HR-chef

Flens kommun
Ledning, Personal/HR
Sista ansökningsdag:
12 augusti (24 dagar kvar)
Placeringsort:
Flen
Kontaktperson:
Håkan Bergsten
Telefon: 0157-43 00 01
Niklas Witt
Telefon: 0157-43 00 98
Publicerad:
20 juni

Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta!
 
Som medarbetare i Flens kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb. Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi. Det arbete vi gör tillsammans varje dag, dygnet runt, året runt har sin utgångspunkt i vår vision, vår värdegrund och våra mål. Vi tror att bilden av Sörmlands hjärta skapas i varje möte med invånare, företagare och besökare, genom professionellt och respektfullt bemötande.

Vill du bli HR-chef i  Sörmlands hjärta?
I Flens kommun tycker vi att medarbetarna är organisationens viktigaste tillgång. Det gör du också. 

Sörmlands hjärta växer och utvecklas inom flera betydelsefulla områden. Därför söker vi Dig med en stor portion trygghet, prestigelöshet och positiv energi som vill ta ledarskapet och visa vägen framåt i vårt HR-arbete.

Uppdraget
Du ska vara med och  driva, utveckla och förverkliga Flens kommun till en organisation i framkant som en av regionens mest attraktiva arbetsgivare. Utgångspunkt för utvecklingen  beskrivs i den nyligen beslutade Policy för personalpolitik - Tillsammans är vi Flens kommun. Vidare möjliggör du att våra förvaltningarnas ledningar och chefer får det HR-stöd som de behöver.

Som HR-chef har du ett tydligt strategiskt fokus där dina styrkor är att se helhet och sammanhang och kan leda genom andra. Du kommer att få både möjligheter och utmaningar med komplexa men samtidigt stimulerande uppgifter av både strategisk och operativ karaktär. 

Flens kommun ligger i startgroparna med heltidsfrågan, ledarskapsutvecklingsprogram och en kommunövergripande strategi för framtida kompetensförsörjning.

HR-chefen ingår i kommunchefens ledningsgrupp och samverkar med de fackliga organisationerna. Du rapporterar till kommunchefen och du företräder kommunen i arbetsgivarfrågor såväl internt som externt samt är föredragande inför kommunstyrelsens personalutskott. HR-avdelningen tillhör kommunledningsförvaltningen och har nio medarbetare inom både lön och HR. 
 
Förväntningar på dig
Vi söker dig som brinner för HR-frågor och som tillsammans med dina medarbetare vill utveckla Flens kommun till en ännu bättre arbetsgivare. Vi söker dig som är erfaren ledare och som under flera år har arbetat strategiskt med HR-frågor, gärna i en politiskt styrd organisation. 

Du är omvärldsorienterad, ser helhet före delar, är utvecklingsinriktad och drivande samt har förmågan att tillsammans med dina medarbetare förverkliga mål och personalpolitik. Du förstår att HR-processerna är ett stöd för kärnverksamheterna att nå sina mål och är flexibel i arbetet med att anpassa HR-frågorna till verksamhetsmålen. Vi tror också att du känner igen dig i följande beskrivning

  • det förväntas att du tar initiativ och skapar förutsättningar för delaktighet både på avdelningen och i organisationen.
  • du verkar för en tillitskultur där dina medarbetare är med och skapar processen
  • du har ett intresse för personalekonomi och kan omsätta det till praktisk nytta
  • du är en engagerad och tydlig ledare med ett kommunikativt ledarskap 
  • du är utåtriktad, skapar kontakter och underhåller relationer, gentemot chefer, förtroendevalda och fackliga organisationer.

Vi letar efter dig med relevant akademisk examen inom HR-området eller motsvarande kunskaper som vi bedömer som likvärdiga. Erfarenhet av tidigare arbete inom en politiskt styrd organisation är meriterande men inte ett krav.
 
Vågar du anta utmaningen? Sök tjänsten!

Kontaktpersoner
Kommunchef
Håkan Bergsten
0157-43 00 01
hakan.bergsten@flen.se

tf HR-chef
Niklas Witt
0157-43 00 98
niklas.witt@flen.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
40 lediga jobb just nu