Förvaltningsdirektör gymnasie- och vuxenutbildning Malmö stad

Information

Arbetsgivare: Malmö stad
Ort: Malmö
Kategori: Ledning, Skola

Sista ansökningsdag:

22 jan
Sök jobbet

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för de kommunala gymnasieskolorna/gymnasiesärskola samt kommunal vuxenutbildning/särskild utbildning för vuxna. Ansvaret omfattar också skolhälsovård, elevvård, modersmålsundervisning och insatser för elever i behov av särskilt stöd. Förvaltningen har 1600 medarbetare.

Då vår nuvarande förvaltningsdirektör kommer att gå i pension under 2021 rekryterar vi nu hans efterträdare.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen har ett stort och viktigt ansvar för utveckling och genomförande av de frivilliga skolformerna i Malmö stad. Våra ungdomar är vår framtid, och det är för dem vi verkar i vårt uppdrag att utforma en skola och en utbildning som ger ungdomarna verktygen för att utveckla sig själva. Vuxenutbildningen ska erbjuda Malmöbon en möjlighet att komma in på arbetsmarknaden och in i samhällslivet eller vidare mot en högre utbildning.

Med en ung befolkning och stadens övergripande mål om bostäder till alla, egen försörjning och en trygg stad har förvaltningen ett centralt uppdrag i Malmös utveckling. Antalet gymnasieelever förväntas stiga med 40% de närmaste 10 åren vilket ställer höga krav på förvaltningens organisation, tillväxt, systematiska kvalitetsarbete och samverkan med stadens andra förvaltningar.

Förvaltningen är organiserad i gymnasieutbildning, vuxenutbildning samt ett utbildningskontor med stabsfunktioner, totalt ingår åtta chefer i förvaltningens ledningsgrupp. Som förvaltningsdirektör är du anställd av kommunstyrelsen och rapporterar till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Du ingår också i stadsdirektörens ledningsgrupp tillsammans med övriga förvaltningsdirektörer och bolags VD:ar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildningsbakgrund och gedigen erfarenhet från kvalificerade chefsuppdrag från politiskt styrda organisationer. God insikt i och förståelse för gymnasie- och vuxenutbildningens ansvars- och verksamhetsområde är viktiga erfarenheter samt erfarenhet av samverkan och samarbete med den politiska organisationen.

Du är en stabil, utvecklings- och resultatorienterad ledare som har erkänt god förmåga att utveckla organisationer där fokus på processer och helhetsperspektivet är centralt och du leder genom andra chefer. Du har lätt för att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt, både internt och externt, och du uppskattar ett nära och prestigelöst samarbete för verksamhetens bästa. Du är van vid att driva och initiera samarbeten med statliga myndigheter, andra kommuner, näringsliv och andra aktörer där du byggt ett förtroendefullt och starkt nätverk inom området.

Om arbetsplatsen
Malmö stad har ett framåtsträvande förhållningssätt där vi vågar utmana, prova nya vägar och värdesätter ett modernt och utvecklingsinriktat ledarskap som bygger på tillit men också på mod och tydlighet. Det är givetvis viktigt att du känner igen dig själv i detta synsätt och att du delar vår grundläggande inställning till ledarskap. Malmö stads organisation har också hög kompetens och professionellt förhållningssätt. Samtidigt präglas organisationen av en närhet där det är självklart att man hjälps åt och där medarbetare känner en hög delaktighet och stor stolthet över sitt jobb. Lockas du av att bli en av oss i vår organisation och en nyckelperson för Malmö stads fortsatta utveckling? Då vill vi gärna komma i kontakt med dig.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Malmö Stad med SOURCE. Din intresseanmälan gör du via länken nedan. Urval kommer att ske löpande därför vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 22 januari 2021. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Lisa Mastalir, 072-723 27 24, lisa.mastalir@source-executive.se eller Elnaz Adilipour, elnaz.adilipour@source-executive.se 073-155 00 18.

För att göra en formell ansökan finns tjänsten att söka på www.malmo.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Publicerad: 22 december 2020 kl 16:18
Uppdaterad: 22 december 2020 kl 16:24

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Olov Berggren

Generalsekreterare Prostatacancerförbundet

Camilla Dahlén

Räddningschef Eskilstuna kommun

Fredrik Johansson

Nyproduktionschef MKB Fastighets AB

14 lediga jobb just nu