Gymnasiechef

Skövde kommun
Ledning, Skola
Sista ansökningsdag:
3 mars (12 dagar kvar)
Placeringsort:
Skövde
Kontaktperson:
Fredrik Hiller
Telefon: 031-749 12 05
Inger Lysell
Telefon: 031-749 12 02
Publicerad:
8 februari

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet. Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som medarbetare i kommunen får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid. 

Inom sektor Barn och Utbildning finns all förskole- och skolverksamhet i en gemensam sektor med ett klart uttalat mål att få ett sammanhållande perspektiv på barn från 1-20 års ålder. I rollen som avdelningschef gymnasiet ansvarar du för att utveckla och kvalitetssäkra kommunens gymnasieverksamhet. Det innebär ansvar för personal, ekonomi och verksamhet. Verksamheten omfattar drygt 2 350 elever, ca 330 medarbetare och har en budget om ca 200 Mkr. Som Avdelningschefen för gymnasiet rapporterar du till sektorchefen och ingår i hennes ledningsgrupp. Du föredrar verksamhetens ärenden i nämnden och har ca 10 direktrapporterande enhetschefer.

Arbetsuppgifter
I rollen som avdelningschef för gymnasieskolan ingår att utveckla och kvalitetssäkra skolans verksamhet med fokus på nationella och kommunala mål för att möta Skövdebornas och elevernas behov och önskemål. Du ansvarar för goda interna arbetsformer och förväntas vidareutveckla och stödja goda processer och samarbete såväl inom den egna organisationen som med andra aktörer som näringsliv och de fem fristående gymnasieskolorna som finns inom kommunens gränser. Du tar ansvar för framtids- och omvärldsfrågorna inom ditt avtalsområde med vår nya organisation och den nya generationen i fokus.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har adekvat utbildning och dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i en roll som ledare över andra ledare, gärna från en politiskt styrd organisation. Du har kunskap och insikt i aktuell lagstiftning och styrdokument samt i kvalitetsutvecklingsfrågor inom gymnasieskolans område. Du har också erfarenhet av strategiskt lednings- och förändringsarbete.

Övrigt
I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryteringsföretaget Signium. För mer information om tjänsten som gymnasiechef och om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Fredrik Hiller eller researcher Inger Lysell. 

Välkommen att e-posta din intresseanmälan till ansokan@signium.se.

Anställningsvillkort
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2018-03-03
Arbetsgivarens referensnummer: A753932

Upplysningar
Fredrik Hiller
Rekryteringskonsult
Telefon: 031-749 12 05
E-post: fredrik.hiller@signium.se

Inger Lysell
Researcher Signum
Telefon: 031-749 12 02
E-post: inger.lysell@singium.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
19 lediga jobb just nu