HR-chef

Svedala kommun
Ledning, Personal/HR
Sista ansökningsdag:
27 maj (5 dagar kvar)
Placeringsort:
Svedala
Kontaktperson:
Malin Lamby Hägglöf
Telefon: 0760-00 18 64
Publicerad:
16 maj

Svedala kommun ligger mitt i storstadsregionen med både Malmö, Lund och Köpenhamn inom nära räckhåll. Höga ambitioner inom omsorg och utbildning tillsammans med ett varierat utbud av upplevelser gör Svedala till den perfekta platsen. Hos oss arbetar du med spännande utmaningar och är med och bygger ett attraktivt samhälle för drygt 21 000 invånare. Är du en modern och innovativ ledare som drivs av att leda ett team med hög kompetens som präglas av ansvarstagande och engagemang?

Arbetsplats och arbetsuppgifter
Som HR-chef i Svedala kommun förväntas du vara en drivande part i utvecklingen av den kommunala organisationen - i samverkan med politiker, ledning, chefer och medarbetare. 

I ditt uppdrag har du det övergripande ansvaret för kommunens samtliga HR-processer och din uppgift blir att utveckla det strategiska HR-arbetet med sikte på framtida utmaningar. 

HR-enhetens mål är att tillsammans skapa bästa möjliga förutsättningar för Svedala kommuns chefer att lyckas. Att vara en attraktiv arbetsgivare ska genomsyra den personalpolitik som förs och vi ska fokusera på att skapa förutsättningar för att utveckla och behålla våra medarbetare, på så vis blir vi en attraktiv arbetsgivare även för framtida medarbetare. 
HR-enheten erbjuder standardiserade grundprocesser samtidigt som vi möter våra kunders unika behov och skräddarsyr uppdrag och stöd utifrån verksamheternas behov. Vår ambition är att skapa en stimulerande och hållbar arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang. 

Ditt uppdrag som HR-chef innebär bland annat att utveckla och driva ett gemensamt synsätt kring strategiskt viktiga utvecklingsfrågor såsom medarbetarskap, ledarskap, chefs- och kompetensförsörjning. 

Hälsa, arbetsmiljö och samverkan med de fackliga organisationerna är också viktiga inslag, allt kopplat till kommunens övergripande mål och vision. 
Som HR-chef sitter du i kommundirektörens ledningsgrupp där alla, i en positiv och konstruktiv anda, tar ett helhetsansvar för kommunens utveckling och därigenom skapar största möjliga nytta för kommuninvånarna. 

Hos oss får du en utvecklande roll inom en expansiv kommun som värdesätter hållbarhet, öppenhet, engagemang och mod. Din roll är viktig för att påverka framtiden och möta de utmaningar som kommunen står inför i framtiden. Du får förmånen att leda ett team av engagerade och kompetenta medarbetare som ansvarar för hela HR- och löneprocessen. 

Kompetens
Vi söker dig som har en stark vilja och engagemang och tidigare erfarenhet av att driva HR-arbete och verksamhetsutveckling på strategisk nivå. 

Du har chefserfarenhet eller kan uppvisa dokumenterat goda resultat av att driva HR-frågor som en viktig del av verksamhetens utveckling. För att lyckas med uppdraget som HR-chef har du relevant akademisk examen. 

Din goda förståelse för chef- och ledarskapets villkor genomsyrar ditt arbete och du stimuleras av att hantera många olika processer samtidigt. Erfarenhet från en politiskt styrd organisation är en fördel men inget krav. 

Du är driven, utåtriktad och prestigelös. Du kommer att ha stora kontaktytor och förväntas därför ha ett genuint intresse för människor samt förmåga att skapa och bibehålla förtroendefulla relationer. 

För att lyckas med uppgiften att driva igenom nya arbetssätt och rutiner behöver du vara uthållig, utmanande, strukturerad samt ha hög integritet. Vidare är du lyhörd och har en god kommunikativ förmåga. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. 

I denna rekrytering samarbetar vi med Wise.

Lön
Individuell lönesättning tillämpas.

Sista ansökningsdag
2018-05-27

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Wise. 

Malin Lamby Hägglöf, rekryteringskonsult, 0760-00 18 64, malin.hagglof@wise.se 

Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten omgående på: www.wise.se/lediga-jobb/19062-hr-chef-till-svedala-kommun/ 

Alla ansökningar och kontakter med Wise behandlas konfidentiellt.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
28 lediga jobb just nu