Förvaltningschef till För- och grundskola

Kungsbacka kommun
Ledning, Skola
Sista ansökningsdag:
3 maj (7 dagar kvar)
Placeringsort:
Kungsbacka
Kontaktperson:
Fredrik Hiller
Telefon: 031-749 12 05
Inger Lysell
Telefon: 031-749 12 02
Publicerad:
9 april

Kungsbacka är en dynamisk kommun där både människor och företag växer. Nu söker vi fler kollegor som också drivs av mod, ansvar och nytänkande. Vill du bli en av oss?

I Kungsbacka växer framtiden! Vi söker en utvecklande ledare som vill, vågar och kan!

För- och grundskola i Kungsbacka
Vi söker en engagerad och utvecklande ledare som ska leda kommunens skolverksamhet in i framtiden. Förvaltningen består av ca 2500 medarbetare och vi har ansvar för ca 10 000 barn i verksamheterna grundskola och grundsärskola med fritidshem, förskola och öppna förskolor samt annan pedagogisk omsorg(dagbarnvårdare), korttidstillsyn för skolungdom över 12 år, enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, tillhör också ansvarsområdet.

Förvaltningen är organiserad i tre geografiskt pedagogiska områden; Norr, Centrum och Söder. För varje pedagogiskt område finns en ansvarig verksamhetschef. Den centrala förvaltningen innehåller enheterna Utveckling, Planering & kommunikation, Myndighet, Ekonomi och HR.

Två enheter drivs under en försöksperiod som intraprenader och ingår då inte i de pedagogiska områdena.

Genom att arbeta flexibelt och målmedvetet i allt det vi gör skapar vi möjligheter för eleverna att nå sina personliga mål, oavsett förutsättningar och bakgrund. Vi är i ständig utveckling och vi inspirerar varandra både lokalt, nationellt och internationellt. Ett av våra viktiga utvecklingsarbeten är något vi kallar ”From Great to excellent” där vi jobbar med skolutveckling tillsammans med de andra kommunerna i Halland och där vi inspirerats av Kanada.

I rollen som förvaltningschef hos oss
Som förvaltningschef har du övergripande ansvar för förvaltningen, där personal-, budget- och arbetsmiljöansvar ingår. Du har direkt personalansvar för åtta verksamhetschefer som du coachar i deras strategiska arbete. Du är den viktiga länken mellan nämnden och förvaltningen och är också medlem i kommundirektörens övergripande ledningsgrupp, kommundirektionen.

Som förvaltningschef förväntas du påverka utvecklingen både på förvaltningen och i kommunen i stort. Du samarbetar nära nämnden och med kompetenta och professionella kollegor i en organisation under stark utveckling. I Kungsbacka är det viktigt att se helheten och vi arbetar alla för ”Ett Kungsbacka”, för våra invånares bästa.

Vi erbjuder en utåtriktad roll med mycket kontakter både internt och externt. Lokalt, nationellt och internationellt. Du kommer att representera kommunen i nätverk och tar initiativ och utvecklar samarbeten med övriga förvaltningar och andra aktörer i samhället.    

Din profil
Vi söker dig som brinner för kärnverksamheten med barnets bästa i centrum och att få elever att växa med lärandet. Du har förmåga att både tänka långt fram och ha förståelse för här och nu. Du har en relevant högskoleexamen eller motsvarande kunskap och mångårig erfarenhet av arbete i en ledande befattning. Du har gedigen erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation och har varit chef över chefer under flera års tid. Vi ser det också som viktigt att du har erfarenhet av förändringsledning och erfarenhet av att leda en komplex organisation. Önskvärt är att du har erfarenhet från arbete i en utbildningsverksamhet, kommunal eller fristående.

Som ledare ser du vikten av att vara ett föredöme. I ord och handling lyfter du fram de värderingar som vår verksamhet utgår från, och du lutar dig mot dem när du fattar beslut. Du sätter invånaren i fokus, tar ansvar för din och gruppens leverans och du fullföljer ditt uppdrag hela vägen. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Du litar till professionen i den dagliga verksamheten och arbetar i god samverkan med de fackliga organisationerna inom bl.a. arbetsmiljöorådet.

Genom ditt ledarskap får du andra att vilja och våga. Du inspirerar till nytänkande och utveckling samt skapar möjlighet för andra att ta mer ansvar och vara med och påverka beslut. Ditt sätt att möta människor med värme, energi och respekt skapar entusiasm och arbetsglädje som får andra att anstränga sig mer.

Du tycker om att leda andra människor och har förmåga att bygga tillitsfulla relationer. Du tar dig tid att lyssna och tar vara på medarbetarnas synpunkter. Du är ärlig och tydlig när du ger feedback. Du vågar gå in i diskussioner och konfronterar konflikter och relationsproblem på ett konstruktivt sätt.

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryteringsföretaget Signium. För mer information om tjänsten som förvaltningschef och om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Fredrik Hiller eller researcher Inger Lysell.

Kontaktuppgifter
Fredrik Hiller, telefon 031-749 12 05, fredrik.hiller@signium.se

Inger Lysell, telefon 031-749 12 02, inger.lysell@singium.se

Välkommen att e-posta din intresseanmälan till ansokan@signium.se.

Vi arbetar med ett löpande urval, varför vi rekommenderar att du inte väntar till sista datum för att inkomma med intresseanmälan som är satt till den 3 maj.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk med hänsyn till LAS.

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningsvillkor
Anställningens omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: enligt överenskommelse
Löneform: månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%

Ansökan
Referensnummer: 2018/215
Sista ansökningsdag: 2018-05-03

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
36 lediga jobb just nu