Förbundsdirektör

VA SYD
Ledning
Sista ansökningsdag:
2 september (10 dagar kvar)
Placeringsort:
Malmö
Kontaktperson:
Fredrik HillerFredrik Hiller
Telefon: 0700-51 03 18
Inger Lysell
Telefon: 031-749 12 02
Publicerad:
14 juli

VA SYD renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. Vår verksamhet har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år, och omfattar omkring 400 medarbetare. 

På VA SYD arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten. 2018 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en bra arbetsplats av våra anställda. För att klara vårt uppdrag även i framtiden vill vi knyta till oss medarbetare som speglar den omvärld vi verkar i. Vi söker dig som vill växa tillsammans med oss och bidra till att utveckla vår verksamhet. 

VA SYD är ett kommunalförbund med tre olika beslutsorgan; förbundsfullmäktige är det högsta politiska organet, förbundsstyrelsen ansvarar för den löpande verksamheten samt de fem ägarnämnderna, en för varje medlemskommun, som ansvarar för ett lokalt inflytande i verksamhet.

Läs mer på www.vasyd.se 

Se filmen om VA SYD

- Vill du hjälpa oss rädda världen?

VA SYD söker en förbundsdirektör som vill driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Vi tror att du drivs av ett starkt samhälls- och miljöengagemang och är redo att ta VA SYDs utvecklingsarbete vidare för att nå vår vision att vara en ledande aktör i det hållbara samhället. 

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som satsar på hållbar avloppsrening och miljösmarta lösningar. VA SYD har en ny affärsplan med sex kraftfulla mål som alla i organisationen arbetar efter och följer upp tillsammans:

  • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030 
  • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025 
  • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025 
  • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025 
  • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030 
  • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025 

Uppdrag och erbjudande
VA SYD befinner sig i en spännande utvecklingsfas i en tid som präglas av extrema väderhändelser, ökad befolkning, större avfallsmängder och ett växande intresse för miljö- och klimatfrågor. 

Förbundsdirektören leder dagligen samhällsviktig verksamhet som ska fungera dygnet runt, året om. En viktig framgångsfaktor är att driva på för att engagera kring våra gemensamma mål. Som förbundsdirektör leder du VA SYDs ledningsgrupp med utvecklingsinriktade avdelningschefer. Du har det övergripande ansvaret för VA SYDs verksamhet och rapporterar till förbundsstyrelsen.

Vi står inför stora investeringar och infrastruktursatsningar för att möta framtidens utmaningar. Under den innevarande mandatperioden måste en rad nödvändiga politiska beslut fattas om investeringar för regional hållbar avloppsrening. I rollen som förbundsdirektör skapar du förutsättningar för att detta kan genomföras.

Kvalifikationer
Vi söker dig som vill leda enligt våra kärnvärden; kvalitet, engagemang och lyhördhet i en organisation med en stark miljöidentitet. Du har ett starkt samhälls- och miljöengagemang, är modig och vågar satsa på nya idéer. 

Du har gedigen ledarerfarenhet och god förståelse kring hur en politiskt styrd organisation fungerar. Du som söker ska ha högskoleutbildning inom relevant område samt intresse för VA SYDs verksamhetsområden. Erfarenhet från förändrings- och utvecklingsarbete är också en förutsättning för rollen.

Ditt ledarskap karaktäriseras av att du leder mot gemensamma mål och genom andra ledare. Du leder med delaktighet och skapar engagemang. Du är resultatinriktad och bidrar till att skapa en utvecklingsinriktad kultur genom att involvera dina medarbetare i målarbetet. VA SYD vill ha modiga ledare som är kommunikativa, coachande och transparenta. 

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll.

För mer information är du välkommen att kontakta Fredrik Hiller, fredrik.hiller@signium.se (0700-51 03 18) eller Inger Lysell, inger.lysell@signium.se (031-749 12 02). 

Observera att vi inte arbetar aktivt med uppdraget under semesterperioden. Den aktiva fasen av rekryteringsprocessen sker först i augusti. Vi önskar få din ansökan senast den 2 september.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
29 lediga jobb just nu