Förvaltningschef utbildning och arbetsmarknad Skellefteå kommun

Information

Arbetsgivare: Skellefteå kommun
Ort: Skellefteå
Kategori: Ledning, Skola

Sista ansökningsdag:

21 jan
Sök jobbet

Arbetsbeskrivning
Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar och har cirka 3 000 medarbetare fördelade på avdelningarna Förskola, Grundskola, Gymnasieskola, Vuxenutbildning och Arbetsmarknad. Förvaltningen verkar för en helhetssyn på utveckling och lärande och att varje barn och elev ska få förutsättningar att nå sin fulla potential.

Det händer mycket i Skellefteå. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen.

Med drygt 8000 medarbetare är Skellefteå kommun den största arbetsgivaren i Skellefteå. Vi jobbar mest av allt för andra och varandra – och alltid med hållbara perspektiv. Det gemensamma målet med vårt arbete är att kommunen ska fungera så bra som möjligt för alla människor som bor och verkar här.

Vi gör skillnad, varje dag, för hela Skellefteå.

Välkommen att bli en av oss!

Ansvarsområde
Som förvaltningschef är du direkt underställd kommundirektör och deltar i kommunens ledningsgrupp, där du förväntas ta en aktiv roll i arbetet med kommunens gemensamma utveckling. Du har elva direktrapporterande medarbetare som tillsammans med dig företräder förvaltningen och dess kärnfrågor i olika sammanhang, både internt och externt.

En viktig del i uppdraget som förvaltningschef är att vara framsynt och att förutse kommande behov och förutsättningar. Framtiden kommer att innebära både utmaningar och möjligheter. Utmaningarna handlar om såväl finansieringen av den framtida välfärden som kompetensförsörjning, men också om hur vi kan möta invånarnas förändrade förväntningar och behov. Verksamheten och arbetssätten kommer att behöva förändras och utvecklas. Samarbete, digitalisering och vår förmåga att vara attraktiva arbetsgivare kommer att vara grundläggande för att klara framtidens utmaningar.

Det är dessa möjligheter och utmaningar som kommer att stå i fokus för dig som förvaltningschef. Som förvaltningschef förväntas du vara en bärare och ett föredöme när det gäller våra etiska principer och att arbeta aktivt med tillit som ledningsfilosofi.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet som chef och ledare och har flerårig erfarenhet av att arbeta med utbildningsfrågor. Du har relevant högskoleutbildning utifrån uppdraget och det är meriterande om du har arbetat i en politiskt styrd organisation. Du är skicklig i ditt sätt att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och behärskar även det engelska språket.

Ditt ledarskap kännetecknas av tillit, nytänkande och lyhördhet. Du är kommunikativ och har förmåga skapa delaktighet och engagemang, samtidigt som du är tydlig och beslutsmässig. Du har en strategisk höjd i både tanke och arbete samt en personlig trygghet som skapar förtroende.

En förutsättning för att lyckas i rollen är att du har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer och samarbeten såväl lokalt, regionalt som nationellt. Du behöver även ha ett genuint intresse för utbildningsfrågor och samhället i stort.

Ansökan
Sista ansökningsdag 19 januari 2021.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Randstad rekrytering. Du är välkommen att ställa frågor till rekryteringskonsult Niclas Ericsson, 073-343 41 13.

Om Skellefteå kommun
Skellefteå går nu in i en spännande period av förändring. Starka lokalt ägda företag tillsammans med kommunala bolag gör stora satsningar. Skellefteå kommunkoncern investerar ca 10 miljarder kronor under en 10-årsperiod. Ett nytt kulturhus, fler bostäder, investeringar i förnyelsebar energi och skolor är bara ett par exempel på allt som händer i Skellefteå just nu. Europas största batterifabrik byggs för fullt. Satsningen är en av de största industriinvesteringarna i Sverige och kommer att generera cirka 3000 direkta arbetstillfällen.

Vi har fortfarande mycket att utveckla. Och plats för ännu fler som vill framåt. Låter detta spännande?

I Skellefteå investeras i en framtid som är hållbar med en utveckling som människor efterfrågar. Skellefteå erbjuder en möjlighet att
kombinera en fantastisk livskvalitet med spännande jobbmöjligheter. Det är en av Sveriges tryggaste platser, med närhet till natur, skola, barnomsorg och samhällsservice.

Läs mer här: portal.skelleftea.se/flyttahit

Vår vision är att Skellefteå ska vara en “framsynt och jämställd tillväxtkommun, attraktiv att bo och verka i” med målet att bli 80
000 invånare. Arbetet med visionen kallas Skellefteå 2030 och är ett arbete som vi gör tillsammans i kommunen – invånare, näringsliv, offentlig sektor och politiker för att säkra att Skellefteå utvecklas på ett positivt sätt.

www.skelleftea.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Niclas Ericsson
073-343 41 13
Referensnummer: 201324994
Sista ansökningsdag: 21 januari 2021
Publicerad: 22 december 2020 kl 17:05
Uppdaterad: 22 december 2020 kl 17:08

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Sofia Camnerin

Generalsekreterare Sveriges kristna råd

Helena Westin

Chef konst och kulturarv Uppsala kommun

Maria Z-B Popoola

Socialchef Burlövs kommun

13 lediga jobb just nu