Hälso- & sjukvårdsdirektör

Region Norrbotten
Ledning, Sjukvård
Sista ansökningsdag:
4 augusti (17 dagar kvar)
Placeringsort:
Luleå
Kontaktperson:
Jonas Bengtsson
Telefon: 0709-69 01 65
Publicerad:
2 juli

Region Norrbottens uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. Regionen är inne i ett dynamiskt omställningsarbete för framtidens hälsa och vård samtidigt som vi sedan 2017 har ansvaret att utveckla Norrbotten till en bra plats att bo, leva och verka på.

Uppdraget
Som hälso- och sjukvårdsdirektör har du det övergripande ansvaret för regionens verksamheter inom såväl hälso- och sjukvården som inom tandvården. Uppdraget innebär att du styr och leder verksamheten med fokus på resultat. Genom ditt tydliga ledarskap arbetar du för att engagera och motivera dina medarbetare och tillsammans bidrar ni till att regionen uppnår sina mål.

Uppdraget som hälso- och sjukvårdsdirektör innebär att du leder en kunskapsorganisation med sikte på framtiden. Det handlar om att implementera nya arbetssätt och säkra att våra resurser används på bästa sätt. Prioriterade områden är tillgänglighet, patientsäkerhet, kvalitetsarbete samt att ha en ekonomi i balans. Du förväntas således vara drivande i regionens pågående omställningsarbete.

Som hälso- och sjukvårdsdirektör företräder du Region Norrbotten både internt och externt. Du ingår i regionens ledningsgrupp och rapporterar direkt till regiondirektören. Du utgör ett stöd för regiondirektören att leda ett sammanhållet och framtidsinriktat arbete inom regionen.

Din profil
Vi söker dig med gedigen erfarenhet av att arbeta i komplexa organisationer och mångårig ledarerfarenhet där du varit chef över chefer. Arbete på kvalificerad nivå i politisk styrd verksamhet är meriterande. Likaså att du har erfarenhet av att leda större förändringsarbeten. För att nå framgång i arbetet krävs väldokumenterad erfarenhet av strategiskt arbete och av att leda en kunskapsorganisation med stark utvecklingsinriktning.

Du har en för tjänsten relevant högskole- eller universitetsutbildning. 

Du är en trygg ledare, tydlig i din kommunikation och med förmåga att skapa resultat. Du har fallenhet för att se olika perspektiv och kan också leda och styra i komplexa sammanhang. 

Förmåga att samverka och skapa tillit är en förutsättning för att lyckas som hälso- och sjukvårdsdirektör. Eftersom rollen innebär många kontakter, både internt och externt, är det viktigt att du är kommunikativ samt bra på att skapa och bibehålla goda relationer.

Du är utvecklingsorienterad och förväntas kunna utveckla strukturer så att ledning, styrning och utveckling i organisationen blir effektiv. Ambitionen är att verksamhetens attraktivitet ökar och att regionens varumärke stärks.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Region Norrbotten med Mercuri Urval. Välkommen med din intresseanmälan i form av personligt brev och CV senast den 4 augusti via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-13755). Urval sker löpande.

För ytterligare information kontakta Mercuri Urvals konsult Jonas Bengtsson, tfn 0709-69 01 65.

Sista ansökningsdag är den: 2019-08-04

Region Norrbotten
Norrbotten är i stark utveckling, både ekonomiskt och kulturellt. Här finns kraftfulla, varma människor, omtanke och samhällsservice, städer och vildmark. Norrbotten erbjuder goda möjligheter till balans mellan arbete och fritid.

Region Norrbotten är länets största arbetsgivare. Som anställd i Region Norrbotten får du arbeta i en stimulerande miljö där du kan vara med och påverka och göra skillnad för en bättre hälsa i länet. Vi erbjuder bra anställningsvillkor med bland annat flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och tillägg till föräldraförsäkringen. Region Norrbotten bidrar även med kompetensutveckling i ledarutvecklingsprogram, kurser, föreläsningar, mentorskap, nätverk och forskningsprojekt. Region Norrbotten har fem sjukhus, 33 hälsocentraler och är bland de ledande i Sverige inom e-hälsa.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
40 lediga jobb just nu