HR-direktör

Region Norrbotten
Ledning, Personal/HR
Sista ansökningsdag:
4 augusti (16 dagar kvar)
Placeringsort:
Luleå
Kontaktperson:
Jonas Bengtsson
Telefon: 0709-69 01 65
Publicerad:
2 juli

Region Norrbottens uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. Regionen är inne i ett dynamiskt omställningsarbete för framtidens hälsa och vård samtidigt som vi sedan 2017 har ansvaret att utveckla Norrbotten till en bra plats att bo, leva och verka på. Två omfattande uppdrag där vi ser arbetet med kompetensförsörjning, stödja verksamheten i förnyelse som viktig.

Uppdraget
Som HR-direktör leder du HR-avdelningen som ingår i Regiondirektörens stab och har det övergripande ansvaret för regionens HR-arbete. Det innebär att du tillsammans med din avdelning styr, leder och följer upp HR-processerna med utgångspunkt i regionens övergripande styrdokument.

Du har det övergripande strategiska ansvaret för Region Norrbottens kompetensförsörjningsfrågor och leder regionens HR-ledningsgrupp. Med Region Norrbottens styrande planer, medarbetarpolicy och strategi för kompetensförsörjning som utgångspunkt, ansvarar HR-direktören för att hålla samman och omsätta dessa till konkreta aktiviteter i handlingsplanen för kompetensförsörjning. Utifrån strategin för kompetensförsörjning arbetar vi på bred front inom kompensförsörjningsprocessens delområden Attrahera, rekrytera, utveckla, behålla och avsluta.

HR-direktör rapporterar till regiondirektören och ingår i Region Norrbottens ledningsgrupp samt stabsledning. Du utgör ett stöd för regiondirektören att leda ett sammanhållet och framtidsinriktat arbete inom Region Norrbotten.

Din profil
Vi söker dig som är strategisk, målinriktad och engagerad. Du vill vara med i ledning och utveckling av Region Norrbottens verksamheter och ansvarsområden. Du är en ledare med ett modernt och framtidsorienterat synsätt. Du har dokumenterad erfarenhet av att driva förändring och att utveckla organisationskultur samt att vara en attraktiv arbetsgivare.

För att trivas i rollen som HR-direktör är du drivande och har förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Som person är du strukturerad, nytänkande och utvecklingsinriktad. Du är en initiativrik ledare med förmåga att prioritera och samtidigt se helheten. Vi söker dig som är ansvarfull och har integritet. 

Förmåga att samverka och skapa tillit efterfrågas i rollen. Du uppfattas som trovärdig och trygg. Eftersom rollen innebär många kontakter, både internt och externt, är det viktigt att du har god förmåga att samarbeta, skapa och bibehålla goda relationer.

Du har relevant akademisk utbildning och mångårig erfarenhet inom HR-området. Vi tror att du har tidigare chefserfarenhet och det är meriterande med erfarenhet av arbete inom politisk styrd organisation.

Du är en naturlig, trygg och tydlig chef med en förmåga att entusiasmera din omgivning. Du är utvecklingsorienterad och förväntas kunna utveckla strukturer så att ledning, styrning och utveckling i organisationen blir effektiv. Du har en väl utvecklad förmåga att skapa goda resultat och relationer så att verksamhetens attraktivitet ökar och Regionens varumärke stärks.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Region Norrbotten med Mercuri Urval. Välkommen med din intresseanmälan i form av personligt brev och CV senast den 4 augusti via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-13754). Urval sker löpande.

För ytterligare information kontakta Mercuri Urvals konsult Jonas Bengtsson, tfn 0709-69 01 65.

Sista ansökningsdag är den: 2019-08-04

Region Norrbotten
Norrbotten är i stark utveckling, både ekonomiskt och kulturellt. Här finns kraftfulla, varma människor, omtanke och samhällsservice, städer och vildmark. Norrbotten erbjuder goda möjligheter till balans mellan arbete och fritid.

Region Norrbotten är länets största arbetsgivare. Som anställd i Region Norrbotten får du arbeta i en stimulerande miljö där du kan vara med och påverka och göra skillnad för en bättre hälsa i länet. Vi erbjuder bra anställningsvillkor med bland annat flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och tillägg till föräldraförsäkringen. Region Norrbotten bidrar även med kompetensutveckling i ledarutvecklingsprogram, kurser, föreläsningar, mentorskap, nätverk och forskningsprojekt. Region Norrbotten har fem sjukhus, 33 hälsocentraler och är bland de ledande i Sverige inom e-hälsa.
 

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
40 lediga jobb just nu