Förvaltningsdirektör till vård- och omsorgsförvaltningen Sundsvalls kommun

Information

Arbetsgivare: Sundsvalls kommun
Ort: Sundsvall
Kategori: Ledning, Omsorg, Sjukvård

Sista ansökningsdag:

5 apr
Sök jobbet

Huvuduppdraget för vård- och omsorgsförvaltningen, som bildades 1 januari 2020, är att tillgodose goda livsvillkor för Sundsvalls kommuns äldre och personer med funktionsvariationer. Den nya förvaltningens arbetssätt och utveckling ska präglas av en tillitsbaserad styrning och ledning där den enskilde vård- och omsorgstagarens individuella behov ska vara i centrum.

Tillsammans med ca 3000 medarbetare, chefer och inte minst den enskilde vård- och omsorgstagaren formas den nya förvaltningens leverans av vård- och omsorgstjänster.  I Sundsvalls kommuns handlingsplan för digitalisering är digitaliseringen av dessa tjänster särskilt prioriterad. Vård- och omsorgsförvaltningen ska också arbeta för att bidra till Sundsvalls kommuns övriga övergripande mål som är beslutade i kommunfullmäktige, där huvudprioriteringen är att de sociala skillnaderna i levnadsvillkor mellan sundsvallsborna ska utjämnas. Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldreomsorg, hälso- och sjukvård samt LSS-verksamhet exkl. viss sysselsättning. Nu söker vi dig som vill utveckla organisationen vidare i rollen som vår förvaltningsdirektör.

Uppdraget
I rollen kommer du att ha ett nära samarbete med vård- och omsorgsnämnden samt övriga förvaltningsdirektörer i Sundsvalls kommun och då särskilt individ- och arbetsmarknadsförvaltningen som vård- och omsorgsförvaltningen har ett gemensamt verksamhetsstöd tillsammans med. Du ansvarar för att kommunicera verksamheternas mål, åtaganden och resultat samt att du har fullt budgetansvar, personal-, kompetensutveckling- och arbetsmiljöansvar för verksamheten. Du har ett samordningsansvar för förvaltningens ledningsgrupp samt med övriga förvaltningar och kommunala bolag. Vi söker dig som har god förmåga och som drivs av att leda medarbetare till att nå verksamhetens uppsatta mål samt att utveckla ledning, styrning och arbetssätt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som tillsammans med dina medarbetare vill göra Sundsvalls kommun ännu bättre. Du fokuserar på samarbete och samverkan, har viljan att hitta lösningar och modet att effektivt gå från plan till handling och har en god förmåga att leda medarbetare till att nå verksamheternas uppsatta mål.

Du har i grunden en akademisk utbildning som vi bedömer relevant för tjänsten samt minst fem års aktuell erfarenhet av ledarskap i en större komplex organisation där du varit chef över andra chefer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som ledare i en offentlig verksamhet samt förståelse för den politiska styrningen och lojaliteten mot de politiska besluten. Det är positivt om du har erfarenhet av att hantera mediakontakter. Vi värderar ett tillitsbaserat ledarskap högt och ser gärna att du har en dokumenterad kompetens i förändringsledning. Det är meriterande med god kunskap om lagstiftningen inom vård- och omsorgsförvaltningens ansvarsområde. Ett krav är god förmåga i svenska språket i tal och skrift. Meriterande med kunskap i engelska. B-körkort ett krav.

Du är en kommunikativ person med personlig mognad som driver verksamhetsutveckling med helhetssyn och långsiktigt perspektiv.  Du har en problemlösande förmåga där du analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem. Vidare är du lugn och stabil i stressituationer samt har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Kontakt
För mer information är du välkommen att kontakta:

Annette Sahlman
HR-konsult
060-19 17 19

Niklas Säwén
Ordförande vård- och omsorgsnämnden
072-085 74 33

Ansökan
Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Drogtest är obligatoriskt vid nyanställning.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka här.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Sista ansökningsdag 2020-04-05

Varmt välkommen med din ansökan!

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Annette Sahlman
060-19 17 19
Sista ansökningsdag: 5 april 2020
Publicerad: 12 mars 2020 kl 11:32
Uppdaterad: 12 mars 2020 kl 11:38

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Christina Skogster Stange

Vd it för samhällsutveckling Sweco

Thomas Lundgren

Vd Säker Vatten

Mikael Bornandersson

Vd Ängelholmshem och Ängelholmslokaler

9 lediga jobb just nu