Förvaltningschef till teknik- och fastighetsförvaltningen Halmstads kommun

Information

Arbetsgivare: Halmstads kommun
Ort: Halmstad
Kategori: Fastighet, Ledning, Teknik

Sista ansökningsdag:

14 aug
Sök jobbet

Om arbetsplatsen
Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss www.halmstad.se

Arbetsuppgifter
Halmstad är en expansiv kommun som planerar för att bli 150 000 invånare till 2050. Detta kommer att ställa höga krav på ett medvetet och effektivt hållbarhetsarbete. Samverkan utanför kommungränsen kommer behöva fortsätta och förstärkas framöver. 

Som chef i Halmstads kommun har du ett helhetsansvar för Halmstads kommuns bästa och du vill vara en del av en större helhet och arbeta kommungemensamt. Ledarskapet i Halmstads kommun kännetecknas av att du som chef är ett föredöme, visar personlig omtanke samt har en stark tilltro och tillit till medarbetare och kollegor. 

Vi söker en förvaltningschef som ska driva utvecklingen och sammanslagningen av en ny förvaltning i Halmstad kommun. I denna befattning  får du möjlighet att  leda och samordna teknik- och fastighetsförvaltningens verksamhet genom att strategiskt planera och organisera verksamheten i syfte att nå de långsiktiga och övergripande målen. Som förvaltningschef ska du skapa de bästa förutsättningarna att hantera Halmstads kommuns tillväxt inom förvaltningens  ansvarsområden och utveckla långsiktighet i planeringen för att säkerställa att verksamhetens uppdrag växer och utvecklas i takt med både samhällsutveckling och kommunens behov. Uppdraget som förvaltningschef är att driva utveckling av framtidens lokalförsörjning i samverkan och samarbete med kollegor inom kommunen och externa aktörer. Förvaltningen är en viktig del i kommunens målsättningar om ett mycket bra näringslivsklimat och samägt Halmstad. 

Förvaltningen kommer att svara för all lokalförvaltning samt därtill förvaltning av skog, resecentrum, industrispår etcetera. Förvaltningen kommer även att ansvara för löpande drift och skötsel av mark, samt utgöra kundkontakt enligt principen "en väg in" för lokalbehov. Förvaltningen utvecklar, planerar och underhåller även kommunens offentliga miljö samt idrotts- och fritidsverksamhet. Förvaltningens uppdrag framöver är att förstärka aktiviteter och samverkan med föreningar för att alla barn och unga ska få en bra start i livet, må bra och vara delaktiga i samhället. En viktig del är att skapa förutsättningar för ett rikt idrott-  och föreningsliv i kommunen. Här ingår även all skötsel av lokaler och utveckling av dessa.

Som förvaltningschef är du anställd av kommunstyrelsen och underställd kommundirektören. Din uppgift är att under både teknik- och fritidsnämnden och fastighetsnämnden leda förvaltningens verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av ett utvecklande ledarskap på en strategisk ledningsnivå i en större organisation. Du har också erfarenhet av att leda en ledningsgrupp och driva framgångsrikt förändringsarbete. Som förvaltningschef förväntas du ha erfarenhet av övergripande styrning och uppföljning av personal, verksamhet och ekonomi. Du har god förståelse för lagar och förordningar som gäller och har intresse för frågor kring digital delaktighet och digitalisering av processer.  Du har en akademisk examen inom av arbetsgivaren bedömt relevant område för uppdraget eller motsvarande utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation och tidigare varit chef över chefer, samt erfarenhet av publik verksamhet med medialt intresse.

För att lyckas i denna befattning har du kompetens att leda och följa upp arbete. Sätter lämpliga normer för beteende och motiverar andra genom att ge dem stöd och möjligheter till utveckling. Du har förmåga att skapa goda relationer och bygga effektiva kontaktnätverk inom och utanför organisationen. Du är trovärdig och har lätt för att presentera och kommunicera information. Du arbetar för hög kvalitet, arbetar på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt sätt för att uppnå organisationens mål.

Fakta om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 1 december 2020.

Ansökan
Ansök senast: 2020-08-14
Referensnummer: C39991 - 2020

Upplysningar
Cecilia Wärnestål
Rekryteringscenter
cecilia.warnestal@halmstad.se

Övrig information
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.
Tjänsten är säkerhetsklassad på nivå 3, därmed ingår säkerhetsprövning på slutkandidat i denna rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Publicerad: 2 juli 2020 kl 12:23
Uppdaterad: 2 juli 2020 kl 12:27

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Dag Oredsson

Kommunikationschef kommunalförbundet VA Syd

Karl-Olof Petersson

Kommunchef Mellerud

Anders Friberg

Regiondirektör Region Dalarna

32 lediga jobb just nu