Förbundschef till FINSAM

Samordningsförbundet Stockholms stad
Ledning
Sista ansökningsdag:
19 augusti (32 dagar kvar)
Placeringsort:
Stockholm
Kontaktperson:
Eva Magnusson
Telefon: 08-508 491 80
Publicerad:
11 juli

Samordningsförbundet Stockholms stad är en organisation med uppgift att möjliggöra en snabbare återgång till arbete eller etablering på arbetsmarknaden genom att finansiera samverkansinsatser mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Stockholm samt Stockholms stad. Samordningsförbundet har sitt kansli vid Globen. Uppdraget är upprätthålla och fortsätta utveckla en framgångsrik samverkan kring människor som behöver stöd från flera myndigheter för att kunna försörja sig själva samt att effektivisera och utveckla den samordnade arbetslivsinriktade rehabiliteringen mellan parterna, både strukturellt och individinriktat. Samordningsförbundet skapar finansiella förutsättningar för flexibla, effektiva och lokalt anpassade samverkanslösningar, som ett komplement till parternas ordinarie verksamheter. Förbundet har en egen budget om 40-50 mnkr som parterna gemensamt bidrar till. Mer information om Samordningsförbundet Stockholms stad finns på www.samordningstockholm.se

Vi erbjuder dig ett av stadens mest stimulerande uppdrag – att utveckla välfärden tillsammans med politiker, chefer och medarbetare samt brukare. Har du redan idag ett stort engagemang och stark drivkraft att samordna, bygga och utveckla verksamheter för invånarna så är detta rätt tjänst för dig. Platsen blir ledig till hösten då vår nuvarande förbundschef Eva far till Göteborg för nytt uppdrag.

Arbetsuppgifter
Förbundet är en egen juridisk person som leds av en styrelse, vilken består av förtroendevalda och chefstjänstemän från parterna. Som förbundschef företräder du förbundet på tjänstemannanivå och du ansvarar inför styrelsen som också är din arbetsgivare.

Du kommer att leda och driva utvecklingen av samordningsförbundet och dess verksamhet. Du ansvarar för att verkställa styrelsens beslut samt för den ekonomiska förvaltningen, såsom verksamhetsplanering, budget, årsredovisning, upphandling av tjänster samt uppföljning och utvärdering. Arbetsuppgifterna innefattar även omvärldsbevakning, information och kommunikation, behovsanalyser och beredning av ärenden till styrelsen. Du kommer att ha personalansvar för ett 10-tal anställda inom förbundets kansli inklusive personal i projekt som finansieras av Europeiska socialfonden.

Som chef för förbundet ska du kunna hantera stora samverkansprojekt inom nya områden och med finansiering från våra fyra parter eller någon annan extern finansiär. Du behöver hantera samverkan med de andra samordningsförbunden i Stockholms län och andra organisationer avseende idéer om nya projekt och samfinansiering.

I rollen är du en sammanhållande länk mellan olika myndigheter och skapar god samverkan och samordnar verksamheter mellan parterna. Du uppdragsleder, driver och tydliggör insatser och arbetar med att utveckla arbetsmetoder och ständiga processförbättringar. Du stödjer parterna i deras gemensamma kunskapsutveckling kring roller och ansvar i den arbetslivsinriktade rehabiliteringen. Du har ett nära samarbete med beredningsgruppen från de fyra parterna.

Kvalifikationer
  • Examen från högskola eller universitet eller annan utbildning och relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • God kännedom om kommunal- och förvaltningsrätt, lagen om offentlig upphandling och offentlighet och sekretess.
  • Erfarenhet av ledaransvar i form av ekonomi, personal och arbetsmiljöansvar.
  • God kännedom om hur politiskt styrda organisationer fungerar.
  • God kommunikativ förmåga
  • Förbundet lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
  • Det är meriterande om du har arbetat inom någon eller några av parternas verksamheter, inklusive ett samordningsförbund.

Om dig som person
Samordningsförbundet söker dig som är drivande och som har ett stort intresse för förändrings- och utvecklingsfrågor. För att lyckas i rollen är du kreativ, initiativrik och resultatinriktad. Det är en fördel om du redan idag har stora kontaktytor i Stockholm, för att skapa förtroende med de samverkande organisationerna samt med andra viktiga samhällsaktörer. Du tycker det är roligt att arbeta på den politiska arenan och du kommunicerar klart och tydligt. Du har även förmågan att skapa arbetsglädje tillsammans med dina medarbetare. Du står för gott värdskap gentemot deltagare och samverkansorganisationer. Du får organisationer och människor att arbeta mot samma mål.

Kontakt
Eva Magnusson, förbundschef, 08-508 491 80
Fredrik Lindstål, Stockholms stad ordförande, 08-508 294 16
Jan Karlsson, Arbetsförmedlingen vice ordförande, 010-486 55 04

Ansökan
Ansökan ska vara oss tillhanda senast 2019-08-19, bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet. Skicka din ansökan till: info.finsam@stockholm.se

Intervjuer kommer att ske den 27 augusti men även löpande under ansökningstiden. Konsulten Mercuri Urval bistår förbundet med stöd i rekryteringsprocessen.

Förbundets webbplats
För mer information om Samordningsförbundet Stockholms stad se vår hemsida på www.samordningstockholm.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
40 lediga jobb just nu