HR-strateg arbetsmiljö och hälsa 2 dagar kvar

Region Kronoberg
Personal/HR, Utvecklare/Strateg
Sista ansökningsdag:
29 april (2 dagar kvar)
Placeringsort:
Växjö
Kontaktperson:
Helena Zettergren
Telefon: 0470-58 25 55
Elin Nellmo
Telefon: 0470-58 85 24
Publicerad:
17 april

Om arbetsplatsen
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

HR-avdelningen är en del av regionstaben i Region Kronoberg. På avdelningen arbetar vi övergripande med HR-frågor inom bland annat arbetsmiljö och hälsa, ledarskap och medarbetarskap, kompetensförsörjning och arbetsgivarfrågor. Vi finns placerade i regionhuset i centrala Växjö. 

Vill du delta i arbetet med att skapa god hälsa och utveckla arbetsmiljön för Region Kronobergs medarbetare? Vi erbjuder en strategiskt viktig tjänst med uppdrag att samordna, leda och utveckla regionens samlade arbetsmiljöarbete- och hälsoarbete utifrån ett främjande, förebyggande och rehabiliterande perspektiv.

Arbetsuppgifter
Som HR-strateg arbetar du övergripande inom följande områden:
• arbetsgivarens arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar
• systematiskt arbetsmiljöarbete
• hälsofrämjande arbete 
• diskriminering, jämställdhet och mångfald

I rollen leder du kontinuerligt olika arbetsgrupper och projekt. Du analyserar resultat och behov och följer upp insatser och statistik inom området samt samordnar och följer upp vårt avtal med företagshälsovården. Du planerar och genomför utbildningar inom området. En annan viktig uppgift är att upprätta, revidera och följa upp rutiner och riktlinjer. Du har budgetansvar inom arbetsmiljöområdet. 

Tjänsten innebär samverkan och kontakter med såväl fackliga organisationer som kollegor i organisationen. Du är föredragande i regionstyrelsens personalutskott, i central samverkansgrupp, ledningsgrupp och på HR-möten med mera. Du står för expertkunskap och utgör ett stöd till organisationens HR-funktion. Du är regionens kontaktperson gentemot flera externa aktörer så som försäkringskassan och företagshälsovården. Du kommer att stå för omvärldsbevakning inom området och ingå i olika nätverk.

Kvalifikationer
Vi ser att du har högskoleexamen inom personal- och arbetsliv eller motsvarande. Du har minst fem års erfarenhet från kvalificerat HR-arbete, gärna med fokus på de arbetsuppgifter som är aktuella för denna tjänst samt har goda kunskaper inom arbetsmiljörätt, arbetsmiljöverkets föreskrifter, rehabilitering och diskrimineringslagen. 

Det är viktigt att kunna se saker ur ett helhetsperspektiv, vara trovärdig och att ge arbetsmiljö- och hälsoområdet dess rätta tyngd och prioritet i organisationen. Som person är du analytisk, kommunikativ, strukturerad och systematisk. Du kan arbeta flexibelt inom hela ansvarsområdet med förmåga att slutföra påbörjade arbetsuppgifter enligt tidplan. Du måste vara drivande och utvecklande och kunna leda arbetsgrupper och projekt framåt mot resultat. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Referensnummer: RST 5/18
Sista ansökningsdag: 2018-04-29

Övrigt
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. 

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Kontaktpersoner
Helena Zettergren
HR-chef 
0470-58 25 55, 0709-84 47 14

Elin Nellmo
HR-specialist 
0470-58 85 24

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
35 lediga jobb just nu