Förvaltningschef, Byggnadsförvaltningen 1 dag kvar

Bjuvs kommun
Bygg, Ledning, Stadsbyggnad
Sista ansökningsdag:
19 september (1 dag kvar)
Placeringsort:
Bjuv
Kontaktperson:
Christer Pålsson
Telefon: 0709-58 50 41
Sabina Hadzajlic
Telefon: 0709-60 50 67
Publicerad:
4 september

Om arbetsplatsen
Byggnadsförvaltningen i Bjuvs kommun arbetar för att forma ett spännande och mångfacetterat samhälle genom att skapa sammanhang för alla människor. Tillsammans bygger vi för människor i rörelse och skapar ett samhälle i förändring. Vi formar verksamheterna genom höga förväntningar, nyfikenhet och mod. Genom att våga pröva och ompröva bidrar vi till ny kunskap och nya arbetssätt.

Byggnadsförvaltningen som tidigare ingick i Samhällsbyggnadsförvaltningen tillsammans med Tekniska förvaltningen, är nu en förvaltning för sig som är underställd Byggnadsnämnden. Förvaltningen ansvarar för planläggning, bygglov, mätning, tillsyn, beräkning och kartframställning, (MBK), samt geografiska informationssystem, (GIS). 

Vill du vara med och forma ett helt samhälle tillsammans med oss?

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som förvaltningschef för byggnadsförvaltningen har du det övergripande ansvaret för förvaltningens verksamhet, budget och personal. I ditt ansvar ingår att styra, leda, fördela arbetet, genomföra och följa upp verksamheten och du har även ansvar för att politiska beslut, mål och strategier omsätts i genomförandeplaner och säkerställer att förvaltningens mål uppnås. 

I din roll som förvaltningschef arbetar du utifrån Bjuvs kommuns vision, målkedja och Medarbetarkraft och Ledarkraft. Byggnadsförvaltningen består av tre områden: plan, bygg och GIS där bygglovshandläggare/byggnadsinspektörer, tillsynshandläggare/byggnadsinspektör, planarkitekter, GIS-ingenjör, mätningsingenjör och nämndsekreterare/administratör arbetar. I din roll som ledare stöttar och coachar du medarbetarna, du motiverar och får alla att känna sig som en del av helheten och skapar på så sätt en trygghet. 

I din roll som förvaltningschef är du kommunens representant i olika sammanhang och du samverkar med övriga förvaltningar, myndigheter, organisationer och enskilda utifrån en helhetssyn på samhällsbyggnadsfrågorna. Du samarbetar tätt med planeringsavdelningen och kommunstyrelsen som har det övergripande ansvaret för samhällsplaneringen. 

Som förvaltningschef ingår du i kommundirektörens ledningsgrupp och bidrar där aktivt till att utveckla hela kommunens verksamhet. Du rapporterar direkt till kommundirektören och har en nära samverkan med såväl politikerna i nämnden, särskilt nämndens ordförande, som med dina förvaltningschefskollegor i strategiska frågor med utgångspunkt i Vision 2030.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning med gedigen erfarenhet av att leda en komplex verksamhet. Du har flerårig erfarenhet av ledarskap på en strategisk nivå samt erfarenhet av utvecklings- och förbättringsarbete inom samhällsbyggnadsområdet. Du har god kunskap inom relevant lagstiftning och har en god IT- och systemkompetens. Tidigare erfarenhet av att verka i en politiskt styrd organisation ser vi som en förutsättning.

Du har förmåga att tänka strategiskt och långsiktigt i syfte att se sammanhang och helheter i en verksamhet som är en viktig del i Bjuvs kommuns framtid. Som förvaltningschef har du ett tydligt fokus på mål och resultat. Du styrs av mål- och- resultattänk i prioriteringar, planering och agerande. Du arbetar ur ett helhetsperspektiv för att förverkliga organisationens mål och tar i beaktande ett flertal frågor som spänner över, och är relaterade till hela organisationen. 
I din roll som chef leder du och följer upp. 

Du samordnar grupper och skapar engagemang och delaktighet. I din roll motiverar du och förser andra med befogenheter och förutsättningar som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Som chef är du coachande och är en kunskapsresurs till andra. Du har en välutvecklad förmåga att kommunicera och anpassa budskapet utifrån målgrupp. Som person är du utvecklingsorienterad och handlingskraftig.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningens omfattning: Enligt överenskommelse.

Ansökan
Referensnummer: A899131/2019
Sista ansökningsdag: 2019-09-19

Kontaktpersoner
Christer Pålsson
Kommundirektör
0709-58 50 41

Sabina Hadzajlic
HR-konsult
0709-60 50 67

Facklig företrädare
Facklig representant nås via kommunens växel 042-458 50 00

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
22 lediga jobb just nu