Förvaltningschef IFO

Sigtuna kommun
Ledning, Omsorg
Sista ansökningsdag:
27 augusti (37 dagar kvar)
Placeringsort:
Märsta
Kontaktperson:
Jon Söderblom 
Telefon: 0760-81 20 80
Publicerad:
5 juli

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. 

Din arbetsplats är i Sigtuna kommunhus i Märsta, och du rapporterar direkt till kommundirektören. Arbetsplatsen ligger bredvid tågstationen på bekvämt pendlingsavstånd, c:a 20 minuter från både Uppsala och Stockholms Central med regionaltåg.

Arbetsuppgifter
I denna viktiga roll har du det förvaltningsövergripande ansvaret för verksamheten som innefattar: 

  • Myndighetsutövning - barn, ungdom och missbruk samt våld i nära relation 
  • Öppenvård för barn, ungdom och missbrukare 
  • Förebyggande arbete såsom fältarbete, ungdomsmottagning och familjecentrum 
  • Tillsyn och tillståndsfrågor 
  • Socialjour, barnahus och stödcentrum för unga brottsoffer. 
  • Boendeenhet som inkluderar bland annat Stödboende för ungdomar samt Pallas vars målgrupp är missbrukande vuxna. 

Ditt huvudsakliga uppdrag är att leda förvaltningens arbete mot uppsatta mål med ansvar för budget, personal och organisationen i stort. Du leder även arbetet i förvaltningens ledningsgrupp och ingår i kommunledningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en motiverande ledare och lagspelare som har en för rollen relevant högskoleutbildning, förmodligen är socionom i botten, med dokumenterat goda ledaregenskaper. Du är både kunnig och erfaren inom socialtjänstområdet och med myndighetsutövning och då främst inom barn- och ungdomsverksamhet. Självklart har du goda kunskaper inom sociallagstiftningen – SoL, LVU, LVM. 

Du har erfarenhet ledningsgruppsarbete samt att driva och utveckla verksamheter mot uppsatta mål med tillhörande budgetansvar. Du har arbetat i politiskt styrda organisationer och har kunskaper om hur man arbetar med systematiskt förbättringsarbete, kan driva förändring samt har tidigare arbetat med processtyrning. Troligtvis har du för närvarande eller har haft en chefsroll inom IFO:s verksamheter eller inom annat relevant område och vill nu vidare i karriären. 

För att lyckas i uppdraget krävs det att du trivs med att leda och utveckla en förvaltning i ständig förändring i samspel med övriga verksamheter som ryms inom kommunen. Du arbetar strategiskt och gränsöverskridande och har ett flexibelt förhållningssätt och anpassningsförmåga. Som person är du mål- och resultatorienterad, strukturerad och analytisk samt har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Självklart delar du Sigtuna kommuns värdegrund: 

o Invånaren först 
o Allas lika värde 
o Kvalitet i fokus 

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Övrigt
Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! 

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. 

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 1 september 2018
Antal platser: 1

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2018-08-27
Arbetsgivarens referensnummer: A798740

Kontakt
Jon Söderblom 
Rekryterare Staffing
Mobiltelefon: 0760-81 20 80

Fackliga företrädare
För fackliga företrädare se hemsidan www.sigtuna.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
44 lediga jobb just nu