Förbundsstrateg Regional utveckling Norrbottens Kommuner

Information

Arbetsgivare: Norrbottens Kommuner
Ort: Luleå
Kategori: Utvecklare/Strateg

Sista ansökningsdag:

3 jun
Sök jobbet

Norrbottens Kommuner är en intresseorganisation som företräder landets 14 nordligaste kommuner. Vi verkar för ett utökat kommunalt samarbete och ett hållbart samhällsbygge. I samverkan skapar vi konkurrenskraftiga arenor för dialog och kunskapsutveckling. Vi ger Norrbottens kommuner en samlad och tydlig röst, både hemma och ute i världen.

www.norrbottenskommuner.se


Norrbottens Kommuner erbjuder Dig att som ansvarig för området Regional utveckling arbeta med ett spännande, variationsrikt och mångdimensionellt uppdrag. Du är underställd förbundsdirektören och är en del av ledningsgruppen. Norrbottens Kommuner är en politiskt styrd organisation och ägs av länets fjorton kommuner vilket innebär att Du kommer att arbeta med att stödja och samordna kommunernas arbete inom området Regional utveckling.

Regional utveckling som område, omfattar flera delar. Som förbundsstrateg deltar Du i olika regionala strategiarbeten till exempel inom, näringslivsfrämjande insatser, infrastruktur, jämställdhet, samhällsutveckling samt påverkansarbete mot nationella nivån och EU.

För Norrbottens Kommuners räkning driver Du utvecklings- och påverkansfrågor utifrån politiska beslut. Detta sker i samverkan med regionala aktörer och aktörer utanför länet. Arbetet fordrar god kunskap och erfarenhet inom sakområdet Regional utveckling och EU:s politikområden. Uppdraget kräver både ett strategiskt och operativt perspektiv på utvecklingsfrågor. Det operativa arbetet kräver att Du är skicklig på att formulera dig i tal och skrift, delta i strategiarbete samt ta fram underlag, skrivelser och yttranden utifrån politiska ställningstaganden.

Vi söker dig som är engagerad, nytänkande och drivande. Som person är Du utvecklingsorienterad och har tidigare erfarenhet av arbete på strategisk nivå. Du har god samarbetsförmåga samt är van att hantera och koordinera flera frågor samtidigt och håller dig á jour med vad som sker i omvärlden.

Om Du som person är handlingskraftig och intresserad av att bevaka och ta tillvara kommunernas intressen, samverka och driva deras frågor är Du varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer
För uppdraget söker vi dig som har en relevant akademisk examen, troligen inom samhällsvetenskap, eller liknande bakgrund som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget.

Du har erfarenhet av arbete med utvecklingsfrågor i en politisk styrd organisation. Meriterande är om Du haft en ledande funktion där Du arbetat i processer och med verksamhetsstyrning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Individuell lönesättning. Placeringsort är Norrbottens Kommuners kontor i Luleå. Resor, framför allt inom länet förekommer. Du ska ha körkort för bil.

Kontakt
För mer information om befattningen kontakta förbundsdirektör Kajsa Myrberg, tel 070-242 72 11.
Fackliga ombud är Helena Asklund (SACO), tel 070-693 54 77 och Ulrika Larsson (Vision), tel 070-693 54 29.

Välkommen att skicka in din ansökan till Norrbottens Kommuner, Box 947, 971 28 Luleå eller via e-post till info@kfbd.se 

Senast den 3 juni 2020 vill vi ha din ansökan. 

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Kajsa Myrberg
070-242 72 11
Sista ansökningsdag: 3 juni 2020
Publicerad: 14 maj 2020 kl 16:52
Uppdaterad: 15 maj 2020 kl 12:46

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Anna Eckerstig

Projektutvecklingschef GoCo Health Innovation City Mölndal

Björn Äng

Forskningschef Region Dalarna

Nina Andersson

Näringslivschef Karlshamns kommun

19 lediga jobb just nu