Förbundschef

Räddningstjänstförbundet Dala Mitt (RDM)
Ledning, Säkerhet
Sista ansökningsdag:
28 april (8 dagar kvar)
Placeringsort:
Falun
Kontaktperson:
Anna Hansson
Telefon: 070-695 64 63
E-post: anna@hnpar.com
Martin Ogemar
Telefon: 072-237 21 30
Publicerad:
9 april

Räddningstjänstförbundet Dala Mitt (RDM) är ett kommunalförbund mellan kommunerna Borlänge, Falun, Gagnef, Ludvika och Säter. Det bildades 1998 och har idag ca 400 medarbetare fördelade på heltid- och deltidspersonal. Upptagningsområdet omfattar 160 000 invånare. 

RDM ska både arbeta proaktivt och reaktivt. Förutom beredskapsverksamheten har man ett uppdrag att mot kommunernas invånare arbeta förebyggande särskilt mot barn, äldre och särskilt utsatta grupper. Vårt mål är att skapa ett tryggare och säkrare samhälle!

Vår värdegrund handlar om hur vi behandlar varandra, relationer mellan människor, och den vägleder oss i det dagliga arbetet och genomsyrar våra beslut. 

Våra värdeord är: Respekt, Professionalism, Lärande, Mervärde, Mod. 
Vi berättar gärna mer om dem vid eventuell intervju.

 
Verksamheten växer och utvecklas. Vi söker dig som vill leda denna utveckling vidare. Som tack vare god förmåga att kommunicera med många olika intressenter ökar förståelsen för vår viktiga verksamhet. 

Om tjänsten
Ditt övergripande ansvar som Förbundschef är att leda verksamheten och driva utveckling av förbundet framåt. Det innebär en nära dialog med medlemskommunerna och en kontinuerlig kommunikation med medarbetarna inom organisationen. Genom att följa samhällsutvecklingen, säkerställer du att räddningstjänsten även framåt upprätthåller en effektiv och säker verksamhet med medborgarna i fokus.

Dina huvudsakliga uppgifter innebär att verkställa direktionens beslut efter det uppdrag som givits av medlemskommunerna. Du har det övergripande ansvaret för förbundets personal-, ekonomi-, arbetsmiljö-, planerings- och samordningsfunktioner.

Du rapporterar direkt till direktionen. Vid din sida har du ett tiotal chefer i din ledningsgrupp som är specialister på sitt respektive område. Tjänsten omfattar heltid och du får en grundanställning tillsvidare inom RDM med ett chefsförordnande på 4 år, som går att förlänga. Placeringen är på vårt kontor i Falun.

Om dig
Vi söker dig som har dokumenterat goda ledaregenskaper och erfarenhet av arbete i ledningsgrupp på strategisk nivå och att leda under förändring. Vi ser också att en förutsättning för att lyckas i detta uppdrag är erfarenhet av politiskt styrd verksamhet. Tjänsten innebär att jobba strategiskt samt ha en god och tydlig kommunikation med våra medlemskommuner.

Vi vill att du har en akademisk utbildning inom relevant område för tjänsten.

Övriga ska-krav:
- Körkort B
- Svenska i tal och skrift

För att bli lyckosam i rollen söker vi dig som är en trygg och stabil ledare, rak och tydlig i din kommunikation och har en tydlig agenda för uppdraget med verksamheten. Du är strukturerad och uthållig i ditt sätt att arbeta. Du har en god förmåga att skapa förtroende och goda relationer såväl internt som externt.  

Så här rekryterar vi
I denna rekrytering samarbetar vi med Hansson & Partners. Din ansökan lämnar du via hemsidan www.hanssonpartners.com senast den 28 april.

Vi arbetar kompetensbaserat i våra rekryteringar, vilket bland annat innebär att vi kommer genomföra personlighetstest och begåvningstest samt djupintervjuer kring de kompetenser vi ser är viktigast för rollen.
Du är varmt välkommen att kontakta någon av rekryteringskonsulterna på Hansson & Partners under hela processen om något är oklart för dig.

För att läsa mer om Räddningstjänsten Dala Mitt besök gärna deras hemsida.

Upplysningar
Anna Hansson, rekryteringskonsult Hansson & Partners, 070-695 64 63 eller anna@hnpar.com

Martin Ogemar, rekryteringskonsult Hansson & Partners, 072-237 21 30 eller martin@hnpar.com

Fackliga företrädare
Kontaktas via växeln, 023-48 88 00

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
16 lediga jobb just nu