HR-chef

Gislaveds kommun
Ledning, Personal/HR
Sista ansökningsdag:
6 mars (18 dagar kvar)
Placeringsort:
Gislaved
Kontaktperson:
Eva Tiitso
Telefon: 0722-17 32 38
Susanne Alderling
Telefon: 0736-21 72 82
Publicerad:
8 februari

Kommunstyrelseförvaltningen
Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra.

Beskrivning
Vi är en modig arbetsgivare i framkant vad gäller utveckling och ledning. Vi erbjuder ett gediget chefsutvecklingsprogram för att stärka och utmana dig som chef och ledare så att du kan utveckla såväl medarbetare som verksamhet. Som chef i Gislaveds kommun står du för skillnaden mellan en fungerande verksamhet och en mycket bra verksamhet. I ditt ledarskap är du modig och nyfiken. Du vågar prova nya idéer som ligger i tiden med dagens och morgondagens krav från omvärlden. Du värnar om ditt område men utgår alltid från ett helhetsperspektiv för Gislaveds kommun.

Uppdrag
HR är en strategiskt viktig fråga för Gislaveds kommun och vi söker nu dig som vill fortsätta utveckla detta arbete med oss. Som HR-chef för Gislaveds kommun ingår du i ledningsgruppen för kommunstyrelseförvaltningen och kommundirektörens ledningsgrupp. Du har budget- och verksamhetsansvar samt personalansvar för cirka 13 direktrapporterande personer, varav 3 stycken chefer inom lön, bemanning och kommunhälsa (intern företagshälsovård).

Du ansvarar för att planera, leda, utveckla och följa upp HR-avdelningens verksamhet tillsammans med dina engagerade medarbetare och kollegor. I rollen som HR-chef är du ansvarig för samtliga HR-processer och ser till att dessa samordnas, effektiviseras och utvecklas. Som HR-chef har du därmed stort fokus på förändringsledning och digitalisering. Utifrån HR-perspektivet arbetar du med att utveckla ledarskap, kompetensförsörjning, arbetsrätt och arbetsmiljö i hela kommunen. I dina arbetsuppgifter ingår även att samverka och förhandla med fackliga organisationer. HR-avdelningen är en intern stödfunktion och du rapporterar till kommundirektören. 

Vi erbjuder dig en central roll i en organisation som präglas av korta beslutsvägar och snabb förändringstakt där du får goda möjligheter att bidra till vår fortsatta utveckling. Gislaveds kommun driver för närvarande ett stort förändringsarbete där vi implementerar en ny styrmodell med medarbetarnas delaktighet i fokus och där det kommunikativa ledarskapet är nyckeln för framgången i detta.

En modig arbetsgivare - Vi vågar anta utmaningar för att ständigt utvecklas och förbättras. Genom viljan att snabbt tänka om och se saker på nya kreativa sätt skapar vi våra egna fotspår där vi bjuder in till delaktighet och dialog.

Goda utvecklingsmöjligheter - Vi erbjuder varierande arbetsuppgifter där du får möjlighet att växa tillsammans med duktiga kollegor som delar din inställning och entusiasm. Hos oss är din unika kunskap och erfarenhet värdefull och du uppmuntras att delta i utvecklingsarbetet. Vi arbetar med ett kommunikativt ledarskap där våra chefer leder verksamheten genom att föra dialog, skapa delaktighet och bygga relationer.

Förutsättningar för att du ska må bra - Vi har ett öppet arbetsklimat där vi respekterar och bryr oss om varandra. Genom att arbeta aktivt med vår gemensamma arbetsmiljö och fokusera på möjligheten till balans mellan arbete och fritid ger vi varje medarbetare förutsättningar för att må bra.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en passion för samhällsfrågor generellt och HR-frågor specifikt. Du har förmågan att ta dig an ditt uppdrag visionärt och strategiskt såväl som operativt. Med en stor portion trygghet, prestigelöshet och positiv energi leder och driver du utveckling och förändring. Du skapar lätt goda relationer och bidrar genom helhetstänk och god kommunikativ förmåga till att, tillsammans med ledningsgruppen, utveckla Gislaveds kommun. Ditt ledarskap är kommunikativt och du inger förtroende och vågar utmana samt ifrågasätta för att utveckla verksamheten framåt. Vi lägger mycket stor vikt vid att din ledarskapsförmåga och dina personliga egenskaper motsvarar Gislaveds kommuns ledningsvision och värdegrund.

Vi söker dig som har erfarenhet som HR-chef och som har suttit med i ledningsgrupp i en större organisation. Du är van att arbeta med organisationsutveckling samt med utveckling av chef och medarbetare. Du har mycket goda kunskaper av att initiera och driva förändringsprocesser inom HR samt implementering av dessa. Det innebär att du har erfarenhet av framgångsrikt arbete med modernisering och digitalisering av verksamhet.

Du har relevant akademisk examen eller annan arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har förståelse från politiskt styrd verksamhet. Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att göras.

Ditt ledarskap är djupt förknippat med din förmåga att kommunicera. Hos oss innebär det att du leder verksamheten genom att bygga relationer och skapa delaktighet. De fyra viktigaste kommunikativa förmågorna för en chef i Gislaveds kommun är engagemang, tydlighet, lyhördhet och analytisk förmåga. Tillsammans med dina medarbetare främjar du nya tankar och idéer som för Gislaveds kommun framåt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på ledarskap överensstämmer med vår.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis AB. Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är den 6 mars, men urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan snarast. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Eva Tiitso tel 0722-173238, eva.tiitso@se.experis.com eller Susanne Alderling tel 0736-217282, susanne.alderling@se.experis.com

I Gislaveds kommun är heltid en rättighet och därför annonseras lediga tjänster* på heltid. När verksamheten kan tillgodose deltid är det givetvis en möjlighet. 
*tjänster som är kortare än 3 månader samt vissa befattningar kan undantas.

Inför rekryteringsarbetet har Gislaveds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Sista ansökningsdag: 2019-03-06
Referensnummer: 2019/88

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Enligt avtal
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%

Kontakt    
Eva Tiitso, 0722-17 32 38

Susanne Alderling, 0736-21 72 82

Facklig företrädare    
Facklig företrädare nås via kontaktcenter, 0371-810 00

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
26 lediga jobb just nu