Förbundsdirektör

Gästrike återvinnare
Ledning, Miljö
Sista ansökningsdag:
25 november (5 dagar kvar)
Placeringsort:
Gävle
Kontaktperson:
Tomas Engelmark
Telefon: 070-508 56 24
Publicerad:
7 november

Vill du vara med och påverka till miljönytta för en hållbar framtid? Utövar du ett innovativt ledarskap baserat på lyhördhet, tydlighet och beslutsamhet? Då kanske du är vår nya förbundsdirektör som tillsammans med oss skapar vardagens miljöhjältar för en värld som räcker längre.

Bakgrund
Vi är en ambitiös och utvecklingsorienterad organisation med fokus på framtiden. Vi arbetar för en hållbar samhällsutveckling genom att förmedla kunskap och tillhandahålla lösningar. Det skapar förutsättningar för människor att vara med och bidra till en bättre miljö. Tillsammans med våra invånare gör vi en insats för en hållbar framtid.

Arbetsuppgifter
I din roll som förbundsdirektör har du möjlighet att vara med och påverka miljön för en hållbar framtid. Med kunden i fokus utvecklar du verksamheten och servicen för att få den bästa miljö- och samhällsnyttan.

Du arbetar utifrån medlemskommunernas och styrelsens inriktning och målsättningar där du tillsammans med dina medarbetare skapar goda förutsättningar för organisationen och dess tjänster, både i regionen och nationellt.

Du ansvarar för det löpande arbetet såväl som för förändrings- och utvecklingsarbetet inom och utanför organisationen. Vidare ansvarar du för förbundets långsiktiga mål, planer och visioner. Du driver din egen ledningsgrupp och du rapporterar direkt till styrelsen.

I ditt arbete ansvarar du för beslutsunderlag, rapporter och verkställande. Du planerar, utvecklar, styr och följer upp verksamheten, både på kort och lång sikt. I uppdraget har du en god dialog med ägarkommunernas politiker och tjänstemän för att kunna möta deras förväntningar, nu och i framtiden.

Kunskapskrav för tjänsten
Vi söker dig som har en relevant högskole- eller universitetsexamen, gärna inom området. Du har gedigen erfarenhet av ledarskap, ekonomi och personal samt har arbetat med en styrelse tidigare. Det är för tjänsten meriterande om du har arbetat i en politiskt styrd organisation, har erfarenhet av kvalitetsledningssystem och har kunskap samt förståelse av logistik och transportarbete.

Du bidrar med ett lyhört, tydligt och beslutsamt ledarskap som stimulerar till en nytänkande och utvecklande organisation. Du har förmåga och intresse att skapa både förtroendefulla och goda relationer, såväl internt som externt.

Genom ett givande samarbete med styrelsen anpassar du dig snabbt till nya omständigheter och styr upp förändrings- och utvecklingsinsatser utifrån detta. Du prioriterar arbetet ur ett helhetsperspektiv och övergripande strategier. Du söker nya perspektiv och idéer för att stimulera innovation och förändring i organisationen.

Som person har du goda ledaregenskaper där du är kommunikativ och etablerar trovärdighet samt antar utmaningar och förmedlar energi i din dialog med andra. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt har goda datakunskaper. Du har B-körkort.

Frågor?
Vid frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Tomas Engelmark ordförande i styrelsen på tel: 070-508 56 24.

Fackliga företrädare
Sofie Blad,Vision, tfn: 026-17 29 27, sofie.blad@gastrikeatervinnare.se
Anders Larsson, Kommunal, tfn: 070 526 26 11, anders.larsson@gastrikeatervinnare.se
Sofia Zetterman, Kommunal, tfn: 070 635 30 15 (privat), sofia.zetterman@gastrikeatervinnare.se

Ansökan
Välkommen att skicka din ansökan t.o.m söndag den 25/11 via mailadress rekrytering@gavle.se  

Om Gästrike återvinnare
Gästrike återvinnare är ett kommunalförbund bestående av Gävle, Sandviken, Ockelbo, Hofors och Älvkarleby kommuner. Förbundet ansvarar för den kommunala avfallshanteringen i de fem medlemskommunerna. Vi ger service åt 165 000 människor och ansvarar för insamling, behandling, planering och information när det gäller hushållsavfall. Förbundet har även en marknadsinriktad verksamhet med insamling av förpackningar och annat avfall. Totalt bedriver vi en omfattande logistikverksamhet med ett femtiotal tunga fordon och tolv återvinningscentraler. En viktig del av verksamheten är också det kommunikativa och pedagogiska arbetet med fokus på återvinning och hållbara beteenden. Vi bidrar även till hållbar utveckling genom att exportera vår kunskap till andra länder. Gästrike återvinnare är majoritetsägare i Gästrike Ekogas som driver den regionala biogasanläggningen.

Organisationen är utvecklingsorienterad med hög kompetens inom hållbar avfallshantering. Vi är cirka 120 medarbetare som arbetar för att det ska bli lätt för våra invånare att välja en hållbar livsstil.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
29 lediga jobb just nu