Förvaltningschef till Miljö- och byggnadsförvaltningen 1 dag kvar

Ronneby kommun
Bygg, Ledning, Miljö, Stadsbyggnad
Sista ansökningsdag:
20 januari (1 dag kvar)
Placeringsort:
Ronneby
Kontaktperson:
Magnus Widén
Telefon: 0457- 61 81 13
Publicerad:
7 januari

Hos oss i den moderna kurorten Ronneby kan du bli delaktig i utvecklingen av ett hållbart samhälle med människan i fokus. Ronneby kommun har 29 600 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg. 

Inom kommunen jobbar 2 300 anställda för att ge bästa möjliga service till våra invånare, besökare och företagare. Vill du bli en av oss? 

Erfarenhet
Vi söker dig som har erfarenhet av, och trivs i rollen som förändringsledare. Du har ett stort engagemang för samhällsutveckling och har kommunens invånare och företag som första prioritet. Vidare har du förmåga att tänka helhet, förstå både perspektivet här och nu men även se in i framtiden. Du är omvärldsorienterad och samhällsintresserad och tar del av vad som händer inom området, både nationellt och internationellt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidareanställning på heltid som kvalificerad handläggare/utredare med ett 4-årigt förordnande som förvaltningschef.
Antal platser: 1

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är en utvecklande ledare och som vill vara med och driva vår samhällsutveckling.

I Ronneby är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. 

Ronneby kommun arbetar med framtids- och utvecklingsfrågor som berör såväl byggande som miljö-, energi- och hållbarhetslösningar. Miljö- och byggnadsnämnden har en central roll att i samarbete med övriga förvaltningar 

  • Utveckla kommunens verksamhet i en attraktiv riktning för våra kommuninvånare och företag. Ditt uppdrag är att leda vår miljö- och byggnadsverksamhet in i framtiden. Inom förvaltningen finns idag bygglovsverksamhet, planverksamhet, stadsarkitekt samt miljö- och hälsoskydd, livsmedels- och tobakstillsyn. Som förvaltningschef i Ronneby leder du din förvaltning och dess verksamhet samtidigt som du ingår i kommundirektörens ledningsgrupp och där deltar i ledningen av hela kommunkoncernen. Du är en viktig länk i samhällsbyggnadsprocessen och kommer att samarbeta tätt med övriga kollegor i en organisation under utveckling. 
  • Du har direkt personalansvar för ca 25 medarbetare som du coachar i deras strategiska arbete. Du rapporterar till Miljö- och byggnadsnämnden och är anställd av kommunstyrelsen. Din närmaste chef är kommundirektören. 
I din roll kommer du att: 
  • Leda din verksamhet utifrån ett helhetsperspektiv 
  • Bygga en hållbar och effektiv struktur 
  • Ha det övergripande ansvaret för din verksamhet med ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar ingår 
  • Fortsätta driva förvaltningens pågående utvecklingsarbete 

Ronneby kommuns utmaning är att fortsätta växa på ett hållbart sätt så att våra invånare och näringsliv kan utvecklas och trivas. 

Vi vill bygga ett hållbart samhälle med utrymme för alla människor och verksamheter där också alla kommer till sin rätt och kan utvecklas hela livet! De närmaste åren är det viktigt att skapa en effektiv organisation med korta handläggningstider och hög kvalitet i både leverans och bemötande. Detta sker bland annat genom att fortsätta utveckla digitaliseringen och att alla i organisationen förstår kundens situation och har ett bra värdskap.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten har en relevant högskoleexamen eller motsvarande kunskap och flerårig erfarenhet av arbete i en ledande befattning. Du har erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation. Det är meriterande att du har erfarenhet från arbete i en verksamhet med koppling till samhällsplanering. Det är en fördel om du har arbetat med myndighetsutövning och har kunskap om och förståelse för den typen av verksamhet. 
Som ledare ser du vikten av att vara ett föredöme. I ord och handling lyfter du fram de värderingar som vår verksamhet utgår från. Du sätter invånaren och näringslivet i fokus, tar ansvar för din och gruppens leverans samtidigt som du litar till medarbetarna i den dagliga verksamheten. 

Genom ditt ledarskap får du andra att vilja och våga. Du inspirerar till nytänkande och utveckling samt skapar möjlighet för andra att ta mer ansvar och vara med och påverka beslut. Ditt sätt att möta människor med värme, energi och respekt skapar entusiasm och arbetsglädje som får andra att vilja och våga. 

Du tycker om att leda andra människor och har förmåga att bygga tillitsfulla relationer. Du tar dig tid att lyssna och tar vara på medarbetarnas synpunkter. Du är ärlig och tydlig när du ger feedback. Du vågar gå in i diskussioner och konfronterar konflikter och relationsproblem på ett konstruktivt sätt. 

Vi erbjuder dig en utåtriktad roll med mycket kontakter både internt och externt. Du kommer att vara en bland flera som representerar kommunen i kontakter med näringslivet, i nätverk och du förväntas ta initiativ och utveckla samarbeten med övriga förvaltningar, kommuner och andra aktörer i samhället. 

Ansökan
Arbetsgivarens referensnummer: A838289
Senaste ansökningsdag: 2019-01-20

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner
Magnus Widén
Kommundirektör
Telefon: 0457- 61 81 13
E-post: magnus.widen@ronneby.se

Fackliga representanter
Jennie Olsson
VISION
Telefon: 0457-618201

Karin Svensson
Sveriges Arkitekter
Telefon: 0457-61 82 23

Yvonne Stranne
Sv Ingenjörer
Telefon: 0457-618804

Övrigt
Vi arbetar för en jämn köns- och åldersfördelning och för etnisk och kulturell mångfald i våra verksamheter. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ronneby kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande vill vi att du ansöker via den digitala länken. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
40 lediga jobb just nu