Förvaltningsjurist med tillsynsfokus Vaxholms stad

Information

Arbetsgivare: Vaxholms stad
Ort: Vaxholm
Kategori: Juridik

Sista ansökningsdag:

12 sep
Sök jobbet

Vaxholms stad är en av de mest attraktiva kommunerna i Stockholms närhet. I Vaxholms stad, en liten kommun med hög ambitionsnivå, ges arbeten med stort eget ansvar och möjligheter att påverka. Vi har goda resultat i våra verksamheter, flera pågående utvecklingsprojekt, engagerade medarbetare, omfattande samarbete med andra organisationer och utvecklingsprogram för chefer/medarbetare. 

För mer information om Vaxholm: www.vaxholm.se

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att fungera som förvaltningsjurist för hela stadsbyggnadsförvaltningen med särskilt fokus på tillsynsarbete som sker enligt Plan- och bygglagen (t.ex. olovligt byggande, tillsyn av hissar samt enkelt avhjälpta hinder) och Miljöbalken (strandskydd) inom bygglov- och GIS-enheten. Det finns ett upparbetat arbetssätt gällande tillsynsarbetet och Stadsbyggnadsnämnden har en beslutad tillsynsplan. En annan del av ditt arbete kommer vara som förvaltningens dataskyddssamordnare där du fungerar som länken till kommunens dataskyddsombud. 

Förvaltningen består av sex enheter; bygglov- och GIS-enheten, planenheten, exploateringsenheten, fastighetsenheten, tekniska enheten och stadsbiblioteket. Totalt arbetar cirka 45 personer på stadsbyggnadsförvaltningen. Du kommer att rapportera till stadsbyggnadschefen och ingår i en mindre stab. I din roll arbetar du, när det rör tillsynsfrågor, nära bygglovschefen och tillsynshandläggaren på bygglov- och GIS-enheten.

Arbetsuppgifterna består vidare av att:

  • Fungera som bollplank för alla enheter avseende avtal, tvister och andra juridiska spörsmål samt genomföra rättsutredningar.
  • Samordna förvaltningens arbete utifrån dataskyddslagstiftningen med stöd av kommunens dataskyddsombud.
  • Tillsammans med befintlig tillsynshandläggare följa upp inkomna anmälningar, handlägga och avsluta äldre tillsynsärenden, hålla befintlig tillsynsplan uppdaterad och planera kommunens tillsynsarbete.
  • Kommunicera med fastighetsägare, anmälare och övriga parter.
  • Skriva underlag till beslut samt fatta beslut enligt delegeringsordning.
  • Sköta kontakter med överprövande myndigheter och andra myndigheter (t.ex. inskrivningsmyndigheten, kronofogden, polis och åklagare)
  • Hålla dig uppdaterad inom gällande lagstiftning och driva det juridiska arbetet framåt inom förvaltningens breda arbetsfält.
     

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har en juridisk kandidatexamen och som har erfarenhet av eller ett intresse för juridik, i första hand inom PBL- och fastighetssektorn. Du vet hur man tillämpar förvaltningslagen, viteslagen och delgivningslagen. Det är meriterande om du har arbetat med tillsynsfrågor gällande byggande och strandskydd sedan tidigare och att du har intresse eller erfarenhet för faktiska frågor såsom avtal, arrenden, fastighetsbildningsfrågor, byggnadsteknik, arkitektur, byggnadsvård, tillgänglighetsfrågor, och miljöfrågor.

Du kommer att på stadsbyggnadsförvaltningen arbeta som enda jurist i en specialfunktion och behöver därför vara noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt. Då vi är en liten organisation ges det stora möjligheter att styra över ditt eget arbete där du behöver vara drivande i dina ärenden, trivas med att ta ansvar och ha ett resultatinriktat arbetssätt. Du arbetar självständigt med en god prioriteringsförmåga samtidigt som du ser det som en självklarhet att samarbeta med andra.

Som förvaltningsjurist är du både tydlig och serviceinriktad i kontakten med tjänstepersoner inom kommunen och med Vaxholms medborgare samt andra parter. Social kompetens och hög servicegrad är viktiga egenskaper och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett ansvarfullt och självständigt uppdrag med möjligheter till egen utveckling i en positiv och prestigelös organisation. Du erbjuds bra anställningsförmåner utifrån vårt kollektivavtal samt därutöver ett generöst arbetstidsavtal, friskvårdsbidrag, hälsoaktiviteter, förmånscykel, möjlighet till semesterväxling med mera. Kommunens värdegrund består av orden Samspel, Engagemang och Respekt. Som medarbetare är du med och bidrar till dessa och till ett positivt arbetsklimat.

Ansökan
Välkommen att visa intresse genom att registrera CV och ett motivationsbrev via signerarekrytering.se. Intervjuer sker löpande och vi ser fram emot din ansökan senast den 12 september. Tjänsten kan komma att tillsättas tidigare så tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Eventuella frågor besvaras av Signeras konsulter Marina Sjölin, tel. 070-744 70 60 eller Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90.

Om stadsbyggnadsförvaltningen
Stadsbyggnadsförvaltningen utvecklar och vårdar natur, kultur och byggd miljö i Vaxholm. Vi ansvarar för allt inom stadsbyggnadsområdet; från att bedriva bibliotek, underhålla gator och bygga nya skolor till att planera för nya bostadsområden och ge bygglov och startbesked till nya byggnader. Även frågor kring trafik, kultur och fritid ryms inom förvaltningen.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Marina Sjölin
070-744 70 60
Josefin Johansson
070-862 09 90
Sista ansökningsdag: 12 september 2019
Publicerad: 16 augusti 2019 kl 10:17
Uppdaterad: 27 september 2019 kl 12:50

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Charlotte Gremar Engdahl

Kommunchef Ydre

Dick Fredholm

Kommunikationsdirektör Helsingborgs stad

Joel Olthed

Förbundsdirektör VA Syd

14 lediga jobb just nu