Förvaltningschef till Stadsbyggnadsförvaltningen

Staffanstorps kommun
Ledning, Stadsbyggnad
Sista ansökningsdag:
26 maj (5 dagar kvar)
Placeringsort:
Staffanstorp
Kontaktperson:
Per Almström
Telefon: 0709-35 12 44
Ann Rosell
Telefon: 0709-35 14 49
Publicerad:
10 maj

Om arbetsplatsen
I Staffanstorp finns många tankar och idéer om hur vi vill ha det i framtiden. Vi ser oss som Framtidens kommun i Framtidens region. Staffanstorp är en ung expansiv kommun med ca 25 000 invånare och ca 1000 anställda. Vi lever och verkar i en trygg och inspirerande kommun och vi står för trygghet, engagemang och mod och vi tänker kreativt, gränsöverskridande och långsiktigt.

Stadsbyggnadsförvaltningen består av fyra avdelningar som arbetar med plan och exploatering, miljö och bygglov, tekniska frågor samt geografisk information. 

Arbetsuppgifter
Vill du vara med oss att bygga framtid och skapa historia? 

Är du en kommunikativ och erfaren chef med ett tydligt ledarskap, och vana av att verka i en politiskt styrd organisation? Som Stadsbyggnadschef kommer du att arbeta strategiskt och innovativt inom ramen för det kommunala uppdraget. 

Stadsbyggnadsförvaltningen ansvarar för allt från översiktsplanens framtidstankar till skötseln av gator och grönområden. Förvaltningen ansvarar också för myndighetsutövningen enligt bygg- och miljölagstiftningen. Stadsbyggnadsförvaltningen består av enheterna Miljö och bygg, Teknik, Plan och exploatering samt Geoinfo. 

Som förvaltningschef ingår du i kommundirektörens ledningsgrupp och bidrar där aktivt till att utveckla hela kommunens verksamhet. Du rapporterar direkt till kommundirektören och har en nära samverkan med såväl politikerna i berörda nämnder och beredningar som dina förvaltningschefskollegor i strategiska frågor. 

Du har ett övergripande ansvar för förvaltningens verksamhet och arbetar utifrån de politiska målen när du leder, följer upp och utvecklar verksamheten med hög leveranssäkerhet. Du kommer att ge underlag till och stödja nämnderna och beredningarna i långsiktiga strategiska frågor. 

Du skall genom ett utåtriktat arbete aktivt delta i aktuella sammanhang och hålla dig välorienterad om omvärldsutveckling som är av betydelse för ditt ansvarsområde.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning med gedigen erfarenhet av att leda en komplex verksamhet. Då förvaltningen verkar inom många områden ser vi gärna att du har erfarenhet från ett eller flera av förvaltningens verksamhetsområden. 

Du har erfarenhet av ansvar för en betydande budget och har goda kunskaper i mål och resultatstyrning samt är en erfaren ledare på en strategisk nivå i en större organisation med god vana att leda andra chefer. Du är trygg i ditt ledarskap och med omdöme och eftertanke hanterar du omständigheter i en komplex och föränderlig organisation. 

För att bli framgångsrik i ditt uppdrag krävs det att du arbetar långsiktigt och har en analytisk förmåga. Du har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer och bygger ett förtroendefullt klimat för samarbete både internt och externt. Det krävs en välutvecklad förmåga att kommunicera och anpassa budskapet utifrån målgrupp.

Erfarenhet krävs

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Ansökan
Ansök senast: 2019-05-26
Referensnummer: 2019-583

Kontakt
Per Almström
Kommundirektör
0709-35 12 44
per.almstrom@staffanstorp.se

Ann Rosell
Personalchef
0709-35 14 49
Ann.Rosell@staffanstorp.se

Övrigt
Vill du veta mer om vår kommun så gå in på www.staffanstorp.se. 

Du som bor och jobbar i Staffanstorps kommun, vill du bli deltidsbrandman? Ring 046-25 11 90 och prata med oss. 

Staffanstorps kommun tillämpar rökfri arbetstid. 

Inför rekryteringsarbetet har Staffanstorps kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
15 lediga jobb just nu