Förhandlare HR Sollentuna kommun

Information

Arbetsgivare: Sollentuna kommun
Ort: Sollentuna
Kategori: Personal/HR

Sista ansökningsdag:

2 dec
Sök jobbet

Sollentuna kommun
Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun och vi är idag en av de främsta kommunerna i landet avseende skola och näringsliv.

Vårt kommunledningskontor samlar många kompetenser och ska se till att nämnder och styrelser genomför de beslut som kommunfullmäktige fattat liksom att stödja och hjälpa övriga kontor i deras arbete.

HR-enheten består av nio medarbetare och har i uppdrag att stödja, samordna och följa upp kontorens personalpolitiska arbete. Vi ger stöd till kommunens chefer för att attrahera, rekrytera, utveckla och behålla medarbetare. Vår ambition är att vara i framkant och möjliggöra för våra verksamheter att arbeta engagerat och korrekt.

Vi söker nu en erfaren och kunnig förhandlare för att förstärka vårt arbete.

Arbetsuppgifter
Som förhandlare kommer du att i huvudsak att ge arbetsrättsligt stöd i lag och avtal till alla kontor. Detta arbete sker i nära samarbete med såväl personalchef som förhandlingschef för att säkerställa likvärdiga personalpolitiska principer. En annan viktig del av arbetsuppgifterna är att bistå övriga HR-strateger i arbetsrättsliga ärenden.

De specialområden som i första hand kommer att ingå i tjänsten är lönebildning och arbetsrätt, inklusive tolkning och tillämpning av kollektivavtal och lagstiftning. Du kommer ge stöd till chefer i olika arbetsrättsliga moment samt utbilda chefer inom området, däribland inom löneöversyn, arbetsrätt och samverkan. Arbete med genomförande av löneöversyn inkluderar planläggning, information, förhandling och avstämning samt medverkan i årlig lönekartläggning. Området kräver aktiv omvärldsbevakning utifrån lag och avtal.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och mycket goda kunskaper inom arbetsrätt och förhandling. Du behöver gedigen erfarenhet av arbetsuppgifterna liksom mycket god svenska i tal och skrift. Önskvärt är att du arbetat med frågorna i en politiskt styrd organisation.

Denna tjänst innebär kommunikation på olika sätt med många olika intressenter, däribland chefer, medarbetare och fackliga företrädare. Du behöver därför vara bra på att samarbeta såväl som att arbeta självständigt, uppskatta att ge god service och vara trygg i din yrkesroll. Därutöver behövs ett strukturerat och pedagogiskt arbetssätt.

Vi erbjuder
För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Övrigt
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter.

Välkommen till oss!

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2020-12-02
Referensnummer: 2020/387

Kontakt
Henric Magnusson
henric.magnusson@sollentuna.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Publicerad: 11 november 2020 kl 13:54
Uppdaterad: 11 november 2020 kl 13:57

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Victor Kilén

Stadsdirektör Nacka kommun

Anna Giotas Sandquist

Direktör social hållbarhet Eskilstuna kommun

Cecilia Winberg

Ordförande Fysioterapeuterna

20 lediga jobb just nu