Förvaltningschef socialförvaltningen

Varbergs kommun
Ledning, Socialt
Sista ansökningsdag:
20 augusti (35 dagar kvar)
Placeringsort:
Varberg
Kontaktperson:
Per Synnes
Telefon: 070-299 15 30
Publicerad:
1 juli

Om arbetsplatsen
Varbergs attraktiva läge i en växande arbetskraftsregion gör att människor står på kö för att flytta hit. Vi växer så det knakar – minst sagt. För att utnyttja den fulla potentialen ska Varberg utvecklas till ”Västkustens kreativa mittpunkt” och för att lyckas krävs nytänkande, framåtanda, kunskap och mod. Vi har nyligen vunnit utmärkelser som ”Årets superkommun” och placerade oss i topp tio i ”Bäst att Leva” och vi har ett starkt driv framåt. I Varbergs kommun bor drygt 64 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. Företag och människor har upptäckt fördelarna med Varberg och söker sig till en kommun med hög livskvalitet. 

Kommunens socialförvaltning är en av Varbergs kommuns nio förvaltningar och ansvarar för vård och omsorg om äldre- och funktionshindrade och arbetar för ekonomisk och social trygghet för kommunens invånare. Förvaltningen har cirka 2 200 medarbetare och en budgetomslutning på cirka 1,2 Mdr. Förvaltningschefen är anställd av kommunstyrelsen och är underställd kommundirektören.

Socialförvaltningen har en värdegrund som är: "Vi möter dig där du är. Tillsammans med dig formar vi lösningar utifrån din situation." Dessutom utgår all verksamhet från ledorden – värdighet, integritet, omtanke, respekt och delaktighet.

Arbetsuppgifter
Socialnämnden har tagit fram fem prioriterade mål för att bidra till Varbergs Vision samt kommunfullmäktiges strategiska och prioriterade mål. Socialnämndens mål är:

Att främja hälsa och förebygga ohälsa genom att öka tillgängligheten till förvaltningens verksamheter, att minska gruppen unga vuxna med behov av försörjningsstöd och arbetsmarknadsinsatser för att möjliggöra egenförsörjning genom ökat samarbete med reguljära marknadsaktörer, att öka e-tjänster inom förvaltningens verksamhetsområden, profilering av äldreboenden för att tillgodose olika kundbehov och att alla på socialförvaltningen ska ha adekvat kompetens.

Vi söker nu en förvaltningschef som tillsammans med sina medarbetare fortsätter utvecklingsarbetet för att nå de ovan nämnda målen. Du har ett nära samarbete med socialnämnden i arbetet med att ta fram framtidens omsorg där digitala lösningar och användande av ny teknik är viktiga komponenter. I utvecklingsarbetet ingår även att omvärldsbevaka, samarbeta regionalt och med andra kommuner samt med vårdgivare och andra samarbetspartners. 

Du ingår i kommunens ledningsgrupper för förvaltningschefer samt koncernledning och där förväntas du delta aktivt i den övergripande strategiska utvecklingen av kommunens samlade verksamhet.

Kvalifikationer
Att vara förvaltningschef för vår socialförvaltning är ett av kommunens mest utmanande uppdrag. För att möta den utmaningen behöver du ha bred och lång erfarenhet av att leda en komplex verksamhet genom andra chefer. Det är viktigt att du har god erfarenhet av hela eller delar av förvaltningens uppdrag och förståelse för dess villkor. Vi förutsätter att du har haft ansvar för en betydande budget och erfarenhet av att verka som ledare i en politiskt styrd organisation. Vi har en demografisk utmaning som kräver nya sätt att arbeta med befintliga resurser. Ett intresse och driv för innovativa och digitala lösningar är nödvändigt för att lyckas med uppdraget. 

Du är en utvecklingsorienterad ledare och har ett coachande och inkluderande ledarskap med förmåga att såväl delegera som följa upp. För att lyckas i rollen behöver du vara kommunikativ, pedagogisk och lyhörd samt ha en förmåga att skapa förtroendefulla relationer i och utanför organisationen. Du trivs med att bedriva förbättringsarbete och sträva efter effektiva processer och hög kvalitet. 
Du har en relevant högskoleutbildning.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett utvecklande arbete såväl yrkesmässigt som personligt, i en mångfalt prisbelönt kommun på frammarsch. 

Övrigt
För mer information är du välkommen att kontakta Per Synnes, chefsrekryterare. OBS! Det går bra att ringa även under juli månad. 

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2019-08-20
Referensnummer: A890357

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar
Per Synnes
Chefsrekryterare
Telefon: 070-299 15 30

Fackliga kontaktpersoner
Lars-Åke Levin
Telefon: 076-148 82 08

Karolina Edvardsson
Telefon: 0340-888 72

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
40 lediga jobb just nu