Förvaltningschef Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen 1 dag kvar

Halmstads kommun
Ledning, Skola
Sista ansökningsdag:
24 mars (1 dag kvar)
Placeringsort:
Halmstad
Kontaktperson:
Cecilia Wärnestål
Telefon: 070-618 73 63
Publicerad:
1 mars

Arbetsuppgifter
Som chef i Halmstads kommun har du ett helhetsansvar för Halmstads kommuns bästa och du vill vara en del av en större helhet och arbeta kommungemensamt. Ledarskapet i Halmstads kommun kännetecknas av att du som chef är ett föredöme, visar personlig omtanke samt har en stark tilltro och tillit till medarbetare och kollegor. 

Halmstad är en expansiv kommun som siktar på 150 000 invånare till 2050. Detta kommer att ställa höga krav på ett medvetet och effektivt hållbarhetsarbete. Samverkan utanför kommungränsen kommer behöva fortsätta och förstärkas framöver. 

Vi söker en förvaltningschef som ska leda och samordna utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens (UAF) verksamhet genom att strategiskt planera och organisera verksamheten i syfte att nå de långsiktiga och övergripande målen i kommunen såväl som i den egna verksamheten. Här får du arbeta för att utveckla Halmstad till den ledande regionala aktören inom UAF:s ansvarsområden, som är utbildning, integration och inkludering. I denna roll ska du med hög flexibilitet leda, utveckla och anpassa organisationens verksamheter till de krav och förväntningar som finns i ett snabbt föränderligt samhälle. 

Som förvaltningschef är du anställd av kommunstyrelsen och underställd kommundirektören. Förvaltningschefen ska som ledande tjänsteman ha en tydlig dialog med förtroendevalda och förmåga att omsätta politiska beslut till operativ verksamhet. Du arbetar tillsammans med koncernledningens övriga förvaltnings- och bolagschefer för att optimera kommunens samlade resurser och därigenom bidrar till att utveckla Halmstads kommun.  

UAF:s uppdrag är att skapa förutsättning till självförsörjning och inkludering, minska bidragsberoende och öka anställningsbarhet hos de som står långt ifrån arbetsmarknaden. Genom utbildning, arbetsmarknadsinsatser, praktik eller sysselsättning medverka till att så många som möjligt av kommuninvånarna kan få ett arbete och bli självförsörjande. Förvaltningen har ansvar för arbetsmarknadsinsatser, daglig verksamhet, ekonomiskt bistånd, gymnasieutbildning och vuxenutbildning. UAF  är en av Halmstads kommun största arbetsplatser med ca 900 anställda. 

Tillväxten och den utveckling som sker innebär både möjligheter och utmaningar framöver genom att skapa de bästa förutsättningarna för att hantera Halmstads kommuns tillväxt inom förvaltningens ansvarsområden och utvecklas i takt med både samhällsutvecklingen och kommunens behov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av ett utvecklande ledarskap på en strategisk ledningsnivå i en större organisation. Du har också erfarenhet av att leda en ledningsgrupp och driva framgångsrikt förändringsarbete. Som förvaltningschef förväntas du ha erfarenhet av övergripande styrning och uppföljning av personal, verksamhet och ekonomi. Du har förståelse för lagar och förordningar som gäller och har erfarenhet av publik verksamhet med medialt intresse. Du har en akademisk utbildning inom området som är relevant för uppdraget.  

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation och tidigare varit chef över chefer. 

För att lyckas i denna befattning har du kompetens att leda och följa upp arbete. Sätter lämpliga normer för beteende och motiverar andra genom att ge dem stöd och möjligheter till utveckling. Du har förmåga att skapa goda relationer och bygga effektiva kontaktnätverk inom och utanför organisationen. Du är trovärdig och har lätt för att presentera och kommunicera information. Du sätter höga normer för kvalitet och kvantitet, arbetar på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt sätt för att uppnå organisationens mål. 

Andra uppgifter
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Kontaktpersoner
Cecilia Wärnestål
Enhetschef organisation och kompetens
Telefon: 070-618 73 63

Ansökan
Referensnummer: C25346 - 2019
Sista ansökningsdag: 2019-03-24

Om arbetsplatsen
Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
30 lediga jobb just nu