Förvaltningschef, socialkontoret Skellefteå kommun

Information

Arbetsgivare: Skellefteå kommun
Ort: Skellefteå
Kategori: Ledning, Socialt

Sista ansökningsdag:

22 sep
Sök jobbet

Arbetsbeskrivning
Socialkontoret är kommunens största förvaltning och har cirka 3 800 medarbetare fördelade på avdelningarna Vård- och omsorg, Stöd- och service samt Individ- och familjeomsorg. Med empati, kunskap och engagemang bidrar Socialkontoret till att skapa ett Skellefteå där alla får plats. 

Med drygt 8000 medarbetare är Skellefteå kommun den största arbetsgivaren i Skellefteå. Vi jobbar mest av allt för andra och varandra – och alltid med hållbara perspektiv. Det gemensamma målet med vårt arbete är att kommunen ska fungera så bra som möjligt för alla människor som bor och verkar här. 

Vi gör skillnad, varje dag, för hela Skellefteå. Välkommen att bli en av oss!

Ansvarsområde
Som förvaltningschef är du direkt underställd kommundirektör och deltar i kommunens ledningsgrupp, där du förväntas ta en aktiv roll i arbetet med kommunens gemensamma utveckling. Du har sju direktrapporterande medarbetare som tillsammans med dig företräder Socialkontoret och dess kärnfrågor i olika sammanhang, både internt och externt. 

En viktig del i uppdraget som förvaltningschef är att vara framsynt och att förutse kommande behov och förutsättningar. Framtiden kommer att innebära både utmaningar och möjligheter. Utmaningarna handlar om såväl finansieringen av den framtida välfärden som kompetensförsörjning, men också om hur vi kan möta invånarnas förändrade förväntningar och behov. Verksamheten och arbetssätten kommer att behöva förändras och utvecklas. Samarbete, digitalisering och vår förmåga att vara attraktiva arbetsgivare kommer att vara grundläggande för att klara framtidens utmaningar. 

Det är dessa möjligheter och utmaningar som kommer att stå i fokus för dig som förvaltningschef. Ditt huvuduppdrag blir att genom tillitsbaserad ledning och styrning skapa förståelse för uppdrag, syfte och riktning, så att Socialkontoret möter framtiden på bästa möjliga sätt. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet som chef och ledare samt en relevant högskoleutbildning utifrån uppdraget. Det är dessutom meriterande om du har arbetat inom verksamhetsområdet eller i en politiskt styrd organisation. Du är skicklig i ditt sätt att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och behärskar även det engelska språket.  

Ditt ledarskap kännetecknas av tillit, nytänkande och lyhördhet. Du är kommunikativ och har förmåga skapa delaktighet och engagemang samtidigt som du är tydlig och beslutsmässig. Du har en strategisk höjd i både tanke och arbete samt en personlig trygghet som skapar förtroende. 

En förutsättning för att lyckas i rollen är att du har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer och samarbeten såväl lokalt, regionalt som nationellt. Du behöver även ha ett genuint intresse för samhällsfrågor och den sociala sektorn.

Ansökan
Sista ansökningsdag 22 september 2020.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Randstad rekrytering. Du är välkommen att ställa frågor till rekryteringskonsult Niclas Ericsson, 073-343 41 13.

Om skellefteå kommun
Skellefteå går nu in i en spännande period av förändring. Starka lokalt ägda företag tillsammans med kommunala bolag gör stora satsningar. Skellefteå kommunkoncern investerar ca 10 miljarder kronor under en 10-årsperiod. Ett nytt kulturhus, fler bostäder, investeringar i förnyelsebar energi och skolor är bara ett par exempel på allt som händer i Skellefteå just nu. Europas största batterifabrik, Northvolt Ett, byggs för fullt. Satsningen är en av de största industriinvesteringarna i Sverige och kommer att generera mellan 2000 till 3000 direkta arbetstillfällen.

Vi har fortfarande mycket att utveckla. Och plats för ännu fler som vill framåt. Låter detta spännande? 

I Skellefteå investeras i en framtid som är hållbar med en utveckling som människor efterfrågar. Skellefteå erbjuder en möjlighet att kombinera en fantastisk livskvalitet med spännande jobbmöjligheter. Det är en av Sveriges tryggaste platser, med närhet till natur, skola, barnomsorg och samhällsservice.
 
Läs mer här: skelleftea.se/flyttahit
 
Vår vision är att Skellefteå ska vara en “framsynt och jämställd tillväxtkommun, attraktiv att bo och verka i” med målet att bli 80 000 invånare. Arbetet med visionen kallas Skellefteå 2030 och är ett arbete som vi gör tillsammans i kommunen – invånare, näringsliv, offentlig sektor och politiker för att säkra att Skellefteå utvecklas på ett positivt sätt. 

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Niclas Ericsson
073-343 41 13
Referensnummer: 201284179
Sista ansökningsdag: 22 september 2020
Publicerad: 16 september 2020 kl 10:12
Uppdaterad: 16 september 2020 kl 10:17

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Mattias Scandola

Kanslichef Falu kommun

Jan Aili

Grundskolechef Uppsala kommun

Monica Hennum

Head of product management Pulsen Omsorg

16 lediga jobb just nu