Fastighetschef

Norrtälje kommun
Fastighet, Ledning
Sista ansökningsdag:
3 februari (14 dagar kvar)
Placeringsort:
Norrtälje
Kontaktperson:
Charlotte Köhler
Daniel Johansson Falk 
Telefon: 073-962 35 91
Publicerad:
19 december

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Om tjänsten
Norrtälje kommun befinner sig i en kraftig tillväxtfas och det ger både utmaningar och möjligheter. Våra fastigheter och lokaler spelar en viktig roll i kommunens tillväxtarbete och därför söker vi dig som vill vara med och göra skillnad för våra invånare. Fastighetsavdelningen är en del av Samhällsbyggnadsavdelningen och är en verksamhetsstödjande funktion vars övergripande mål och uppdrag är att leverera ändamålsenliga och effektiva verksamhetsfastigheter. Du ingår i Samhällsbyggnadsavdelningens ledningsgrupp där det förväntas att du deltar med din kompetens och ditt engagemang i kommungemensamma frågor.

Arbetsbeskrivning
Som fastighetschef kommer du leda och fördela arbetet på fastighetsavdelningen och följa upp att arbetetet följer både  tids- och budgetramar. Du förväntas ha en helhetssyn inom ditt område. Det rör allt från strategi till planer, genomförande och uppföljning. Att leda fastighetsavdelningen innebär att du, tillsammans med dina medarbetare, kopplar ihop det dagliga arbetet med kommunens strategier. Du har en beställarroll och många arbetsuppgifter gränsar mot andra avdelningar inom kommunen. Du drivs av att hitta utvecklingsmöjligheter och genomföra förbättringar.

Du ingår i Samhällsbyggnadsavdelningens ledningsgrupp där det förväntas att du deltar med din kompetens och ditt engagemang i kommungemensamma frågor.

Kvalifikationer
Du som söker har en utbildning inom fastighets- hyresjuridik och/eller fastighetsekonomi samt goda kunskaper i entreprenadrätt. Du har en dokumenterad ledarerfarenhet, gärna som fastighetschef eller motsvarande position. Har du erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation är det meriterande.

Som person är du bra på att formulera dig i tal och skrift samtidigt som du är en lyhörd person som lyssnar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har praktisk erfarenhet av utvecklingsarbete och ser ständiga förbättringar och utveckling av verksamheten som självklarheter. Du är en god och engagerad ledare som drivs av att få personalen att arbeta åt samma håll och må bra på jobbet.

Du är bekväm med att sömlöst vandra melan detaljfrågor och övergripande strategiska planer för vårt fastighetsbestånd. Du kommer samarbeta tätt med vår fastighetsstrateg och tillsammans kommer ni säkerställa att Norrtälje kommun fattar kloka beslut gällande vårt fastighetsbestånd. 

Om arbetsplatsen
Fastighetsavdelningen ansvarar för kommunens verksamhetsfastigheter såsom skolor, förskolor, vård- och omsorgslokaler samt kultur- och fritidsanläggningar. Det egna fastighetsbeståndet omfattar över 300 objekt med lokalyta om ca 250 000 kvadratmeter till ett bokfört värde om 1,4 miljarder. Fastighetsavdelningen ansvarar även för kommunens hyresrätter och verksamhetslokaler vilket omfattar ytterligare ett hundratal objekt. Ansvaret omfattar förvaltning, upplåtelse och utveckling av fastighetsbeståndet. Fastighetsavdelningen ansvarar även för lokalvården i våra skolor samt för leveransen av arbetsplatsanknutna tjänster, s.k. FM-tjänster.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2019-02-03

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Kontaktpersoner
Samhällsbyggnadsdirektör
Charlotte Köhler
charlotte.kohler@norrtalje.se

HR- Specialist
Daniel Johansson Falk 
daniel.johansson-falk@norrtalje.se
073-962 35 91

Fackliga representanter
Vision
Leif Söderbäck 
leif.soderback@norrtalje.se
0176-717 31

Ledarna
Carin Dahlqvist
karin.dahlqvist@norrtalje.se
0176-714 47

Om Norrtälje kommun
Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. 

2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. 

Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Globalt livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder. 

Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk. 

Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. 

Du når din sida på länken nedan:

Länk till din profilsida > 

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
40 lediga jobb just nu