Förvaltningschef samhällsbyggnad

Munkedals kommun
Ledning, Stadsbyggnad
Sista ansökningsdag:
3 oktober (15 dagar kvar)
Placeringsort:
Munkedal
Kontaktperson:
Annchen Kull
Telefon: 073-039 70 34
Ylva Dahl
Telefon: 073-026 38 34
Publicerad:
10 september

Om oss
Vill du jobba i den lilla kommunen med de stora möjligheterna? Då är du varmt välkommen till oss! Vi har ett välmående näringsliv med stor potential, bra skolor på grund- och gymnasial nivå, vuxenutbildning, äldreomsorg med underbar personal, föreningar inom varierade områden, ett stort utbud av aktiviteter och mycket mer. Allt detta tillsammans med organisationen, föreningar, företagare, och alla våra invånare utgör grunden för vad som gör vår kommun till det den är. Tillsammans är vi Munkedals kommun!  

Munkedals kommun ligger perfekt mellan Göteborg och Oslo. Pendlingsmöjligheterna är många tack vare närheten till E6:an. Kommunen har ca 10 500 invånare och inom kommunens organisation arbetar runt 1000 medarbetare. Munkedal omges av fantastisk natur, från det typiskt bohuslänska med salta bad och dramatiska berg till vacker fjällnatur med bra fiske- och vandringsmöjligheter.

Om rollen
Som chef för samhällsbyggnadsförvaltningen ingår du i kommundirektörens ledningsgrupp. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för att förvaltningens verksamhet leds och utvecklas enligt kommunens visioner och mål. Tillsammans med dina medarbetare skapar du delaktighet och gemenskap i det dagliga uppdraget och du leder genom våra värdeord mod, engagemang, tydlighet och tillit. I uppdraget är tillväxt och näringslivsfrågor i fokus, liksom att företräda och marknadsföra kommunen i offentliga sammanhang. Det innebär ett utåtriktat arbete där samverkan med andra kommuner, myndigheter och aktörer är centralt, men också ett nära samarbete med politik, företagare och kommuninvånare med utgångspunkt i förtroende och engagemang. Målet är att utveckla verksamheten i syfte att nå hög kvalitet, god effektivitet och bästa möjliga resultat för invånaren och verksamheten men också att stärka kommunen till att fortsätta utvecklas som en lockande kommun att bo, leva och verka i.

Samhällsplaneringen är central i att uppnå det hållbara samhället vilket också ställer krav på samarbete och ett tydligt helhetsfokus för hela Munkedals kommun. Alla våra beslut ska präglas av hållbarhet såväl ekonomiskt som socialt och miljömässigt. För oss innebär hållbar utveckling förmågan att tillgodose våra behov idag, utan att äventyra kommande generationers möjlighet att tillgodose sina behov.

Vem söker vi?
Vi söker dig som värdesätter att få verka i en miljö med korta beslutsvägar, gott samarbetsklimat och som ser förmånen i att få vara med att utveckla för Munkedals bästa framåt.

För att lyckas i rollen som samhällsbyggnadschef krävs att du har en helhetssyn över hela verksamheten och att du är väl insatt i de frågor som behandlas inom förvaltningens verksamhetsområde. Du har erfarenhet av arbete i ledningsgrupp, bereda strategiska verksamhetsfrågor samt vana av att genomföra förändrings- och utvecklingsarbete. Vidare har du erfarenhet av offentlig verksamhet, god förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar samt att framgångsrikt leda och samordna arbetet med tillhörande budget-, verksamhets- och personalansvar.  För uppdraget har du en relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Som ledare är du lyhörd och trygg, bra på att sätta kursen samt att vara drivande i de frågor som för verksamheten framåt.  Ditt ledarskap präglas av engagemang, nyfikenhet och viljan att nå mål och resultat för verksamheten. Ditt intresse för medarbetarnas utveckling märks i ditt sätt att leda och på så sätt bidra till att andra växer och når nya insikter. Du har en mycket god kommunikativ förmåga där du även kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på ledarskap överensstämmer med vår. Vill du vara en del av oss?  Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: fast
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%

Ansök
I den här rekryteringen samarbetar vi med Tarasso AB. För mer information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Annchen Kull, 073-039 70 34 eller Ylva Dahl 073-026 38 34. Alla kontakter behandlas med hög sekretess och diskretion.

Referensnummer: 2019/33
Sista ansökningsdag: 2019-10-03

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
22 lediga jobb just nu