Förvaltningschef Kultur-, fritids- och tekniknämnden

Falkenbergs kommun
Kultur, Ledning, Teknik
Sista ansökningsdag:
26 november (6 dagar kvar)
Placeringsort:
Falkenberg
Kontaktperson:
Sofia Rasmusson
Telefon: 070-508 03 28
Solaleh Khorramshahi
Telefon: 070-360 38 89
Publicerad:
7 november

Falkenberg är en tillväxtkommun på attraktiva västkusten. En plats som befinner sig i ständig utveckling. Här är det enkelt att skapa ett gott liv. Fler och fler väljer att flytta hit. Det finns också goda möjligheter att pendla till Falkenberg. Falkenbergs kommun är en välkomnande arbetsgivare med högt NMI som erbjuder en trevlig arbetsmiljö samt en utvecklingsorienterad organisation, präglad av framåtanda och energi.

I Falkenbergs kommun jobbar vi efter den övergripande visionen "Vi växer för en hållbar framtid".

Uppdraget
Kultur, -fritids- och tekniknämnden är en ny nämnd som grundas 2019-01-01. Nämndens nya förvaltning skapas genom att flera befintliga verksamheter läggs samman i en ny förvaltning. som består av bygg och projekt, gata och trafik, park och kust, anläggning och bad, öppen ungdomsverksamhet, föreningsstöd, bibliotek, museum och offentlig konst samt budget- och skuldrådgivning. 

Syftet med den nya nämnden är att genom ett samlat ansvar inom allt från utpräglad kulturfrågor, till fritidssektorn till tekniska frågorna inom fastighet och yttre skötsel kunna leverera effektiv verksamhet av hög kvalitet. Vid bildandet av nämnden har stor vikt lagts vid att verksamheterna gata och trafik och park och kust ska utgöra en samlad helhet. Verksamheten bedrivs idag både i egen regi och på entreprenad.

Tyngdpunkten i uppdraget innebär att driva förändringsarbetet och bygga den nya organisationen. På kort sikt handlar det om att gjuta ihop två kulturer, ändra strukturer i organisationen och skapa samsyn. Genom dialog och samverkan med den politiska ledningen, chefer, kollegor, medarbetare, fackliga parter och skyddsombud utvecklar och förbättrar du verksamheten kontinuerligt. 

Det långsiktiga arbetet för dig som förvaltningschef innefattar att arbeta för att förstärka befintliga styrkor i kommunen samt bidra till attraktionen och tillväxten i hela kommunen. 

Som Förvaltningschef ingår du i den kommunövergripande ledningsgruppen och förväntas där, ta en aktiv roll i samverkan med kommunens övriga förvaltningar och bolag och därigenom på en övergripande nivå bidra till att utveckla Falkenbergs kommun.

Förväntningar
Vi söker dig som har bred kunskap och erfarenhet inom ett eller flera av förvaltningens ansvarsområden och som har förmåga och intresse att utveckla en diversifierad verksamhet. Då de tekniska frågorna har stor tyngdpunkt i nämndens ekonomi och personal är din förmåga att leda dessa verksamheter extra viktig. Du har tidigare erfarenhet av att leda andra, inklusive chefer, på ett framgångsrikt sätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet från offentlig sektor. Genom din entusiasm och din drivkraft får du andra att växa. Du har strategisk förmåga och erfarenhet av att leda en verksamhet i förändring samt skapa helhetssyn. Du har förmåga att verkställa mål och visioner och ett intresse för kvalitets- och utvecklingsarbete. God förståelse för ekonomi - erfarenhet av övergripande styrning och uppföljning utifrån ett större ekonomiskt ansvar efterfrågas i rollen. 

Du är ett föredöme och agerar enligt högt ställda krav på respekt för alla medarbetare och partners. Genom din kommunikativa förmåga inger du förtroende och du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer inom och utanför förvaltningen. Du har också förmåga att få andra att samverka för att bidra till helheten. Som person är du trygg, lyhörd, tydlig och prestigelös.

Vi söker dig som har teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande utbildning som prövas relevant för uppdraget. Körkort B är ett krav.

Formell ansökan till tjänsten registrerar du via http://www.offentligajobb.se senast den 26 november 2018. I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE. Om du vill göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan kan du göra detta via SOURCE hemsida http://www.source-executive.se. Vid denna rekrytering samarbetar vi med Source. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Sofia Rasmusson 070-508 03 28 sofia.rasmusson@source-executive.se eller Solaleh Khorramshahi 
070-360 38 89 solaleh.khorramshahi@source-executive.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
29 lediga jobb just nu