HR-direktör

Region Uppsala
Ledning, Personal/HR
Sista ansökningsdag:
27 februari (11 dagar kvar)
Placeringsort:
Uppsala
Kontaktperson:
Bo Bengtsson
Telefon: 070-971 35 50
Publicerad:
5 februari

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.

Vill du leda och driva HR-arbetet i Sveriges främsta tillväxtregion? Region Uppsala är den region som växer snabbast i Sverige. Vi är cirka 12 000 medarbetare som arbetar för att ge länsinvånare en god hälso- och sjukvård, tandvård, kultur och bildning, trafik och infrastruktur. Det kräver kontinuerlig utveckling inom HR-området och arbetsgivarpolitiken.  Region Uppsala söker en HR-direktör som vill driva och utveckla vårt HR-arbete i syfte att vara en attraktiv arbetsgivare för nuvarande och blivande medarbetare. 

Vår verksamhet 
Tjänsten som HR-direktör är placerad på Regionkontoret, vars roll är att stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och så att Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.? 

Ditt uppdrag 
Som HR-direktör i Region Uppsala ansvarar du för att leda och utveckla det strategiska utvecklingsarbetet inom HR-området och arbetsgivarpolitiken med ett uttalat syfte att vara en attraktiv arbetsgivare för nuvarande och blivande medarbetare. 

I rollen ingår att utveckla och säkerställa stöd, samordning och uppdrag inom HR-funktionen och att skapa en modern struktur för arbetet med strategisk kompetensförsörjning. 

HR-direktören arbetar nära förvaltningarna och deras HR-funktioner. I rollen ingår även ansvar för kompetensförsörjnings-och arbetsmarknadsfrågor inom det regionala utvecklingsansvaret. Dessutom ansvarar HR-direktören för att utveckla nätverket med HR-chefer i länets åtta kommuner. 

Tjänsten som HR-direktör är placerad vid Regionkontorets HR- och kommunikationsavdelning. Du är direkt underställd regiondirektören och ingår i Region Uppsalas koncernledningsgrupp och regionkontorets ledningsgrupp. HR-direktören ingår även i ett nationellt nätverk för HR-direktörer. Du ansvarar för en central HR-och kommunikationsavdelning med en bred kompetens inom området. Avdelningen är indelad i tre enheter, HR-och arbetsmarknad, kommunikation och press. På avdelningen arbetar 26 medarbetare, främst strateger inom avdelningens ansvarsområden; kommunikation, press, arbetsmiljö, likabehandling och mångfald, arbetsgivarfrågor och lönebildning, kompetensförsörjning och arbetsmarknad.

Din kompetens 
Vi söker dig som har högskole-/universitetsutbildning inom HR-området eller motsvarande och erfarenhet av HR-arbete på övergripande nivå, gärna inom en politiskt styrd organisation. För att lyckas i rollen tror vi att du har minst fem års erfarenhet av HR-arbete på strategisk nivå. Vidare önskar vi att du har gedigen chefserfarenhet i komplexa sammanhang.  

Din ledarstil präglas av förändringsvilja med tydlig resultatorientering, lyhördhet samt en god delegerande förmåga. Du har en väl utvecklad förståelse för hur perspektiven verksamhet, ekonomi och medarbetare samverkar och du har en hög integritet. Du har en utvecklad samverkansförmåga i förhållande till fackliga organisationer.  Det är värdefullt med erfarenhet och förståelse för de krav som finns i en verksamhet med undervisning och forskning. 

Vi söker dig som vill leda ett utvecklingsarbete inom HR-området inom hela Region Uppsala. 
  
Vi erbjuder 
Anställningen är på heltid tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsplatsen är belägen i Regionkontorets nybyggda lokaler på Storgatan 27 i Uppsala, nära Uppsalas Resecentrum. 

Vill du veta mer? 
För eventuella frågor eller för att inleda en dialog kontakta gärna vår externa konsult Bo Bengtsson på Compass, tel. 070-971 35 50 eller bo.bengtsson@compass.se 
Facklig företrädare nås via växeln, tel. 018-611 00 00. 

Vill du jobba med oss? 
Om du vill söka tjänsten, klicka på länken nedan. Vi intervjuar löpande men vill ha din ansökan senast 27/2 2019.

Ansökan
Referensnr: RK/HR2018
Sista ansökningsdag: 2019-02-27

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.  

Denna rekrytering sker helt genom COMPASS HUMAN RESOURCES GROUP försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare 

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
26 lediga jobb just nu