Förvaltningschef, Omsorgsförvaltningen Hässleholms kommun

Information

Arbetsgivare: Hässleholms kommun
Ort: Hässleholm
Kategori: Ledning, Omsorg

Sista ansökningsdag:

23 aug
Sök jobbet

Vi söker en förvaltningschef till omsorgsförvaltningen där uppdraget är att leda och utveckla organisationen mot visionen ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg, utförd av de stoltaste medarbetarna”. 

Det här erbjuder vi dig!
Som förvaltningschef får du möjlighet att leda och driva en förvaltning i ständig utveckling. Detta gör du tillsammans med omsorgsförvaltningens alla kompetenta medarbetare och din ledningsgrupp. Ni arbetar mot målet att personer som behöver vård och omsorg så långt som möjligt ska leva ett självständigt liv, delta i samhällslivet, ha en meningsfull sysselsättning och egen bostad. För oss är det viktigt att skapa trygghet och delaktighet och visa respekt och omtanke.

Omsorgsverksamheten står inför stora utmaningar kommande år. Den demografiska utvecklingen innebär att de äldre står för en allt större andel av befolkningen och behovet av vård och omsorg ökar. Detta ställer större krav på smarta lösningar inom våra verksamheter bland annat för att förebygga behov av kommunala insatser samt kompetensförsörjningen. Vi vill skapa framtidens välfärd genom samverkan med andra aktörer samt genom strukturell och digital utveckling. Vidare behöver vi fortsätta arbeta för att säkerställa att Hässleholms kommun är och förblir en attraktiv arbetsgivare i konkurrensen om utbildad vård- och omsorgspersonal. Som förvaltningschef kommer du att leda arbetet med att skapa de bästa förutsättningarna för detta inom din förvaltning

Förvaltningen består av verksamheter inom ordinärt boende, särskilt boende, funktionsnedsättning stöd och service, resurs samt en administrativ avdelning. Du har ett övergripande personal-, budget- och verksamhetsansvar för förvaltningen som har 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Du rapporterar till omsorgsnämnden och är direkt underställd kommundirektören. Du ingår i kommunens koncernledningsgrupp tillsammans med övriga förvaltningschefer och har en viktig roll i att driva och medverka i kommungemensamma uppdrag, projekt och processer i samverkan med andra förvaltningar i kommunen.

Hässleholms kommun vill skapa ett hållbart arbetsliv för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag, möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar och möjlighet att löneväxla till pensionsförsäkring.

Din arbetsplats kommer att vara på Kasern Johnsson, Löjtnant Granlunds väg 14, med närhet till tåg och andra pendlingsmöjligheter.

Vem är du?
Vi söker dig som har en bakgrund som ledare på strategisk nivå i större organisation och har med framgång drivit förändringsprocesser med delaktighet och engagemang i fokus. Du har erfarenhet av att leda andra chefer, gärna från motsvarande roll i en offentlig verksamhet och erfarenhet av den politiska beslutsprocessen.

Det är också meriterande om du har ledarerfarenhet från arbete inom vård och omsorg och därmed också god förståelse för lagar och förordningar som gäller inom området. Du har en akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget, motsvarande lägst kandidatnivå (180 poäng).

Som förvaltningschef i Hässleholms kommun är du en drivande, tydlig och kommunikativ ledare. Ditt ledarskap präglas av en god förmåga att entusiasmera, engagera och kommunicera, vilket i sin tur leder till att skapa en hög grad av delaktighet där du värnar om en bra dialog.

I din roll som ledare har du helhetssyn utifrån kommunens bästa och har förmåga att förmedla visioner och mål så att de blir accepterade och levandegjorda. Din förmåga att utveckla en verksamhet med nya krav ställer förväntningar på innovation, kreativitet och en nyfikenhet av att hitta nya smarta lösningar. Att bygga, utveckla och underhålla goda relationer med olika samverkanspartners är en självklarhet för dig.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt
Intervjuer är inplanerade på förmiddagen den 1, 3 och 9 september.

I den här rekryteringen har vi tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda och undanber oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp.

Om oss
Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningsform: Heltid
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsrad: 100%

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2020-08-23
Referensnummer: 2020/469

Kontakt    
Marie Söderqvist
Personalchef - nås efter 10 aug
0451-26 80 73

Hanna Gardell
Kommunikationschef
0451-26 83 48

Fackliga företrädare
Fackliga företrädare nås genom kommunens växel 0451-26 70 00

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Marie Söderqvist
0451-26 80 73
Hanna Gardell
0451-26 83 48
Referensnummer: 2020/469
Sista ansökningsdag: 23 augusti 2020
Publicerad: 26 juli 2020 kl 21:58
Uppdaterad: 26 juli 2020 kl 22:04

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Dag Oredsson

Kommunikationschef kommunalförbundet VA Syd

Karl-Olof Petersson

Kommunchef Mellerud

Anders Friberg

Regiondirektör Region Dalarna

32 lediga jobb just nu