HR- och kommunikationschef Höörs kommun

Information

Arbetsgivare: Höörs kommun
Ort: Höör
Kategori: Kommunikation, Ledning, Personal/HR

Sista ansökningsdag:

29 nov
Sök jobbet

Vill du bidra med ditt kommunikativa och strategiska förhållningssätt för att driva utveckling framåt?
Är du en god ledare med gedigen erfarenhet inom HR-området som tillsammans med duktiga kollegor vill fortsätta att utveckla HR, Lön, Kommunikation och Medborgarcenter för framtiden?

Personalenheten är en viktig stödfunktion och en strategisk partner till kommunkoncernens chefer. Enheten har i uppdrag att leda, samordna och utveckla kommunövergripande HR- och löneprocesser samt med god service och hög kvalité ge stöd till kommunens chefer i operativa personalfrågor. Enheten består av 9 medarbetare varav en Löne- och förhandlingschef, tre HR-specialister, tre löneadministratörer och två systemförvaltare/löneadministratörer.

Medborgarcenter och kommunikationsenheten består av 7 medarbetare som tillsammans levererar god service och information till våra kommunmedborgare. Kommunvägledarna arbetar med att vägleda besökare och svara på medborgares frågor via telefon och mejl gällande kommunens samtliga verksamhetsområden, handlägger olika ärende och två personer arbetar även med konsumentvägledning där tjänsten också säljs till Hörby kommuns invånare.

Kommunikatörerna bidrar till samhällsnytta genom att underlätta för Höörs kommun att kommunicera med medborgarna på ett positivt, lösningsorienterat och tillgängligt sätt. Det ger stöd till chefer och medarbetare vid interna och externa kommunikationsinsatser. Kommunikatörerna arbetar med medborgarservice via digitala kanaler och ser till att kommunens information är klar, tydlig och lättförståelig.

Arbetsuppgifter
I din roll som HR- och Kommunikationschef har du övergripande ansvar för att utveckla och driva personal- och kommunikationsarbetet i Höörs kommun. Du ger stöd till politik och tjänstemannaledning i strategiska utvecklingsfrågor. Du har ett nära samarbete med kommundirektören och ingår i centrala ledningsgruppen.

HR- och Kommunikationschefen har ansvar för personal, verksamhetskvalitet och budget inom båda enheterna. Med uppdraget i fokus säkerställer du att roller och leverans blir ännu tydligare. Du leder, samordnar och är aktiv i strategiska HR- och kommunikationsprocesser som exempelvis lönebildning, ledarutveckling, medborgarservice och intern och extern kommunikation. Du behöver känna ett starkt driv i att utveckla Höörs kommuns varumärke som en attraktiv arbetsgivare. Som HR- och kommunikationschef är du även operativ och genomför exempelvis själv vissa förhandlingar.

Du har många olika samarbetsytor både internt och externt. Du leder och deltar i olika samverkansgrupper, håller i presentationer för mindre och större grupper samt föredrar ärenden. Vi tror att tydlighet i kombination med handlingskraft och diplomati är bra grundpelare för att bygga tillit och förtroendefulla relationer.

Kvalifikationer
Vi söker en framtidsinriktad chef som ser möjligheterna med digitalisering för att effektivisera processer och ge bättre service. Tillsammans med ditt team tar du Höörs kommuns personal- och kommunikationsarbete in i framtiden.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som leder och utvecklar verksamheten genom ett tryggt, tydligt och kommunikativt ledarskap. Du är ledaren som både kan ställa krav och vara lyhörd. Du trivs med ett nära ledarskap och arbetar aktivt för att skapa vi-känsla i alla led. Ditt intresse för ledarskap märks både i den egna arbetsgruppen och ger tydliga avtryck i organisationen. Du stimuleras av och har en god förmåga att agera såväl högt som lågt mellan strategisk och operativa nivå.

För att vara framgångsrik i den här rollen behöver du ha gedigen ledarerfarenhet och erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Erfarenhet av arbete med kommunikation är meriterande.

Du har relevant högskoleutbildning inom HR-området och god förståelse för hur en politiskt styrd verksamhet fungerar.

Höörs kommun
Kommunen erbjuder en spännande utmaning tillsammans med duktiga kollegor i en organisation som ligger i framkant. Höör har goda kommunikationsförbindelser och är en kommun i tillväxt.

Vi ser fram emot din ansökan senast 29/11.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med Trust, för mer information kontakta Petra Johnsson, 070-990 08 88 eller pj@trustpartner.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Petra Johnsson
070-990 08 88
Sista ansökningsdag: 29 november 2020
Publicerad: 5 november 2020 kl 09:44
Uppdaterad: 10 november 2020 kl 10:50

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Victor Kilén

Stadsdirektör Nacka kommun

Anna Giotas Sandquist

Direktör social hållbarhet Eskilstuna kommun

Cecilia Winberg

Ordförande Fysioterapeuterna

20 lediga jobb just nu