Förvaltningschef socialförvaltningen

Flens kommun
Ledning, Socialt
Sista ansökningsdag:
3 februari (14 dagar kvar)
Placeringsort:
Flen
Kontaktperson:
Patrik Lindroth
Telefon: 070-255 62 92
Håkan Olsson
Telefon: 070-581 79 18
Publicerad:
19 december

-  Vill du vara med och utveckla Flens kommun?

I Flens kommun tror vi på mångfald, delaktighet och samverkan som en möjlighet att göra skillnad och påverka. Tillsammans tar vi ansvar för och utvecklar livskvaliteten i livets alla faser. Vi rustar för utveckling och behöver dig som kan bidra med engagemang, vilja och uthållighet. Klimatet är vänligt och tillitsfullt och ger medarbetare utrymme att växa.

Välkommen till Flens kommun – Sörmlands hjärta.

Om rollen
Socialtjänstens övergripande uppdrag är att främja människornas ekonomiska och sociala trygghet, jämlikhet i levnadsvillkor och aktiva deltagande i samhällslivet. Socialtjänsten ska inriktas på att frigöra och utveckla enskildas och gruppers egna resurser. Verksamheten ska bygga på respekt för människornas självbestämmanderätt och integritet.

Socialförvaltningens cirka 700 medarbetare hjälper Flens kommuninvånare som på grund av ålder, funktionsnedsättning, ekonomiska eller sociala problem behöver någon form av stöd. För att tydligare kunna arbeta utifrån våra brukares behov genomgår förvaltningen nu en förändring. Organisationen byggs om för att kunna möta individens behov på bästa sätt. Behoven av stöd är i ständig förändring, vilket ställer krav på en lärande organisation och en anpassningsbar verksamhet.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning samt goda erfarenheter från att leda genom andra. Uppdraget förutsätter kunskap om och förståelse för arbetet i en politiskt styrd organisation samt goda meriter från och erfarenhet av arbete inom något av socialförvaltningens ansvarsområden. Ytterligare förväntningar vi har på dig är dokumenterat god kompetens inom praktiskt verksamhets-, personal-, ekonomi- samt arbetsmiljöansvar.

För att lyckas i uppdraget krävs att du:
  • har en väl utvecklad förmåga att lära in och lära om
  • har en helhetssyn och en ledarstil präglad av styrning via tillit
  • utvecklar verksamheten och når organisationens mål med gemensamma resurser
  • ser digitaliseringen som viktigt verktyg för verksamhetsutveckling
  • är resultatorienterad och drivande utan att det sker på bekostnad av andra eller annat
  • inger förtroende och är lyhörd, såväl internt som externt
För mer information om rekryteringen kontakta konsult Patrik Lindroth 070-255 62 92 eller Håkan Olsson 070-581 79 18 på Tarasso AB. Urval kommer att ske löpande.


Anställningsvillkor
Tillträde: Enligt överenkommelse
Löneform: Månadslön

Ansökan
Sista ansökningsdag    2019-02-03

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
40 lediga jobb just nu