Hälso- och sjukvårdsdirektör 1 dag kvar

Region Gotland
Ledning, Sjukvård
Sista ansökningsdag:
20 januari (1 dag kvar)
Placeringsort:
Visby
Kontaktperson:
Rickard Thorgren
Telefon: 070-676 36 63
Maria Eriksson
Telefon: 08-555 652 28
Rebecka Karlsson
Telefon: 08-555 540 16
Publicerad:
21 december

Är du en driven, engagerad och utvecklingsorienterad ledare med ett genuint intresse för hälso- och sjukvårdsfrågor? Hos Region Gotland får du möjlighet att arbeta i en spännande och unik roll där du blir en nyckelspelare för att utveckla välfärden på Gotland.

Uppdrag och ansvarsområden
Som hälso- och sjukvårdsdirektör har du det övergripande ansvaret för att driva och utveckla hälso- och sjukvården och tandvården på Gotland. Förutsättningarna för att samtidigt vara Sveriges minsta sjukvårdshuvudman och vara en plats belägen på en ö mitt i Östersjön gör uppdraget unikt och ställer speciella krav för hur framtidens sjukvård utvecklas och organiseras. 

I uppdraget ingår att leda och utveckla organisationen genom ett coachande, närvarande och tillitsfullt ledarskap. Att förvalta och utveckla förtroendet från medarbetare och förtroendevalda är en förutsättning för att nå framgång i uppdraget. Du kommer att representera den gotländska hälso- och sjukvården både i det gotländska samhället och nationellt. 

Du leder hälso- och sjukvårdsförvaltningens ledningsgrupp och ingår också i Region Gotlands övergripande koncernledning, där du har ett ansvar för att aktivt bidra till hela organisationens utveckling liksom den regionala utvecklingen. Din närmaste chef är regiondirektören och i sakfrågor rapporterar du till hälso- och sjukvårdsnämnden och dess ordförande.

Kvalifikationer och utbildning
Vi söker dig som är en erfaren ledare med stor drivkraft och god kommunikativ förmåga. Du är tydlig och effektiv med förmåga att skapa delaktighet, arbetsglädje och resultat. Som person har du en vilja och förmåga att skapa goda relationer både inom och utanför hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Du är dessutom bra på att föra dialog på alla nivåer.

Du har en adekvat högskoleutbildning och gedigen erfarenhet av att arbeta som chef i en komplex organisation som är politiskt styrd. Du har dessutom god kännedom om och erfarenhet från hälso- och sjukvård och dess komplexitet. Gedigen erfarenhet av att leda hälso- och sjukvårdsarbete på strategisk nivå är meriterande.

Om Region Gotland
Gotland är en fantastisk plats att bo och leva på med ett rikt kulturliv, unik natur och en arbetsmarknad som präglas av entreprenörsanda. På Gotland ansvarar Region Gotland för primärkommunala- och landstingskommunala uppgifter och vi har även det regionala utvecklingsansvaret. Inom Region Gotland arbetar ungefär 6600 engagerade medarbetare med att ge vård, omsorg, utbildning samt service till regionens invånare. Arbetet inom Region Gotland baseras på regionens värdegrund som uttrycks i värdeorden förtroende, omtanke och delaktighet. 

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen ansvarar för hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Förvaltningen har ca 1500 medarbetare och en budget på 1,6 miljarder. 

På Gotland verkar vården i det mindre formatet med de fördelar det innebär av närhet och samarbete mellan olika verksamhetsgrenar. Region Gotland erbjuder ändå det stora sjukhusets resurser i flera avseenden och en hög kompetens inom en rad områden. Tillgängligheten till vården på Gotland är bland den högsta i landet både när det gäller att få ett läkarbesök och en operation.

Anställningsvillkor
Omfattning: heltid

Ansökan
Sista ansökningsdag: 20 januari
Referensnummer: 52198

Löpande urval, ansök redan idag.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för headhunting av högre chefer. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt
Rickard Thorgren
Partner
070-676 36 63
rickard.thorgren@poolia.se

Maria Eriksson
VD Poolia Executive Search AB
08-555 652 28
maria.eriksson@poolia.se

Rebecka Karlsson
Researcher Executive Search
08-555 540 16
rebecka.karlsson@poolia.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
40 lediga jobb just nu