Förbundschef -66 dagar kvar

Östra Smålands Kommunalteknikförbund
Ledning, Teknik
Sista ansökningsdag:
21 april (-66 dagar kvar)
Placeringsort:
Hultsfred
Kontaktperson:
Linda Petersson
Telefon: 070-377 45 74 
Publicerad:
1 april

Hultsfred och Högsby kommuner har samordnat den tekniska verksamheten i Östra Smålands Kommunalteknikförbund (ÖSK). ÖSK har sitt huvudsäte i Hultsfred. Förbundet har följande avdelningar: Gator/Utemiljö, Vatten/Avlopp, Avfall/Återvinning Mark/Skog, Bostadsanpassning och Energirådgivning. ÖSK omfattar idag ca 60 anställda i två kommuner.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid.  
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Arbetsuppgifter
Som förbundschef ansvarar du för att leda Östra Smålands Kommunalteknikförbund och dess verksamheter. Du jobbar samtidigt med att ta fram nya strategier för utveckling av de olika verksamheterna inom förbundet med fokus på medlemskommunernas bästa. 

Du arbetar med den inriktning och målsättning som är satt utifrån medlemskommunernas såväl som direktionen och tillför ett modernt ledarskap som skapar förtroende i respektive verksamhet. 

Det förväntas att du arbetar nära medlemskommunerna såväl som andra samverkanspartners kring erbjudandet av den service och samarbete som är överenskommet. En effektiv kommunikation med medlemskommunerna och samverkanspartners är avgörande för att lyckas. 

Du ska se till att förbundet levererar tjänster kostnadseffektivt med rätt kvalité. Tillsammans med dina chefer och medarbetare utgör ni en kompetent organisation som erbjuder attraktiva tjänster som efterfrågas här och nu såväl som i framtiden. Fokus ligger kring utveckling av ny teknik, digitalisering, omvärldsbevakning och hållbarhet. 

Du rapporterar direkt till direktionen för Östra Smålands Kommunalteknikförbund. 

Placeringsort är Hultsfred.

Kvalifikationer
Vi söker dig med en avslutad högskoleutbildning med för uppdraget lämplig inriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har byggt på ditt ledarskap genom adekvat ledarskapsutbildning på vägen. Dessutom har du flerårig erfarenhet av att personal-, budget- och resultatansvar samt arbetat med att utveckla hållbara organisationer. 

Ditt ledarskap är förtroendeskapande och präglas av laganda och arbetsglädje vilket genererar goda samarbeten. Personliga egenskaper som vi värdesätter är din förmåga att prioritera, din stabilitet, noggrannhet och flexibilitet. Våra förväntningar på dig utifrån våra värderingar är att du agerar tolerant, hållbart och jämställt samt värnar om demokrati, rättssäkerhet och offentlig etik. 

Dina kunskaper inom ekonomi är mycket goda och du har en hög IT-mognad med intresse för digitalisering. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift. 

Tidigare erfarenhet av kommunal/offentlig verksamhet och arbete i en politisk styrd organisation är ett krav. 

Har du dessutom kunskaper inom nedan lagstiftningar och områden är detta meriterande: 
• Kommunallagen 
• Förvaltningslagen 
• Lagen om offentlig upphandling 
• VA-lagstiftning 
• Balanserad styrning 
• Skogsförvaltning 
• Lagen om bostadsanpassningsbidrag 

B- Körkort är ett krav.

Kontakt
Linda Petersson
Ansvarig rekryterare
Telefon: 070-377 45 74 
E-post: linda@telinrekrytering.se

Fackliga kontaktpersoner
Facklig företrädare nås via kontaktcenter, telefon: 0495 -24 00 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2019-04-21
Arbetsgivarens referensnummer A864581

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Hultsfreds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Vi har valt rekryteringskanaler för att marknadsföra våra lediga tjänster och vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
22 lediga jobb just nu