Förvaltningschef Barn- och utbildningsförvaltningen 2 dagar kvar

Varbergs kommun
Ledning, Skola
Sista ansökningsdag:
29 april (2 dagar kvar)
Placeringsort:
Varberg
Kontaktperson:
Carl Bartler
Telefon: 0340-881 02
Kristina Taremark
Telefon: 0340-882 13
Publicerad:
11 april

Om arbetsplatsen
Som förvaltningschef i Varbergs kommun finns stora möjligheter och vara med och skapa framtidens Varberg. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Så lyder vår verksamhetsidé, som du som förvaltningschef ska omsätta i praktiken.

Varberg har en inneboende attraktivitet och ett geografiskt läge som skapar förutsättningar för en god livskvalitet. Vår kommun växer snabbt just nu, faktiskt i en historiskt hög takt. Planeringen av bostäder, investeringar i infrastruktur och kommunal service utgår från befolkningsprognosen som säger att Varbergs kommun kommer att ha närmare 80 000 invånare kring år 2030.

I takt med att Varberg växer ökar också mångfalden. När människor med olika bakgrund möts främjas kreativitet och innovation och det skapar förutsättningar för utveckling inom både näringsliv, föreningsverksamhet och kulturliv. Med ett öppet och inkluderande klimat hjälps vi år att styra mot visionen Varberg – Västkustens kreativa mittpunkt.

Vår nuvarande förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen går snart i pension och vi söker därför dig som vill ta vid och tillsammans med oss driva utvecklingen vidare.

Den 1 januari 2019 startar den nyinrättade utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden sin verksamhet. Detta innebär att ansvaret för vuxenutbildning inte längre kommer att ingå i barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden.

Arbetsuppgifter
Som förvaltningschef för barn-och utbildningsförvaltningen ansvarar du för verksamheterna inom förskola och grundskola, och har personalansvar för cirka 2 100 medarbetare med en budget på ca 1270 mkr.

Du ingår i kommunens koncernledningsgrupp där fokus främst inriktas på utveckling av koncernen Varbergs kommun och den strategiska utvecklingen ur ett helhetsperspektiv.

Du är anställd av kommunstyrelsen och underställd kommundirektören.

Förvaltningen är sedan några år tillbaka inne i ett intensivt utvecklingsarbete. Din uppgift blir att fortsätta det påbörjade arbetet samt att identifiera kommande utmaningar och möjligheter. Du leder och stödjer förvaltningen i utveckling i vardagen och mot framtidens behov.

Kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning , god ekonomisk kunskap och väl dokumenterad ledarerfarenhet med flerårig chefserfarenhet från grundskola på minst verksamhetsnivå. Har du dessutom erfarenhet från förskola är det meriterande.

I utbildningsbakgrunden ingår pedagogisk utbildning, rektorsutbildning samt ledarutbildning.

Uppdraget ställer höga krav på mångårig arbetsrelaterad erfarenhet.

Det är också önskvärt att du har god kunskap om hur en politiskt styrd organisation fungerar och erfarenhet av arbete i en sådan organisation.

Juridiska kunskaper inom verksamhetsområdet är meriterande, liksom erfarenheter från nationella nätverk och uppdrag.

Bland personliga egenskaper lägger vi särskild vikt vid att du:
• är en utvecklingsorienterad chef som med förankring i verksamheten kan vidareutveckla organisationen utifrån den grund som byggts upp där kvalitet, service och bemötande är viktiga hörnstenar för verksamhetens utveckling och framgång liksom förmågan att ta tillvara nya digitala förutsättningar,
• har kompetens att identifiera utvecklingsområden och anpassa möjliga lösningar för verksamheten med hjälp av egen konsekvensanalys och med hänsyn till intressemotsättningar av skiftande komplexitet,
• har en mycket god kommunikations- och inlevelseförmåga och får på så vis chefer, medarbetare och kunder med dig,
• har erfarenhet av att möta media och har förmåga och intresse av att representera Varberg och verksamheten i externa kontakter.

Övrigt
Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2018-04-29
Referensnummer: A769534

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Heltid

Upplysningar
Carl Bartler, Kommundirektör
Telefon: 0340-881 02, 073-032 23 23

Kristina Taremark, Personaldirektör
Telefon: 0340-882 13, 076-818 82 13

Fackliga kontaktpersoner
Lärarnas Riksförbund, Lärarförbundet Tel: 072-151 73 93, 072-151 73 78(9)

Skolledarna Tel: 073-098 84 21

Vision, Kommunal Tel: 070-830 83 46, 010-442 95 84

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
35 lediga jobb just nu