Förbundsdirektör Räddningstjänsten Skåne Nordväst

Information

Arbetsgivare: Räddningstjänsten Skåne Nordväst
Ort: Helsingborg
Kategori: Ledning, Säkerhet

Sista ansökningsdag:

21 sep
Sök jobbet

Räddningstjänsten Skåne Nordvästs uppdrag är att bidra till att skapa ett tryggare och säkrare samhälle för invånarna i förbundets fyra medlemskommuner Helsingborg, Ängelholm, Örkelljunga och Bjuv.

RSNV: s geografiska område med en yta om 1202 km och 217 500 invånare, är en expansiv region och en logistiknod, med flygplatser, hamnar, järnväg, stora vägar och en varierad industri-och infrastruktur som innebär en ständigt föränderlig riskbild, vilket kräver en organisation som har förmåga att möta samhällets förväntningar. För att möta riskbilden och stärka krisberedskapsförmågan är en bred samverkan och nära samarbete med den politiskt tillsatta direktionen, medlemskommunerna och andra berörda aktörer, en förutsättning för framgång i uppdraget.

För att möta framtidens utmaningar och riskbild är vi en organisation i ständig utveckling, med ambitionen att ligga i framkant både vad gäller samarbete, insatsmetodik, teknik, utbildning och socialt förebyggande arbete. Vårt mål är också att vara en attraktiv arbetsgivare som speglar samhället och som har fokus på en säker arbetsmiljö, med trygga, förtroendeingivande, positiva och inkluderande ledare och medarbetare.

Som förbundsdirektör för Räddningstjänsten Skåne Nordväst har du en viktig roll, där du tillsammans med medlemskommunerna och andra samhällsaktörer kommer att leda utvecklingen mot ett säkrare samhälle.

Kvalifikationer
Vi tror att du är en prestigelös ledare, med en genuin förmåga att skapa förtroende och tillit. Du har förmåga att bygga starka team, är erfaren och trygg i  rollen som ledare och har förmåga att arbeta genom andra chefer. Du har en stark integritet och drivs av att utveckla verksamheten, så att vi tillsammans uppnår resultat.

Du har akademisk utbildningsbakgrund, en gedigen ledarerfarenhet från en politiskt styrd organisation och vana vid att samverka brett med olika externa intressenter och samhällsaktörer.

Kontakter
För mer information om tjänsten vänligen kontakta någon av nedanstående:
Christian Orsing, direktionsordförande, 070-982 96 45, christian.orsing@helsingborg.se
Jörgen Fransson, HR-direktör Helsingborgs stad, 070-564 76 71, jorgen.fransson@helsingborg.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan! I denna rekrytering samarbetar vi med Lisberg. Skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev senast 21 september och adressera den till sofie.tenggren@lisberg.se.

Har du ytterligare frågor om tjänsten eller processen är du också välkommen att kontakta Anita Otterheim Hjalmarsson 070-529 24 75 eller Sofie Tenggren 070-268 13 60 på Lisberg för mer information.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Publicerad: 11 september 2020 kl 14:02
Uppdaterad: 14 september 2020 kl 10:02

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Mattias Scandola

Kanslichef Falu kommun

Jan Aili

Grundskolechef Uppsala kommun

Monica Hennum

Head of product management Pulsen Omsorg

16 lediga jobb just nu