Förvaltningschef för nya Miljö- och Stadsbyggnadsförvaltningen Mora och Orsa kommuner

Information

Arbetsgivare: Mora och Orsa kommuner
Ort: Mora och Orsa
Kategori: Ledning, Miljö, Stadsbyggnad

Sista ansökningsdag:

29 nov
Sök jobbet

Om Moras och Orsas Miljö- och Stadsbyggnadsförvaltning
Miljö- och Stadsbyggnadsförvaltningen är en ny förvaltning som ska bildas genom samarbetsavtal mellan Mora kommun och Orsa kommun där Mora är värdkommun. Vi söker en strategisk chef med förståelse för både kunder och medborgare som kan bilda och utveckla denna gemensamma verksamhet inom miljö- och stadsbyggnad med stort fokus på främjande myndighetsutövning. Förvaltningen kommer omfatta kommunernas plan-, bygglov-, kart- och mät samt miljökontor där livsmedel-, miljö- och hälsoskydd samt naturvård ingår, med ca 50 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter
Som förvaltningschef kommer du bidra till en helhetssyn och skapa förutsättningar för hållbar samhällsutveckling och tillväxt. Du ska även utveckla medborgardialogen genom att säkerställa en närhet och öppenhet så att verksamheten är tillgänglig för näringsliv och medborgare. Med hög kvalité och i enlighet med politiskt uppsatta mål och fattade beslut samt gällande lagstiftning leder du förvaltningen så att den sköts på ett effektivt och kostnadsmedvetet sätt. Du kommer även ha ett arbetsgivaransvar där du leder, motiverar och utvecklar medarbetare mot måluppfyllelse.

Din profil
Vi söker en tydlig chef med vana att driva förändrings- och utvecklingsarbete där erfarenhet från att leda chefer på strategisk nivå är erforderlig. Högskoleutbildning inom relevant område är ett krav och du bör ha arbetat med samhällsbyggnadsfrågor och ha kännedom om lagstiftning inom berörda områden. Det är även viktigt för oss att du har kunskap kring kommunala beslutsprocesser i en politiskt styrd organisation.

Ditt ledarskap utgår från ett strategiskt perspektiv och du visar omdöme genom att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstagande vid uttalanden, agerande och beslut. Du har en god förmåga att leda, motivera och förse andra med befogenheter samt skapar engagemang och delaktighet där du tillsammans med andra människor samarbetar på bästa möjliga sätt. Du besitter en god kommunikativ förmåga och ett gott bemötande där du alltid ser till att tillmötesgå och leverera lösningar. Kundernas och medborgarnas behov, krav, önskemål och förväntningar är mycket viktigt för dig att ha förståelse kring.

För tjänsten krävs det att du har B-körkort.

Ta chansen att vara med på denna utvecklingsresa där du får chansen att bygga upp en ny förvaltning och dess verksamhet. Dalarnas vackra natur i kombination med det stora utbudet och möjligheten till en aktiv livsstil ger förutsättningar för en fantastisk livskvalité. Välkommen till oss!

Kontakt
Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Evelyn Hult, tel 073-351 27 69.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb senast den 29 november 2020.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Evelyn Hult
073-351 27 69
Sista ansökningsdag: 29 november 2020
Publicerad: 4 november 2020 kl 15:41
Uppdaterad: 4 november 2020 kl 15:45

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Victor Kilén

Stadsdirektör Nacka kommun

Anna Giotas Sandquist

Direktör social hållbarhet Eskilstuna kommun

Cecilia Winberg

Ordförande Fysioterapeuterna

20 lediga jobb just nu