HR-chef Älvkarleby kommun

Information

Arbetsgivare: Älvkarleby kommun
Ort: Skutskär
Kategori: Ledning, Personal/HR

Sista ansökningsdag:

1 nov
Sök jobbet

- Driven ledare med bred HR-kompetens

Ditt uppdrag
Som HR-chef har du det övergripande ansvaret för kommunens samtliga HR-processer och din uppgift blir att utveckla det strategiska personalarbetet med sikte på framtidens utmaningar.

Du är chef för HR-avdelningen med fem medarbetare inom HR och arbetsmarknadsområdet. Kommunens lönehantering är outsourcad i ett tredje-parts-samarbete.

Som chef för personalfunktionen kombinerar du delar och helhet såväl inom strategiskt som operativt och konsultativt arbete inom hela HR-området. Du är tydligt resultatinriktad och arbetar för att utveckla våra personalprocesser, policys, riktlinjer och avtal på samtliga nivåer i kommunen.

HR-chefen ingår i kommunens ledningsgrupp där ditt uppdrag är att driva och leda utvecklingen inom personalområdet för att bidra till att kommunens övergripande mål och visioner genomförs framgångsrikt. Du är direkt underställd kommundirektör och ingår i kommunstyrelsens förvaltning.

Din profil
Vi söker dig som idag arbetar som HR/personalchef, alternativt har dokumenterad lång erfarenhet av brett och kvalificerat HR-arbete. Du är van att driva HR-frågor på både operativ och strategisk nivå, har mycket goda kunskaper inom arbetsrätt och gedigen förhandlingsvana samt goda kunskaper inom lagar och avtal inom HR-området. Du ska också ha förmåga att driva utvecklings- och förändringsarbete, exempelvis att öka kommunens attraktion som arbetsgivare.

Som person har du god förmåga att överblicka omvärlds- och HR-frågor ur ett strategiskt perspektiv. Uppdraget kräver ett kommunövergripande helhetsperspektiv och att du har en god förståelse för stödprocessernas uppdrag och funktion.
Vi söker dig som är en trygg ledare med förmåga att behålla lugnet i komplexa situationer, och är bekväm med att fatta beslut. Målmedvetenhet, egen drivkraft, god kommunikativ förmåga, uthållighet och engagemang är därför viktiga egenskaper.

Du har en relevant akademisk utbildning inom personalområdet eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är värdefullt, men inte ett krav.

Välkommen att få en nyckelroll i Älvkarleby kommuns fortsatta utveckling!

Kontakt
Torgny Balkefors
torgny@balkefors-ponsiluoma.se
073-343 47 69

Ylva Ponsiluoma
ylva@balkefors-ponsiluoma.se
073-343 40 26

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Fast

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2020-11-01

Om Älvkarleby kommun
Älvkarleby kommun med närmare 9 500 invånare ligger precis där Dalälven möter havet. Här är det nära; till, från och mellan det mesta. Tre tågstationer och täta bussturer gör det enkelt att komma hit; från Gävle tar det 12 minuter med Upptåget, från Uppsala knappt en timme. Och till butiker och annan service är det sällan mer än en kvart.

I dag är vi drygt 700 engagerade medarbetare som arbetar för Älvkarleby kommun och ”Mod, vilja, respekt och helhetssyn” är vår värdegrund och ledord i allt vårt arbete – välkommen att bli en av oss!

Läs mer: www.alvkarleby.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Publicerad: 7 oktober 2020 kl 10:38
Uppdaterad: 7 oktober 2020 kl 10:47

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Erik Renström

Rektor Lunds universitet

Håkan Sandahl

Chef ekonomi och styrning SKR

Sandra Isberg

Verksamhetsutvecklingschef Rikshem

21 lediga jobb just nu