Förvaltningschef Kultur- och fritidsförvaltningen 2 dagar kvar

Varbergs kommun
Kultur, Ledning
Sista ansökningsdag:
29 april (2 dagar kvar)
Placeringsort:
Varberg
Kontaktperson:
Carl Bartler
Telefon: 0340-881 02
Kristina Taremark
Telefon: 0340-882 13
Publicerad:
11 april

Om arbetsplatsen
Som förvaltningschef i Varbergs kommun finns stora möjligheter och vara med och skapa framtidens Varberg. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Så lyder vår verksamhetsidé, som du som förvaltningschef ska omsätta i praktiken.

Varberg har en inneboende attraktivitet och ett geografiskt läge som skapar förutsättningar för en god livskvalitet. Vår kommun växer snabbt just nu, faktiskt i en historiskt hög takt. Planeringen av bostäder, investeringar i infrastruktur och kommunal service utgår från befolkningsprognosen som säger att Varbergs kommun kommer att ha närmare 80 000 invånare kring år 2030.

I takt med att Varberg växer ökar också mångfalden. När människor med olika bakgrund möts främjas kreativitet och innovation och det skapar förutsättningar för utveckling inom både näringsliv, föreningsverksamhet och kulturliv. Med ett öppet och inkluderande klimat hjälps vi år att styra mot visionen Varberg – Västkustens kreativa mittpunkt.

Vår nuvarande förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen går snart i pension och vi söker därför dig som vill ta vid och tillsammans med oss driva utvecklingen vidare.

Arbetsuppgifter
Som förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen har du personalansvar för cirka 200 medarbetare varav 150 är tillsvidareanställda med en budget på ca 140 mkr.

Kultur- och fritidsförvaltningen har verksamhetsansvar för kommunens kultur- och fritidsanläggningar såsom ett kulturhus med bibliotek, konsthall och teater och programlokaler, en kulturskola, ungdoms- och fritidsgårdar, bad- och simanläggningar samt idrottsanläggningar. I uppdraget ingår också att ge service och bidrag till föreningar inom kommunen. Förvaltningen har en organisation som består av 3 avdelningar; kulturavdelning, fritidsavdelning och ungdomsavdelning.

Du ingår i kommunens koncernledningsgrupp där fokus främst inriktas på utveckling av koncernen Varbergs kommun och den strategiska utvecklingen ur ett helhetsperspektiv.

Du är anställd av kommunstyrelsen och underställd kommundirektören.

Förvaltningen är sedan några år inne i ett intensivt utvecklingsarbete och din uppgift blir att fortsätta det påbörjade arbetet samt att identifiera kommande utmaningar och möjligheter. Du leder och stödjer förvaltningen i utveckling i vardagen och mot framtidens behov.

Kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande samt väl dokumenterad ledarerfarenhet med flerårig chefserfarenhet från likvärdig verksamhet på minst verksamhetsnivå. Du behärskar engelska väl i tal och skrift samt har utvecklat din ledarförmåga genom kvalificerade ledarskapsutbildningar.

Du har även god kunskap om hur en politiskt styrd organisation fungerar och erfarenhet av att ansvara för verksamhet i förhållande till en nämnd eller styrelse.

Du har dokumenterad erfarenhet av att vara chef för chefer, verksamhetsstyrning och utveckling i en stor organisation samt ekonomistyrning och budgetansvar liksom facklig samverkan.

Vi förutsätter även att du har ett gediget engagemang för kultur- och fritidsfrågor samt gärna även egen erfarenhet från området. Vi ser erfarenhet från nationella nätverk och uppdrag som meriterande.

Bland personliga egenskaper lägger vi särskild vikt vid att Du
• är en utvecklingsorienterad chef som med förankring i verksamheten kan vidareutveckla organisationen utifrån den grund som byggts upp där kvalitet, service och bemötande är viktiga hörnstenar för verksamhetens utveckling och framgång liksom förmågan att ta tillvara nya digitala förutsättningar,
• har kompetens att finna och anpassa möjliga lösningar i verksamheten, baserat på olika intressemotsättningar av skiftande komplexitet samt egen konsekvensanalys,
• har en mycket god kommunikations- och inlevelseförmåga och får på så vis chefer, medarbetare och kunder med dig,
• har erfarenhet av att möta media och har förmåga och intresse av att representera Varberg och verksamheten i externa kontakter.

Övrigt
Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2018-04-29
Referensnummer: A769543

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Heltid

Upplysningar
Carl Bartler, Kommundirektör
Telefon: 0340-881 02, 073-032 23 23

Kristina Taremark, Personaldirektör
Telefon: 0340-882 13, 076-818 82 13

Fackliga kontaktpersoner
Christina Lindeberg Tel: 070-830 83 46

Viktoria Jonsson Tel: 070-518 02 77

Anne Sjölund Tel: 010-442 95 84

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
35 lediga jobb just nu