallsbadet, fem utomhusbad, bowlinghall, ishall, ridhus, idrottsplatser och idrottshallar. Verksamheten syftar till att ge medborgarna tillgång till ett brett utbud av miljöer för såväl spontan fysisk aktivitet som organiserad idrott. Idrotts- och fritidsverksamheten sysselsätter totalt ca 100 medarbetare.

Som idrotts- och fritidschef leder du genom andra chefer men har också det direkta arbetsledaransvaret för ca 10 medarbetare med stabsfunktioner. Du skapar förutsättningar genom att delegera och kommunicera tydliga mål för verksamheten. Uppdraget ger möjlighet att påverka viktiga samhällsfrågor och vardagen för många kommuninvånare och besökare i Lunds kommun. En konkret uppgift som väntar på dig är att ta fram ett idrottspolitiskt program. Det idrottspolitiska programmet sätter agendan för utvecklingen inom idrottsområdet de närmsta åren. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga i Lund? Här får du chansen att vara med och göra skillnad för alla som lever och verkar i Lund. 

Kvalifikationer
En framgångsfaktor är att du har ett tydligt strategiskt fokus och en förmåga att se helheter och sammanhang. Vi erbjuder dig ett uppdrag där du i samarbete med ledningsgruppen för Kultur och Fritid driver och utvecklar våra tjänster och verksamheter och i förlängningen förverkligar kommunens vision; Lund skapar framtiden.

Du har högskole-/universitetsexamen, alternativt utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Uppdraget kräver att du har flerårig erfarenhet av arbete i ledande ställning med ansvar för verksamhet, ekonomi och arbetsmiljö. Har du tidigare lett andra ledare är det meriterande liksom om du har erfarenhet från politiskt styrd organisation. 

Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Att skapa engagemang och delaktighet är en självklarhet för dig och kräver att du är en god kommunikatör med goda kunskaper i att uttrycka dig i tal såväl som i skrift. Du har erfarenhet av verksamhetsutveckling och arbete med många kontaktytor. För dig är måluppfyllelse en drivkraft och din väg dit signalerar ansvarskänsla, flexibilitet och goda ledaregenskaper. 

Tillsvidareanställning på heltid vid kultur- och fritidsförvaltningen med ett tidsbegränsat chefsförordnande om fem år med möjlighet till förlängning. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2019-08-11
Referensnummer: KF-190527 

Kontakt
Namn: Urban Olsson
Title: Kultur- och fritidsdirektör
Telefon: 046-35 52 14

Fackliga företrädare
Namn: Irene Björklund
Title: Vision
Telefon: 046-359 83 28

Namn: Preben Widerberg
Title: Kommunal
Telefon: 046-359 81 10

Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
40 lediga jobb just nu