HR-chef 1 dag kvar

Nora kommun
Ledning, Personal/HR
Sista ansökningsdag:
27 augusti (1 dag kvar)
Placeringsort:
Nora
Kontaktperson:
Mia Haglund
Telefon: 072-396 05 82
Linda Axäng
Telefon: 079-340 54 42
Publicerad:
25 juni

I Nora vill vi mycket! Det vill du med.

Är du en aktiv HR-chef som vill gå från ord till handling och vill ha bredd i din roll? Då kan du vara Nora kommuns nya HR-chef.

Som HR-chef har du ett strategiskt uppdrag i kommunen, du är en del av kommunledningsgruppen och verkar för att kommunens anställda har en förståelse för det kommunala uppdraget. Ditt uppdrag är också att arbeta nära de aktuella verksamheterna och dess chefer och att stötta dessa i att genomföra kommunens uppdrag.

Rekryteringen av ny HR-chef är en central del i den förändring som Nora kommun genomgår, med syfte att bli en ännu mer attraktiv arbetsgivare och som HR-funktion bli en proaktiv rådgivare till verksamheten. HR-chefen kommer tillsammans med sina medarbetare skapa förutsättningar för en effektiv struktur för ett modernt HR-arbete. Tydliga och inspirerande rutiner som är till nytta och ger medarbetare och ledare bästa förutsättningar i sina roller.

Dina arbetsuppgifter
 • Du ansvarar för att säkerställa att HR-agendan är i linje med verksamhetens behov. Implementering av processer och aktiviteter där samordning, genomförande och uppföljning är centrala för att lyckas i kommunens uppdrag och kommande utmaningar. 
 • Du stöttar och stärker chefer i dagliga medarbetarärenden och hjälper dem att bli sina bästa ledar-jag och duktiga förändringsledare. Du arbetar aktivt med och bidrar till kontinuerliga förbättringar i ledarskapet- och kulturen. Du har gedigen erfarenhet av att stötta ledningsgrupper såväl strategiskt som operativt.
 • Du arbetar nära och i samverkan med de fackliga företrädarna och hanterar fackliga förhandlingar. Du identifierar och hanterar risker kopplade till HR-området. 
 • Du arbetar konsultativt med kommundirektör, verksamhetschefer, bolagens VD och den politiska ledningen. HR chefen är underställd kommundirektören och ingår i kommunens ledningsgrupp.
Tjänsten spänner med andra ord från högsta strategiska höjd och komplexa frågeställningar till operativt HR-arbete.
 
Vad kan Nora kommun erbjuda dig?
 • Du erbjuds en unik möjlighet att komma in i ett spännande förändringsskede där HR-chefen får en mycket central roll att göra verklig skillnad för hela verksamheten, dess chefer och medarbetare. Om du drivs av att samverkan med andra, är utåtriktad och samtidigt analytisk, kommer du att trivas i Nora kommun. 
 • Du får stora möjligheter att påverka förändringsarbetet i en större organisation. Personal kultur och ledarskapsfrågorna har verklig betydelse och i rollen får du stort förtroende i vår organisation. I din roll ingår att säkerställa att Nora kommun bedriver ett modernt HR-arbete som bidrar till att gör Nora till en attraktiv kommun.
 • Som HR chef får du möjlighet att arbeta med erfarna och lojala medarbetare. Sammanlagt åtta medarbetare och kanslichefen som rapporterar till dig.
 • Du ingår också i ett nätverk av HR chefer i Region Örebro län, något som ger möjligheter till kunskaps- och erfarenhetsutbyte.
Vem är du?
 • Du har viljan, kunskapen och erfarenheten som krävs för att driva strategiskt HR-arbete och fungera som ett expertstöd till kommunens chefer och den politiska ledningen.
 • Du är duktig på att skapa ett välfungerande samarbete med människor inom olika delar och på olika nivåer av organisationen.
 • Du har förmåga att konstruktivt utmana vedertagna arbetssätt.
 • Du är en erfaren och förtroendeingivande person med hög strategisk höjd och integritet.
 • Du har mycket god förståelse för processer och intresse och är van att underbygga dina argument med data och fakta.
 • Du är duktig i rollen som förändringsledare och har förmåga att kommunicera med genomslag på olika nivåer i organisationen.
 • Du har ett konsultativt angreppssätt och är skicklig på att identifiera och diagnosticera verksamhetens utmaningar och behov av hjälp.
 • Du är duktig på att bygga förtroendefulla relationer, på att influera och inspirera andra och är trygg nog att våga stå på dig och ta plats.

Som person är du stabil med en hög integritet. Du är social och utåtriktad med en stor förmåga till analys och eftertänksamhet. I ditt arbetssätt är du tydlig, lösningsfokuserad och driven med inriktning att verka genom andra. Som vår blivande HR chef har du relevant akademisk examen med inriktning mot HR samt erfarenhet av att leda liknande eller motsvarande verksamheter. I ditt chefskap har ingått att leda genom underställda chefer, med budget-, personal- och arbetsmiljöansvar samt en god känsla för ekonomi.

Förutom allt ovan tror vi att du är en person med stor nyfikenhet och en önskan att göra skillnad för kommunens invånare. För det vill vi i Nora.

Vi ser fram emot Din ansökan!
Vi önskar din ansökan senast 27 augusti. Vi svarar gärna på frågor från dig. Under några veckor i juli kan du få vänta på svar, då vi inte läser våra mail varje dag. Kontakta gärna rekryteringskonsult Mia Haglund tel 072-396 05 82 mia.haglund@axoconsulting.se eller Linda Axäng tel 079-340 54 42 linda.axang@axoconsulting.se.

Nora kommun
Nora kommun är en del av Bergslagen. Kommunen ingår i Örebro län och ligger i landskapet Västmanland. Nora är en riktig kulturell pärla med många aktiva kulturarbetare, trästaden och en levande landsbygd. Föreningslivet är rikt, närmare 140 föreningar, inte mindre än 18 naturreservat och många områden för exempelvis vandring eller paddling. 

Nora, en stad i utveckling med harmoni mellan gammalt och nytt. I Nora kommun bor 10 700 invånare. Du når Örebro på cirka 30 minuter och andra närliggande orter som Karlskoga och Lindesberg på cirka 30 minuter. 

Läs mer på nora.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
25 lediga jobb just nu