Förvaltningschef Vård- och omsorg

Ludvika kommun
Ledning, Omsorg, Sjukvård
Sista ansökningsdag:
16 december (6 dagar kvar)
Placeringsort:
Ludvika
Kontaktperson:
Anna Hansson
Telefon: 070-695 64 63
E-post: anna@hnpar.com
Martin Ogemar
Telefon: 072-237 21 30
Publicerad:
27 november

Ludvika kommun växer! ABB och STRI är världsledande inom elkraftöverföring och investerar för framtiden. Spendrups bryggeri, Säfsen Resort och gruvindustrin är andra som satsar stort. Många flyttar hit och boende finns i alla former, alltid naturnära. Vi i Ludvika kommun är entusiastiska inför framtiden. För att lyckas ännu bättre behöver vi dig!

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldre- och funktionsnedsättningsomsorg, hemsjukvård, bemanningsenhet samt kostorganisationen för hela kommunen. Förvaltningen har drygt 1 000 medarbetare, den största gruppen medarbetare består av vårdpersonal som undersköterskor, personliga assistenter och sjuksköterskor. Men det finns också en mängd andra yrken inom vår verksamhet. Vi är alla nyckelpersoner och våra verksamheter präglas av medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kompetenta.

Vill du vara med och utveckla Ludvika och framtidens vård och omsorg? Är du redo att ta dig an Ludvika kommuns största förvaltning? 

Då kan du vara rätt person för denna tjänst! 

Arbetsuppgifter
Som förvaltningschef inom vård och omsorg kommer du leda kommunens största förvaltning med cirka 1000 medarbetare. Närmast dig arbetar 6 verksamhetschefer, medicinskt ansvarig sjuksköterska samt verksamhetsutvecklare. En viktig uppgift för dig som förvaltningschef är att säkerställa att samtliga medarbetare får rätt förutsättningar för att klara av sina arbetsuppgifter.

I rollen ingår verksamhetsansvar enligt HSL, SoL, LSS samt för kostorganisationen. Verksamhetsansvaret för förvaltningen ligger under vård- och omsorgsnämnden.
Förvaltningschefen rapporterar till kommunchefen och förväntas utöver uppdraget för vård- och omsorgsförvaltningen bidra med ett strategiskt ledarskap samt bidra till det kommunövergripande utvecklingsarbetet.

Några av de utmaningar som ligger framför oss är kompetensförsörjningen, digitaliseringen, sjukfrånvaron, samt att behålla en ekonomi i balans.

Kvalifikationer
  • Du har akademisk utbildning inom relevant område, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
  • Du har ett socialt engagemang samt intresse och kunskaper kring frågorna som förvaltningen företräder. 
  • Du har flerårig erfarenhet av att leda i en stor och komplex organisation samt förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar.
  • För att lyckas i ditt uppdrag hos oss är det av stor vikt att du är en god kommunikatör som skapar delaktighet, har god struktur och är lojal mot fattade beslut.
  • Du är handlingskraftig och ser till att nå resultat samt följer upp dessa kontinuerligt. Du är trygg i dig själv och väljer att använda ditt mod när så krävs.
  • Du är närvarande i ditt ledarskap, är lyhörd och har god samarbetsförmåga. Du bidrar med stort engagemang till ett koncernövergripande helhetsperspektiv i ledningsgruppen.
  • Du är van att jobba mot egen budget och har goda kunskaper inom ekonomi. Du företräder din arbetsgivare i alla sammanhang, även offentliga sådana.
Anställningen
Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse. Placeringsort är Ludvika. Ett närvarande ledarskap är av stor vikt i denna roll varför arbete på distans inte är att föredra.


Övrigt
Ludvika kommun har möjlighet att erbjuda dig som sökande medflyttandeservice, se www.samarkand2015.com             

Inför rekryteringsarbetet har Ludvika kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
 
Upplysningar
Anna Hansson, rekryteringskonsult Hansson & Partners, 070-695 64 63 eller anna@hnpar.com
Martin Ogemar, rekryteringskonsult Hansson & Partners, 072-237 21 30 eller martin@hnpar.com

Fackliga företrädare
Kontaktas via växeln, 0240-860 00.
 
Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Hansson & Partners.

Din intresseanmälan lämnar du via hemsidan www.hanssonpartners.com senast den 16 december.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
21 lediga jobb just nu