Förvaltningschef för Socialförvaltningen

Håbo kommun
Ledning, Socialt
Sista ansökningsdag:
26 augusti (9 dagar kvar)
Placeringsort:
Bålsta
Kontaktperson:
Martin Winrow
Telefon: 072-553 07 92
Publicerad:
11 juni

Beskrivning
Allt fler upptäcker Håbo kommun, en ung och spännande tillväxtkommun med Bålsta som centralort. Vi är 21 000 invånare och fortsätter att växa.

Vårt centrala läge i en växande region ger oss närhet och bra kommunikationer till de större städerna. Från både Stockholm och Västerås tar du dig hit på 30 minuter.

I Håbo kommun har vi även en intern närhet som ger medarbetare stor möjlighet till påverkan och beslut. Här har du möjlighet att vara delaktig i förändrings- och utvecklingsarbetet.

Vi är ca 1 600 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. För oss är det en självklarhet att ständigt arbeta för att vara en attraktiv arbetsgivare. Hållbar miljö, hälsa och välbefinnande samt teknisk utveckling är några viktiga ingredienser i det arbetet.

Arbetsbeskrivning
Socialchefen ingår i kommundirektörens ledningsgrupp och bidrar till att utveckla kommunens verksamheter. Som socialchef är du ytterst ansvarig för socialförvaltningens verksamhet och leder den från en strategisk nivå utifrån de politiska målen. Du är social- och vård- och omsorgsnämndens närmaste tjänsteman ansvarar du för förvaltningens ekonomi, verksamhet, personal och arbetsmiljö och du förväntas leda och utveckla förvaltningens verksamhetsområde med hög kvalitet och effektivitet som ledord.

I uppdraget ingår att, med fokus på brukare och klienter, ständigt utveckla verksamheten efter förändrade behov och förutsättningar i syfte att nå bästa möjliga resultat.

Samordning av verksamheter och samverkan med övrig kommunal verksamhet, myndigheter och civilsamhället kommer vara viktigt i ditt uppdrag. Vidare kommer du även att arbeta för att förbättra processer kopplade till kompetensförsörjning samt kunskapsbaserad praktik.

Omfattning: Heltid

valifikationskrav
För att lyckas i rollen som socialchef ser vi gärna att du har en akademisk examen inom relevant område, samt erfarenhet av offentlig förvaltning, samt av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Vi tror att du har lång och gedigen erfarenhet av arbete inom socialtjänst, erfarenhet av modellen beställare/utförare, samt av att ha arbetat med barn, unga och inom öppenvården. Att du har arbetat med myndighetsutövning ser vi som en självklarhet.

Utöver detta är även erfarenhet av samarbetspartners tex inom skola, socialpsykiatrin önskvärt liksom kunskap om socialtjänstens alla delar t ex missbruk, äldre, barn, unga, LSS, LVU o SOL.

Vidare ser vi gärna att du har god datorvana samt god erfarenhet av att arbeta i Officepaketet.

Vi söker dig med förmåga att hitta nya perspektiv och som tar initiativ till att utveckla effektiva genomförbara lösningar mot målet att skapa största möjliga medborgarnytta. Du har ett tydligt resultatfokus och en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Det är också viktigt att du har god förmåga och uthållighet att planera en komplex verksamhet utifrån ett helhetsperspektiv och en hållbar ekonomi.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, därför tror vi att du är en ledare med hög tilltro till dina kollegor. Du har förmåga att höja blicken och tänka nytt, vågar prova nya vägar och har ett uttalat utvecklingsfokus. Vi ser gärna att du är lyhörd, social och tydlig i ditt ledarskap.

God svenska i tal och skrift är ett krav.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan
Referensnummer: 201154161
Sista ansökningsdag: 2018-08-26

Om Randstad
Hösten 2016 bytte Proffice namn till Randstad. Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världens näst största företag inom rekrytering och bemanning.

För information: Rekryteringskonsult Martin Winrow, 072-553 07 92, martin.winrow@randstad.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
59 lediga jobb just nu