Förvaltningschef till barn- och utbildningsförvaltningen Hässleholms kommun

Information

Arbetsgivare: Hässleholms kommun
Ort: Hässleholm
Kategori: Ledning, Skola

Sista ansökningsdag:

2 dec
Sök jobbet

Som förvaltningschef får du möjlighet att leda och driva en förvaltning i ständig utveckling. Du kommer att bidra till att våra barn och unga får den bästa starten på livsresan genom att ge förutsättningar till likvärdig utbildning med hög kvalitet. Vi arbetar aktivt för att ge barn och unga samma möjligheter oavsett bakgrund och förutsättningar. Du gör det tillsammans med förvaltningens alla kompetenta medarbetare och din ledningsgrupp. Ni arbetar mot målen att alla ska få bli sitt bästa. Som du förstår, blir du en efterlängtad, drivande och viktig del i vår verksamhet, som vill framåt och utvecklas.

Det här erbjuder vi dig!
Du kommer att leda, kommunicera och vara drivande i frågor gällande skola och barnomsorg kopplat till ett helhets- och verksamhetsperspektiv. Du har det övergripande personal-, budget- och verksamhetsansvaret för förvaltningen. Du rapporterar till barn- och utbildningsnämnden och är direkt underställd kommundirektören. Du ingår i kommunens ledningsgrupp som har fokus på kommunövergripande samordning och utveckling, och där ett gemensamt ansvarstagande för helheten eftersträvas. I förvaltningen finns egna stödfunktioner som till exempel ekonomi och HR.

Genom ett tydligt och kommunikativt ledarskap kommer du att utveckla verksamheten mot fullmäktiges och nämndens mål inom givna budgetramar. Du får möjlighet att förädla och vidareutveckla organisationen och hitta nya moderna och smarta lösningar med ekonomi och kvalitet i fokus. En stor utmaning för förvaltningen är att hitta nya vägar för att lösa kompetensförsörjningen.

Du får möjlighet att vidareutveckla det gemensamma ledningsarbetet inom förvaltningen. Vi arbetar med att skapa förutsättningar för tillitsbaserad ledning och styrning på olika nivåer. Till din hjälp har du en stabil och engagerad ledningsgrupp. Vi är stolta över den goda samarbets- och samverkanskultur som finns mellan tjänstepersoner, politik och fackliga organisationer.

Som förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen är du även skolchef, vilket innebär att du har i uppdrag att se till att verksamheten följer de föreskrifter som gäller för berörda utbildningar i förvaltningen.

Din arbetsplats kommer att vara på Havremagasinet med närhet till tåg och andra pendlingsmöjligheter.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag, möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar och möjlighet att löneväxla till pensionsförsäkring.

Vem är du?
Du har en bakgrund som ledare på strategisk nivå i större organisation, där du med framgång drivit förändringsprocesser med delaktighet och engagemang i fokus. Du har också erfarenhet av indirekt ledarskap det vill säga att leda genom chefer och ledningsgrupp. Naturligtvis har du kunskap om skollagen och övriga lagar som styr verksamheten och erfarenhet av den politiska beslutsprocessen.

Vi ser gärna att du har genomgått statlig rektorsutbildning och har chefserfarenhet från arbete inom verksamheterna förskola, grundskola, gymnasium eller särskola. Som utbildningsbakgrund är det krav att du har en akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget, motsvarande lägst kandidatnivå (180 poäng).

Som person har du en strategisk förmåga och ser på frågor utifrån ett brett perspektiv. Du har förtroende för medarbetarnas förmåga och engagerar dem i att utveckla verksamheten och nå målen. Dina styrkor är din kommunikativa förmåga och lyhördhet. Utöver detta är du en person som är utvecklingsinriktad, driven och tydlig i ditt ledarskap. För dig är det självklart att kunna prioritera och fatta beslut, men även att vara uthållig i genomförandet av dessa. För att lyckas i rollen tror vi att du är bra på att planera, organisera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Tjänsten är med tillträde 1 juni 2021 eller enligt överenskommelse.

Övrigt
Intervjuer är inplanerade under vecka 51.

Om oss
Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, särskola och kulturskola. I förvaltningen arbetar cirka 2 200 månadsanställda medarbetare och cirka 9 500 barn och elever finns inom våra verksamheter. Vi arbetar gemensamt för en lärmiljö där barn, elever och personal lyckas. Vår gemensamma vision är: Alla ska få bli sitt bästa.

Om Hässleholms kommun
Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningsform: Heltid
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsrad: 100%

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2020-12-02
Referensnummer: 2020/612

Kontakt
Marie Söderqvist
Personalchef
0451-26 80 73

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås genom kommunens växel 0451-26 70 00

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Marie Söderqvist
0451-26 80 73
Referensnummer: 2020/612
Sista ansökningsdag: 2 december 2020
Publicerad: 11 november 2020 kl 14:00
Uppdaterad: 11 november 2020 kl 14:06

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Victor Kilén

Stadsdirektör Nacka kommun

Anna Giotas Sandquist

Direktör social hållbarhet Eskilstuna kommun

Cecilia Winberg

Ordförande Fysioterapeuterna

20 lediga jobb just nu