Förvaltningschef till socialkontoret

Sollentuna kommun
Ledning, Socialt
Sista ansökningsdag:
30 maj (8 dagar kvar)
Placeringsort:
Sollentuna
Kontaktperson:
Anna Arborelius
Telefon: 072-537 50 11
Charlotte Ahlquist
Telefon: 073-506 72 05
Publicerad:
16 maj

Sollentuna är en växande kommun med visionen om att bli Sveriges mest attraktiva kommun och vi söker nu en förtroendeskapande och strukturerad förvaltningschef till socialkontoret.

Socialkontoret är en mycket kompetent och effektiv organisation och har en klientfokuserad verksamhet med hög kvalitet. Kontorets vision är att arbeta med tidiga förebyggande insatser, forskningsbaserat arbetssätt och ett professionellt bemötande för att erbjuda Sollentunaborna en socialtjänst som verkar för ett tryggt, öppet och integrerat samhälle.

Kontoret arbetar för att ständigt utveckla alla sina verksamhetsområden, exempel är ”Soc för unga” som syftar till att göra socialtjänsten i Sollentuna mer känd och tillgänglig för barn och unga.

Rollen
Som förvaltningschef på socialkontoret ansvarar du för en välskött verksamhet med cirka 250 anställda med en budget på 250 miljoner. Socialkontoret har tre avdelningar, avdelningen för vuxna, avdelningen barn och unga, avdelningen för stöd och utveckling. Därtill finns en FoU-verksamhet som är gemensam mellan 8 nordvästkommuner i Stockholm.  Avdelningscheferna rapporterar till dig, alla är mycket självständiga samt har vana att samarbeta, god förmåga att skapa ekonomiska möjligheter och mycket goda medarbetar resultat.

Du ingår i kommunledningsgruppen och förväntas bidra utifrån kommunens fyra dimensioner; egen verksamhet, internt samspel, strategisk helhetssyn och externt perspektiv. Därtill är det viktigt med ett koncerntänk i de övergripande frågorna för hela kommunen. Du ansvarar för att ta hand om den egna förvaltningen med verksamhetsplanering, budget och personal. Dessutom att kontorets verksamhet ger rätt resultat samt att skapa förutsättningar och verka för ett gott internt samarbete med andra verksamheter. Dessutom ligger det i förvaltningschefens roll även att omvärldsbevaka samt att hantera och utveckla relationer till medarbetare och andra myndigheter runt omkring.

Vi söker dig som har
Kvalifikationer:
  • Relevant akademisk examen exempelvis socionom
  • Mångårig erfarenhet av personal-, budget-, resultat och ledningsansvar samt erfarenhet av att leda chefer
  • Du har gedigen erfarenhet från ledarskap i chefsbefattningar och har arbetat inom socialförvaltning
  • Kunskap och erfarenhet om gällande lagstiftning
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta nära politiken i en politiskt styrd organisation 
Personliga egenskaper
  • Som person är du stabil, mogen och har ett gott omdöme
  • Du är trygg i ditt ledarskap och har lätt för att bygga förtroende
  • Du har stor vana av att hantera svåra situationer som kan skapa stress i verksamheten
  • Du är resultatinriktad och du trivs i ledarskapet och att samverka med andra

Som person är du intresserad av både verksamhetsutveckling samt att leda och utveckla chefer kring dig. Du är strukturerad, effektiv och prestigelös. För dig är det inte ett problem att sätta konkreta frågor i ett större sammanhang och utifrån detta ta beslut. Det innebär att du har god förståelse för hur socialkontorets frågor, med hänsyn till samhällsklimat, opinioner och värderingar, behöver omhändertas i en politiskt styrd organisation. Du kan med lätthet förstå både invånarnas och verksamheternas olika behov utifrån frågor där intressen möts, du drivs av att hitta lösningar som är bra för olika målgrupper, både internt och externt.  

Vi erbjuder
Som förvaltningschef för socialkontoret har du en strategisk roll, både i att leda socialkontoret och i det kommunövergripande gemensamma arbetet.  Arbetet ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort ansvar. Inom kontoret råder en positiv stämning med god samverkan och utbyte mellan medarbetare och chefer som brinner för att gör Sollentuna lite bättre varje dag.

I Sollentuna kommun får du möjligheten att arbeta i en välskött och ekonomiskt stabil verksamhet. Vi är en organisation som har ett tydligt koncerntänk och våra kärnvärden ligger till grund för hur vi vill bedriva och utveckla verksamheten; nytänkande, ansvarstagande och välkomnande.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt
Förvaltningen samarbetar i denna rekrytering med Experis. Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulterna Anna Arborelius, anna.arborelius@se.experis.com, telefon 072-537 50 11 eller Charlotte Ahlquist, charlotte.ahlquist@se.experis.com, telefon 073-506 72 05. 

Sista ansökningsdag: 2018-05-30

Sollentuna är en kommun som växer och utvecklas. Vi blir cirka 1000 personer fler varje år och är nu över 72 000 invånare. Sollentuna kommun har cirka 2 700 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar alltid efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger dig stora möjligheter att utvecklas. Välkommen till oss!

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
28 lediga jobb just nu