Förvaltningschef till barn- och utbildningsförvaltningen

Arboga kommun
Ledning, Skola
Sista ansökningsdag:
28 oktober (6 dagar kvar)
Placeringsort:
Arboga
Kontaktperson:
Ann-Catrine Nilsson-Gärd
Telefon: 0733-43 43 41
Publicerad:
12 oktober

Beskrivning
I Arboga kommun finns nu chansen att axla rollen som förvaltningschef till barn- och utbildningsförvaltningen. Skolresultaten i Arboga är höga och du som förvaltningschef kommer till en mycket välfungerande verksamhet som ser positivt på framtiden.

Som förvaltningschef för Barn- och utbildning är du direkt underställd kommundirektören och ingår i kommunens ledningsgrupp som består av kommundirektören och övriga förvaltningschefer. Du har huvudansvaret att leda och utveckla förvaltningens verksamhetsområde och ansvarar för förvaltningens ekonomi, verksamhet, personal- och arbetsmiljö.

Du leder en organisation med 5 verksamhetschefer och ca 500 medarbetare som varje dag ser till att 15 förskolor och 7 grundskolor bedrivs på bästa sätt. I verksamheten ingår grundsärskola, gymnasieskola och vuxenutbildning med SFI, yrkeshögskola, högskoleutbildning samt uppdragsutbildning.

Som förvaltningschef har du det övergripande ansvaret för förvaltningens utveckling, måluppfyllelse och ekonomi. På uppdrag av barn- och utbildningsnämnden driver du de strategiska frågorna. Du bevakar omvärlden, regelverk och nya riktlinjer som är nödvändiga för att kunna bedriva verksamheten inom gällande ramar och föreskrifter. I en mindre kommun är det viktigt att du som ledare har förmågan att se till hela verksamheten vilket innebär att samverka över gränserna för Arboga kommuns gemensamma utveckling.

Egenskaper
För att lyckas i tjänsten så söker vi dig med mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga, du är tydlig, prestigelös, målmedveten och du har förmågan att fatta beslut. Ditt ledarskap präglas av mod, driv och du har ett sätt som gör att dina medarbetare känner sig sedda och inkluderande. Du skapar förtroende hos medborgare och medarbetare samt har förmågan att samarbeta med den politiska ledningen och med fackliga organisationer. Du skapar engagemang hos dina medarbetare och du värnar om att ta tillvara och utveckla deras kompetens. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en akademisk examen, eventuellt med pedagogisk- eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har ett par års erfarenhet som ledare i en politiskt styrd verksamhet, samt erfarenhet av att leda andra chefer. Du bör vara förtrogen med regelverk inom verksamhetsområdet och ha erfarenhet av att leda och driva kvalitets- och utvecklingsarbete till önskat resultat.

Bara en halvtimme från Örebro, Västerås och Eskilstuna ligger Arboga. I Arboga finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger endast en promenad eller cykeltur bort. Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Här finns plats och tid att tänka nya tankar. Tid att vara tillsammans.

Välkommen du också!

Anställningsvillkor
Omfattning: heltid

Ansökan
Referensnummer: 201176983

Välkommen med din intresseanmälan senast 28 oktober 2018.

Kontakt
Frågor besvaras gärna av rekryteringskonsult Ann-Catrine Nilsson-Gärd 0733-43 43 41.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
30 lediga jobb just nu