Förvaltningschef till Barn och utbildningsförvaltningen Bollnäs kommun

Information

Arbetsgivare: Bollnäs kommun
Ort: Bollnäs
Kategori: Ledning, Skola

Sista ansökningsdag:

23 jan
Sök jobbet

Vi söker en erfaren ledare med inkluderande förhållningssätt som visat goda resultat i att tillsammans med medarbetare utveckla organisation och verksamhet. Du har en helhetssyn och söker en roll där du får möjlighet att påverka utvecklingen inte bara i din egen förvaltning utan även i kommunen som helhet.

Ditt uppdrag som förvaltningschef innebär att på uppdrag av den politiska nämnden leda, driva och kvalitetssäkra arbetet för en positiv utveckling av barn och utbildningsförvaltningen. Tillsammans med dina medarbetare skapar du mesta nytta för de vi är till för.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Bollnäs kommun ansvarar för förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, och grundsärskola. I dagsläget ansvarar vi för totalt 17 kommunala förskolor och 9 grundskolor. Våra värdeord är: Utvecklande, Involverande och Välskött. För oss är det därför av vikt att du som medarbetare har en stimulerande och trygg arbetsmiljö med hög delaktighet och goda utvecklingsmöjligheter.

Som förvaltningschef arbetar du för att utveckla strukturer, ekonomistyrning och resultatutveckling. Du motiveras av att få organisationen och dess medarbetare och chefer att samverka och leverera medborgarnytta samt skapa engagemang och energi. Förvaltningschefen är också skolchef i skollagens mening och har ett uttalat ansvar för att verksamheten följer den statliga styrningen.

Som förvaltningschef är du direkt underställd kommunchefen och ingår i den kommunövergripande ledningsgruppen där du förväntas ta en aktiv del i kommunledningen och det kommunövergripande arbetet

Vem är du?
För att bli framgångsrik i ditt uppdrag som förvaltningschef behöver du vara en skicklig kommunikatör som kan bidra till att skapa ett öppet klimat, som genererar goda och hållbara relationer. Din ledarskapsstil präglas av ett tillitsbaserat förhållningssätt och en god förmåga att samarbeta med övriga aktörer, både inom och utanför den kommunala verksamheten.

Vi ser att du har:

  • Relevant akademisk utbildning.
  • Gedigen erfarenhet av arbete inom utbildningsområdet.
  • Kunskap om den lagstiftning som påverkar och styr verksamheten.
  • Erfarenhet från chefskap i en politiskt styrd verksamhet.

Det är meriterande om du i ditt chefskap direkt samverkat med politiken.

Du har också ett engagerande och utvecklingsorienterat förhållningssätt där du hela tiden arbetar för att skapa en organisation som kan hantera de förväntningar som samhället har på verksamheten. Omvärldsbevakning ser du som en viktig del i ditt arbete.

Vi erbjuder en ansvarsfull och utvecklande roll som chef för en progressiv förvaltning där vi hela tiden söker nya lösningar på viktiga frågor. Så känner du dig redo att anta utmaningen och ta barn och utbildningsförvaltningen i Bollnäs kommun in i framtiden?

I så fall ser vi fram emot att ha med just dig på vår resa för att säkerställa ett jämställt samhälle präglat av trygghet, demokratiska värderingar, mångfald, upplevelser och framtidstro. Välkommen till oss!

Ansök
Sista ansökningsdag: 2020-01-23
Jobb ID: 327359

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Bollnäs kommun med rekryteringsföretaget Experis.

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marjo Carlson, 026-66 32 34 alternativt marjo.carlson@se.experis.com

Fackliga företrädare
Sveriges Skolledarförbund
Anders Ringård
0278-63 65 70

Lärarförbundet
Rebecca Bengtsson
0278-255 96 (expedition)

Lärarnas Riksförbund
Tomas Hellberg
070-348 22 89

Kommunal
Anne-Sofie Fougman
0278-256 37

Vision
Elin Lindberg
0278-253 42

Om Bollnäs kommun
Vi anställda i Bollnäs kommun arbetar med det som är viktigt på riktigt - och tillsammans skapar vi bra dagar för de cirka 27 000 Bollnäsbor som är beroende av vårt arbete. Hos oss får du stolta kollegor som med arbetsglädje utvecklar Bollnäs långsiktigt och hållbart. I vår kommun, med över 400 föreningar, ett kulturutbud över det vanliga och en närhet till landsbygd, stad och fjäll får du ett liv där det är enkelt att få vardagen att gå ihop.

Välkommen till Bollnäs, hjärtat av Hälsingland!

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Marjo Carlson
026-66 32 34
Referensnummer: 327359
Sista ansökningsdag: 23 januari 2020
Publicerad: 19 december 2019 kl 10:08
Uppdaterad: 19 december 2019 kl 10:18

Ny på jobbet Visa alla

Eva Klang Vänerklint

Vård- och omsorgschef Mölndals stad

Johan Fröberg

Projektutvecklingschef samhällsfastigheter Skandia Fastigheter

Stefan Branth

Klinikchef Kilafors Herrgård Rehabilitering

15 lediga jobb just nu